Дали сте атеисти?

Дали сте атеист?

• Да

Гласови: 77 36,7%
  • Не

Гласови: 133 63,3%

• Вкупно гласачи
    210
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
18 март 2006
Мислења
404
Поени од реакции
3
eci^^^ напиша:
Ne,definitivno ne sum ateist!
Ponekogas mi e tesko da sfatam nekoi raboti koi se vo vrska so veruvanjeto vo Gospod i istorijata na religijata,ama ne mora site raboti da gi sfatime,neli?Polesno e koga ke gi prigatime takvi kakvi sto se,a religijata sekogas e mnogu custvitelno orasanje za diskutiranje,posebno nejzinata istorija?
Inaku smetam deka e antropoloska karakteristika da veruva vo nesto ili nekoj,da ima na kogo da se pomoli koga mu e tesko....vprocem,taka i nastanala religijata!
Епа, ако ги оставиш тие работи така нерасчистени, тогаш нема да ја сватиш смислата на животот, нели? Сепак понекогаш не треба да ги гледаме работите од страната на црквата и на религијата.

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.769
Поени од реакции
5.066
no

ne sum ateist ne ni sakam da bidam..toa proizleglo od sekta u amerika koj nemale popametna rabota

Член од
18 март 2006
Мислења
404
Поени од реакции
3
Manga напиша:
ne sum ateist ne ni sakam da bidam..toa proizleglo od sekta u amerika koj nemale popametna rabota
A што произлегува од твојот аватар, м? И тоа е од некој кои немале попаметна работа, или оооо... чекај, Господ ги создаде билките за уживање.

Lajce

Не за сркање
Член од
19 април 2006
Мислења
997
Поени од реакции
116
Петар-МКД напиша:
A што произлегува од твојот аватар, м? И тоа е од некој кои немале попаметна работа, или оооо... чекај, Господ ги создаде билките за уживање.
Па ти шо имаш една паметна работа:bip:

А да јас сум Теист не Антитеист а никако Атеист кој може нека прави разлика меѓу овие термини кој не наздравје!

Иначе на анкетава водиме!

Setsuko

Модератор
Член од
29 јануари 2006
Мислења
6.406
Поени од реакции
5.969
Не сум атеист. Одам во црква, не многу често ама секогаш кога се наоѓам во некое свето место чувствувам некое спокојство, душевен мир, прекрасно чувство! :)

Член од
15 март 2006
Мислења
195
Поени од реакции
1
ја си веруем у господ бог и син му Исус

Член од
18 март 2006
Мислења
404
Поени од реакции
3
Lajce напиша:
Иначе на анкетава водиме!
Па ако водите на анкетата не значи дека Господ е над сите нас, така ли е? Кој сака нека верува, немам ништо против тој што е побожен и што верува во Господ. Јас напоменав само дека сум атеист, не верувам во Господ, не се замарам многу со побожни работи, и чат-пат одам во црква. Грев ли е тоа?

еци^^^

Walking the line of nature's palm
Член од
9 декември 2005
Мислења
2.945
Поени од реакции
58
Петар-МКД напиша:
Па ако водите на анкетата не значи дека Господ е над сите нас, така ли е? Кој сака нека верува, немам ништо против тој што е побожен и што верува во Господ. Јас напоменав само дека сум атеист, не верувам во Господ, не се замарам многу со побожни работи, и чат-пат одам во црква. Грев ли е тоа?
ne e voospsto grev,stosot e vo razlicnite vrednosti koi gi imame vo zivotot...ne mozes da kazes deka ne si se pomolil na Bog koga nekogas ti bilo mnogu tesko...kako sto kazav vo mojot post,zatoa i nastanala religijata!!

a vo vrska so toa koj vodi ili ne vo anketata..sepak forumov e za sekoj da go kaze svoeto mislenje,a ne da se natprevaruva so nekoj drug!!:pipi:

Член од
18 март 2006
Мислења
404
Поени од реакции
3
eci^^^ напиша:
ne e voospsto grev,stosot e vo razlicnite vrednosti koi gi imame vo zivotot...ne mozes da kazes deka ne si se pomolil na Bog koga nekogas ti bilo mnogu tesko...kako sto kazav vo mojot post,zatoa i nastanala religijata!!

a vo vrska so toa koj vodi ili ne vo anketata..sepak forumov e za sekoj da go kaze svoeto mislenje,a ne da se natprevaruva so nekoj drug!!:pipi:
Не сум досега никогаш помислис на него, а камо ли да се помолам.

ViRuS

ПрОвОкАтОр
Член од
20 август 2005
Мислења
2.048
Поени од реакции
21
јас сум Атеиста уште од 10 години и не ме удрил сеуште гром (така ми викаа шиптариве кога ќе им кажам дека не верувам во господ):lud::lud::lud::lud:

еци^^^

Walking the line of nature's palm
Член од
9 декември 2005
Мислења
2.945
Поени од реакции
58
Петар-МКД напиша:
Не сум досега никогаш помислис на него, а камо ли да се помолам.
e tuka nemam komentar!se predavam!!

Lajce

Не за сркање
Член од
19 април 2006
Мислења
997
Поени од реакции
116
Види ако небеше важен резултатот немаше да го пиши таму горе:bip:

Ама право кажано се зезав :kez:

Инаку секој нека мисли и праи како што сака тоа е слобода дадена од Бога:mist:

Е многу е глупо да одиш во Црква а викаш дека си Атеист, тоа ти е како да идеш на пример у Валијант(gej klub) и да не убедуваш не бе не сум пеер ја онака од фурка:hump::pos:

И за ова се зазам малку немој да ми замерите малку да ја живнеме дискусијава:je:

Infra

Мојот Пастир
Член од
26 ноември 2005
Мислења
141
Поени од реакции
2
Lajce напиша:
Види ако небеше важен резултатот немаше да го пиши таму горе:bip:

Ама право кажано се зезав :kez:

Инаку секој нека мисли и праи како што сака тоа е слобода дадена од Бога:mist:

Е многу е глупо да одиш во Црква а викаш дека си Атеист, тоа ти е како да идеш на пример у Валијант(gej klub) и да не убедуваш не бе не сум пеер ја онака од фурка:hump::pos:

И за ова се зазам малку немој да ми замерите малку да ја живнеме дискусијава:je:
Колку што памтам, еднаш напиша дека твојата професија е ТЕОЛОГИЈА?! Епа теологу, луѓето се гледаат по делата! А колку што можам да видам, не си нешто „побожно„ расположен. Во Библијата пишува да бидеме „светлина и сол„, а ти добро знаеш што значи тоа. Мислам дека премногу навредливо настапуваш кон сите останати. Не можеме сите да рамислуваме исто. Во крајна линија, 'се што е нападно е одбивно. Секој организам има „природена одбрана„ така што мислам дека „настапот„ и не ти е баш најхристијански, а особено што користиш непригодни зборови и икони. Мојот став не го сфаќај како „судење„, едноставно како најпријателски совет. И на крај, ако нешто ти значи: се согласувам со 'се што пишуваш, тотално си во право, САМО мислам дека начинот на кој ги искажуваш своите мислења не е ОК.
'Се најдобро.:icon_lol:

JeCILaDy

Move Away
Член од
18 април 2006
Мислења
2.350
Поени од реакции
22
И криминалците одат во црква, се прекрстуваат, се молат, ги слават христијанските празници, а сепак се криминалци и извршиле некое дело. Кај е Бог тука ?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom