Znaes, prvo zensko sum a vtoro da, veruvas deka postoi bog ali on e losiot t.e. kao so napisav MU SE PROTIVIS!(ipak logika ANTIhrist).Ne sum antihrist nego ateist a toa ja kao sum logirana, taka u skolo me vikaat pa sea ti vidi!!IGI напиша:Него Lucifer, нели си атеист, зошто вака Луцифер? Нели он е дел од библијата? Ако не веруваш во Бог не би требало да веруваш дека постои Луцифер. А ако си антихрист нели би требало да значи дека веруваш дека постои Бог само мислиш дека он е тој "лошиот" а Луцифер е "добриот?"
Ај објасни ми ги малце овие работи...
Debel, Vidi vaka sea... mislam deka mnogu konfuzno ste go sfatile znacenjeto na zborot ateist... zborot "Ate" proizleguva od staro latinskiot jazik... sto vo pravilna smisla bi trebalo da znaci- "ate simalctrum el vidi domine"- (u prevod) veruvam vo ona sto go gledam i nisto poveke...toa znaci ne samo religiozni polemiki tuku i site pojavi koi ne si gi videl(a) . Se soglasuvam so tebe mnogu e apsurdno i glupo da veruvas u bog ili gavol (ne veruvam ni ja) ali od druga strana veruvam deka postojat vonzemjani! Nema teoretski sansi da sme sami u golemiov univerzum. I za toj so rekol deka glupo e da se potpisuvas Lucifer ako ne veruvas, nema veze pisuaj se kako sakas. Imam drugar koj so e dlaboko Bogoposveten ama slusa DEICIDE(dlaboko stanisticki bend) taka da aj da ne tupam mislam deka vi go resiv prasanjevo... aha da. gledaj dole..Lucifer напиша:Znaes, prvo zensko sum a vtoro da, veruvas deka postoi bog ali on e losiot t.e. kao so napisav MU SE PROTIVIS!(ipak logika ANTIhrist).Ne sum antihrist nego ateist a toa ja kao sum logirana, taka u skolo me vikaat pa sea ti vidi!!
I jas sum privrzanik na naucnata teorija za naseto poteklo,postoene,evolucija......itd.ednostavno mnogu porealno,pologicno i sekako poubedlivo ,prifatlivo mi izgleda((otkolku toa deka site ne sozdal bog(te.gi sozdal adam i eva -hristijanska religija zaso ipak sum pokrstena pa sum pravoslaven hristijanin):star: ha ha haaaaaaaaaaКажете го вашето мислење, без многу дискусија. Секој има различни сваќања и нема потреба од некаков судир на мислења.
Јас сум атеист и единствен извор на тоа мое чувство е тоа што денес се нарекува НАУКА.
Стварноста во сите нејзини облици е далеку поширока само од материјалната или видлива стварност.E.T. напиша:veruvam samo vo ona "sto go gledam",i samo vo ona sto e dokazano i potkrepeno so fakti(barem sto se odnesuva na religijata,i sl.)!!!!!!!!
a be da bese taka lesno ke bese ama gospod ti dal um be coek za da ucis a ne ti sedi doma cel den i moli se navecer za da znajs utredenta hahahaha abe odi porasni malceburn84 напиша:Сум атеист, икао постојат многу појави што не можеме да ги објасниме сепак мислам дека не е господ виновен за тоа има многу чудни работиу на светов. А за тие што веруваат е па најлесно ако не знаеш како да си помогнеш да се молиш на некоја сила и ја тоа ко мал го праев пред испрашување ама не помогна единствено ми помогна кога научив а ако го кажам ова после ми викаат господ ти дал сила а научиш е како да не бабами стојна се вика и има мустаќи а бе ај.
Сепак во нешто веруваш, а постојат и работи кои знаеш дека ги има но неможеш да си ги објасниш. Вербата немора да е религија врзана за божество, може да е и како во твојот случај, верба во себе си, иако не значи дека баш ти секогаш ќе си ја оправдаш вербата пред себе самиот.NE VERUVAM VO GOSPOD! Ne veruvam vo nisto sto mora nekoj da ti go nametne, veruvam samo vo samiot sebe i vo toa sto go gledam.
Тука прво треба да се запрашаш попрво што поточно им е наметнато на децата уште од мали нозе во школо во наставниот програм по часови на биологија,историја,социологија итн.,преку медиуми,т.е се што се продава како замена за духовна вредност и толкување на поредокот во светот каков што е.KohlBass напиша:Ne veruvam vo nisto sto mora nekoj da ti go nametne, veruvam samo vo samiot sebe i vo toa sto go gledam. Religijata e mnogu nametnata rabota, i ustvari se e stvar na domasno vospitanie. Malku e glupavo toa sto od mali decata se opredeluvaat i im se pere mozokot (ne celam kon nisto, nitu kon veruvanje ili neveruvanje vo gospod), prav vernik (ako veke postoi takov) e toj sto sam ke sfati zasko, kako i `kolku` veruva vo nekojsi bog, gospod i taka natamu...