А кој рече дека се оправдани?JeCILaDy напиша:И криминалците одат во црква, се прекрстуваат, се молат, ги слават христијанските празници, а сепак се криминалци и извршиле некое дело. Кај е Бог тука ?
Член на раководството напиша:Јас сум, фала богу, атеист
Откако се собра големо множество и кога луѓе од сите градови дојдоа при Него,им рече во парабола:,,Излезе сејач да сее свое семе.И додека сееше-едно падна покрај патот,и го изгазија и небесните птици го исколваа.Друго пак падна на камен,изникна и се исуши зошто немаше влага.Другото падна во трњето,растејки со него го задушија.Друго падна на добра земја изникна и донесе стократен плод.: Кога го рече тоа извика;,,Кој има уши да слуша нека слуша !?"Петар-МКД напиша:Да, атеист сум, но секако се придржувам до обичаите што ги поставила религијата, затоа што тие претставуваат дел од нашата култура и нашето општество. Ретко одам во црква и не верувам во Господ.
ХЕХЕTWEETY*** напиша:
е па што тогаш ФАЛА БОГУ???!!!!!
Супер ќе беше ова што си го препишал, прво самиот да го разбереш, а потоа да го пренесуваш на други... За жал, станува збор само за интерпретација од страна на робот. ИЛИ, увери ме во спротивното. Ако твоето мислење се поистоветува со она што си го „напишал„, тогаш не би требало да мислиш дека на Земјава 'не донеле вонземјани...astrion напиша:Откако се собра големо множество и кога луѓе од сите градови дојдоа при Него,им рече во парабола:,,Излезе сејач да сее свое семе.И додека сееше-едно падна покрај патот,и го изгазија и небесните птици го исколваа.Друго пак падна на камен,изникна и се исуши зошто немаше влага.Другото падна во трњето,растејки со него го задушија.Друго падна на добра земја изникна и донесе стократен плод.: Кога го рече тоа извика;,,Кој има уши да слуша нека слуша !?"
А Петар-МКД го праша-Што значи оваа парабола,ништо не разбрав?????
А Тој пак рече; Вам ви е дадено да ги знаете тајните на божјото царство а на Петар-МКД му е дадено во параболи така што гледајки да не гледа и слушајки да не разбере.А оваа парабола значи- семето =Божјо слово.Оние крај патот,тие чуле,потоа доаѓа ѓаволот и им го зема словото од нивните срца,за да не поверуваат и да не се спасат.На камен се тие,кои штом чујат-со радост го примаат словото но ни тие немаат корен,веруваат некое време,но отпаѓаат во време на искушенија.Паднатото меќу трње ,тоа се оние,кои чуле за словото ама ги задушуваат грижите што ги имаат,богатството и животните уживања и не донесуваат зрел плод.А она на добра земја-тоа се оние кои ке го чујат Словото ,го чуваат во добро и чисто срце и донесуваат плод во трпение.":pop: :pop: :pop: