Дали сте атеисти?

Дали сте атеист?

• Да

Гласови: 77 36,7%
  • Не

Гласови: 133 63,3%

• Вкупно гласачи
    210
Статус
Затворена за нови мислења.

Ilidan

ак
Член од
19 февруари 2006
Мислења
1.574
Поени од реакции
5
ne i nikogas nema da bidam иако не сум голем верник

T

trilobite

Гостин
JeCILaDy напиша:
И криминалците одат во црква, се прекрстуваат, се молат, ги слават христијанските празници, а сепак се криминалци и извршиле некое дело. Кај е Бог тука ?
А кој рече дека се оправдани?
Формата не го оправдува човекот пред Бога,туку верата.
Вера не како вероисповед,туку како активна верба,доверба,поверење во Бога.
"Праведникот ќе живее преку вера" Послание до Галатјаните 3:11

JeCILaDy

Move Away
Член од
18 април 2006
Мислења
2.350
Поени од реакции
22
Да, не се оправдани, но нели Бог го забранува криминалот ? Зошто криминалците, и покрај забраната од Бог, ги вршат делата ?

Член од
13 октомври 2005
Мислења
525
Поени од реакции
47
Не сум атеист. Не сум антитеист.
Човек сум кој бара вистина и сака да живее во вистина, наместо во илузија. Верувам во Бога

Член од
24 ноември 2005
Мислења
3.233
Поени од реакции
391
Атеист не сум, но не сум ни нешто многу религиозен, во црква скоро и да не одам или пак многу ретко инцидентно го правам тоа. Религијата ја практикувам умерено, не сум религиозен фанатик, повеќе би се рекло дека сум човек кој има почит за религијата одколку голем верник.

SteF

I love this Kich
Член од
19 март 2006
Мислења
2.183
Поени од реакции
1
не сум атеист. Верувам во бога , но не одам толку често во црква.

Член од
19 јануари 2006
Мислења
257
Поени од реакции
0
Не сум атеист но не сум нешто посебно религиозна,на црква одам многу ретко и не сум некој голем верник но ја почитувам религијата.

TWEETY***

Мy life..my rules..any questions?
Член од
18 февруари 2006
Мислења
2.041
Поени од реакции
66

Член на раководството напиша:
Јас сум, фала богу, атеист

е па што тогаш ФАЛА БОГУ???!!!!!

Член од
6 април 2006
Мислења
972
Поени од реакции
11
Ako nekoj e ateist ne treba da znaci deka mora celosno da ja otfrli religijata, zosto taa moze da se svati na povekje nacini. Milo mi e sto znam deka i pokraj toa sto nekoj ne veruva vo gospod, ja pocituva tradicijata na crkvata koja ima golemo znacenje za nasiot narod.

astrion

REBEL
Член од
15 ноември 2005
Мислења
792
Поени од реакции
18
Петар-МКД напиша:
Да, атеист сум, но секако се придржувам до обичаите што ги поставила религијата, затоа што тие претставуваат дел од нашата култура и нашето општество. Ретко одам во црква и не верувам во Господ.
Откако се собра големо множество и кога луѓе од сите градови дојдоа при Него,им рече во парабола:,,Излезе сејач да сее свое семе.И додека сееше-едно падна покрај патот,и го изгазија и небесните птици го исколваа.Друго пак падна на камен,изникна и се исуши зошто немаше влага.Другото падна во трњето,растејки со него го задушија.Друго падна на добра земја изникна и донесе стократен плод.: Кога го рече тоа извика;,,Кој има уши да слуша нека слуша !?"
А Петар-МКД го праша-Што значи оваа парабола,ништо не разбрав?????
А Тој пак рече; Вам ви е дадено да ги знаете тајните на божјото царство а на Петар-МКД му е дадено во параболи така што гледајки да не гледа и слушајки да не разбере.А оваа парабола значи- семето =Божјо слово.Оние крај патот,тие чуле,потоа доаѓа ѓаволот и им го зема словото од нивните срца,за да не поверуваат и да не се спасат.На камен се тие,кои штом чујат-со радост го примаат словото но ни тие немаат корен,веруваат некое време,но отпаѓаат во време на искушенија.Паднатото меќу трње ,тоа се оние,кои чуле за словото ама ги задушуваат грижите што ги имаат,богатството и животните уживања и не донесуваат зрел плод.А она на добра земја-тоа се оние кои ке го чујат Словото ,го чуваат во добро и чисто срце и донесуваат плод во трпение.":pop: :pop: :pop:

Infra

Мојот Пастир
Член од
26 ноември 2005
Мислења
141
Поени од реакции
2
astrion напиша:
Откако се собра големо множество и кога луѓе од сите градови дојдоа при Него,им рече во парабола:,,Излезе сејач да сее свое семе.И додека сееше-едно падна покрај патот,и го изгазија и небесните птици го исколваа.Друго пак падна на камен,изникна и се исуши зошто немаше влага.Другото падна во трњето,растејки со него го задушија.Друго падна на добра земја изникна и донесе стократен плод.: Кога го рече тоа извика;,,Кој има уши да слуша нека слуша !?"
А Петар-МКД го праша-Што значи оваа парабола,ништо не разбрав?????
А Тој пак рече; Вам ви е дадено да ги знаете тајните на божјото царство а на Петар-МКД му е дадено во параболи така што гледајки да не гледа и слушајки да не разбере.А оваа парабола значи- семето =Божјо слово.Оние крај патот,тие чуле,потоа доаѓа ѓаволот и им го зема словото од нивните срца,за да не поверуваат и да не се спасат.На камен се тие,кои штом чујат-со радост го примаат словото но ни тие немаат корен,веруваат некое време,но отпаѓаат во време на искушенија.Паднатото меќу трње ,тоа се оние,кои чуле за словото ама ги задушуваат грижите што ги имаат,богатството и животните уживања и не донесуваат зрел плод.А она на добра земја-тоа се оние кои ке го чујат Словото ,го чуваат во добро и чисто срце и донесуваат плод во трпение.":pop: :pop: :pop:
Супер ќе беше ова што си го препишал, прво самиот да го разбереш, а потоа да го пренесуваш на други... За жал, станува збор само за интерпретација од страна на робот. ИЛИ, увери ме во спротивното. Ако твоето мислење се поистоветува со она што си го „напишал„, тогаш не би требало да мислиш дека на Земјава 'не донеле вонземјани...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom