Дали смее христијанка да се омажи за муслиман?

Член од
7 декември 2009
Мислења
133
Поени од реакции
8
Смее. Но муслиманот треба да ги прифати обичаите кои ги има христијанката и обратно. Под ова подразбирам дека тој треба да биде космополит, а не затуцан, да ја тера да се забулува со шамија и да следи се она што проповеда муслиманството. Нејзината религија е нејзина и никој нема право да ја тера да ја менува.

debi7777

Girls in your city for night
Член од
12 септември 2009
Мислења
411
Поени од реакции
8
Смее. Но муслиманот треба да ги прифати обичаите кои ги има христијанката и обратно. Под ова подразбирам дека тој треба да биде космополит, а не затуцан, да ја тера да се забулува со шамија и да следи се она што проповеда муслиманството. Нејзината религија е нејзина и никој нема право да ја тера да ја менува.
Se ubavo na zborovi taka.... ama praktikata pokazuva deka ne funkcionirat taka nestata...

Член од
19 ноември 2009
Мислења
499
Поени од реакции
84
А зошто не би смеела и зошто не обратно муслиманка за христијанин? зар малку има такви бракови! А што е со другите религии Јас сум православна мажена сум за католик и што мислиш дека детето ми е протестант? Секој си ја тера свјата религија и ја почитува туѓата .

Член од
7 декември 2009
Мислења
133
Поени од реакции
8
Se ubavo na zborovi taka.... ama praktikata pokazuva deka ne funkcionirat taka nestata...
Бидејќи не функционира, затоа и го кжувам тоа со НО.

А зошто не би смеела и зошто не обратно муслиманка за христијанин? зар малку има такви бракови! А што е со другите религии Јас сум православна мажена сум за католик и што мислиш дека детето ми е протестант? Секој си ја тера свјата религија и ја почитува туѓата .
Има секако исклучоци. Сепак различно е католик и муслиман. Католикот сепак е христијанин нели?

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.427
Поени од реакции
5.107
Па и православниот и католикот се христијани, што е тука чудно?

Смее. Но муслиманот треба да ги прифати обичаите кои ги има христијанката и обратно.
Да, баш така, а не да биди некој повеќе заљубен во религијата отколку во жената и обратно.:wink:

Член од
19 ноември 2009
Мислења
499
Поени од реакции
84
Па и православниот и католикот се христијани, што е тука чудно?
За некој за жал не се исто сум слушала секакви коментари за мене несватливи. Ете драго ми е што за тебе нема ништо чудно.

Бидејќи не функционира, затоа и го кжувам тоа со НО.

Има секако исклучоци. Сепак различно е католик и муслиман. Католикот сепак е христијанин нели?
Да Џони токму така

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.427
Поени од реакции
5.107
За некој за жал не се исто сум слушала секакви коментари за мене несватливи. Ете драго ми е што за тебе нема ништо чудно.
Мислам дека религијата не треба да има толку влијание врз животот, затоа што мислам дека сепак некои религии ги поделуваат луѓето.
Инаку јас не сум многу многу религиозен.:wink:

Член од
19 ноември 2009
Мислења
499
Поени од реакции
84
Мислам дека религијата не треба да има толку влијание врз животот, затоа што мислам дека сепак некои религии ги поделуваат луѓето.
Инаку јас не сум многу многу религиозен.:wink:
Ако луѓето дозволат религијата може да ги спои или одвои. Многу е важна средината од која се потекнува и како те прифаќа, во спротивно мислам дека се потребни многу жртви и на двете страни .

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.427
Поени од реакции
5.107
Ако луѓето дозволат религијата може да ги спои или одвои. Многу е важна средината од која се потекнува и како те прифаќа, во спротивно мислам дека се потребни многу жртви и на двете страни .
Затоа велам, религиите се криви за поделба меѓу луѓето...
И да средината е најважна. Пример за тоа е врската меѓу Палестинец и Израелка кои беа осудени и од двете страни...има многу такви.

Член од
19 ноември 2009
Мислења
499
Поени од реакции
84
Затоа велам, религиите се криви за поделба меѓу луѓето...
И да средината е најважна. Пример за тоа е врската меѓу Палестинец и Израелка кои беа осудени и од двете страни...има многу такви.
Целиот општествен систем е базиран на религијата. Божјите заповеди во сите религии се основата на функционира секое општество, правниот, социјалниот, кривичнот систем... Сосема друго е догмата и непризнавање и убивањето под зборот на месијата. Тоа се случило или сеуште се случува во светот. Почитувањето на религијата во многу голема мерка зависи и од тој (проповедникот) што ти ја пренесува.Затоа отворениот ум е најважен само тогаш можеш да се спротиставиш на тоа што не е добро и те завлекува во водите на омразата и неприфаќањето на се што е од спротивната страна.
Се што е умерено е добро.

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
Сите религии во суштина се сведуваат на морал. разликите се само во егзотеријата то ест надворешното, догмите, ритуалите, небитните нешта...ако е некој прав човек во морална смисла може и да е атеист. Бракот се базира на разбирање.

Kajgana Shop

На врв Bottom