The_LiGhT'
Stop DISCRIMINATION
- Член од
- 29 април 2009
- Мислења
- 587
- Поени од реакции
- 123
Da ne si siluvan od ninja...:pos2:Читај нинџа.
Da ne si siluvan od ninja...:pos2:Читај нинџа.
Se ubavo na zborovi taka.... ama praktikata pokazuva deka ne funkcionirat taka nestata...Смее. Но муслиманот треба да ги прифати обичаите кои ги има христијанката и обратно. Под ова подразбирам дека тој треба да биде космополит, а не затуцан, да ја тера да се забулува со шамија и да следи се она што проповеда муслиманството. Нејзината религија е нејзина и никој нема право да ја тера да ја менува.
Алоооо 21ви век сме! YA! ... офц дека може :nesvest::nesvest::nesvest:
Бидејќи не функционира, затоа и го кжувам тоа со НО.Se ubavo na zborovi taka.... ama praktikata pokazuva deka ne funkcionirat taka nestata...
Има секако исклучоци. Сепак различно е католик и муслиман. Католикот сепак е христијанин нели?А зошто не би смеела и зошто не обратно муслиманка за христијанин? зар малку има такви бракови! А што е со другите религии Јас сум православна мажена сум за католик и што мислиш дека детето ми е протестант? Секој си ја тера свјата религија и ја почитува туѓата .
Па и православниот и католикот се христијани, што е тука чудно?А зошто не би смеела и зошто не обратно муслиманка за христијанин? зар малку има такви бракови! А што е со другите религии Јас сум православна мажена сум за католик и што мислиш дека детето ми е протестант? Секој си ја тера свјата религија и ја почитува туѓата .
Да, баш така, а не да биди некој повеќе заљубен во религијата отколку во жената и обратно.:wink:Смее. Но муслиманот треба да ги прифати обичаите кои ги има христијанката и обратно.
За некој за жал не се исто сум слушала секакви коментари за мене несватливи. Ете драго ми е што за тебе нема ништо чудно.Па и православниот и католикот се христијани, што е тука чудно?
Да Џони токму такаБидејќи не функционира, затоа и го кжувам тоа со НО.
Има секако исклучоци. Сепак различно е католик и муслиман. Католикот сепак е христијанин нели?
Мислам дека религијата не треба да има толку влијание врз животот, затоа што мислам дека сепак некои религии ги поделуваат луѓето.За некој за жал не се исто сум слушала секакви коментари за мене несватливи. Ете драго ми е што за тебе нема ништо чудно.
Еднаш го нападна женска нинџа односно минџа која сакаше да го силува па мораше со тешко срце да ја одбие.Da ne si siluvan od ninja...:pos2:
Ако луѓето дозволат религијата може да ги спои или одвои. Многу е важна средината од која се потекнува и како те прифаќа, во спротивно мислам дека се потребни многу жртви и на двете страни .Мислам дека религијата не треба да има толку влијание врз животот, затоа што мислам дека сепак некои религии ги поделуваат луѓето.
Инаку јас не сум многу многу религиозен.:wink:
Затоа велам, религиите се криви за поделба меѓу луѓето...Ако луѓето дозволат религијата може да ги спои или одвои. Многу е важна средината од која се потекнува и како те прифаќа, во спротивно мислам дека се потребни многу жртви и на двете страни .
Целиот општествен систем е базиран на религијата. Божјите заповеди во сите религии се основата на функционира секое општество, правниот, социјалниот, кривичнот систем... Сосема друго е догмата и непризнавање и убивањето под зборот на месијата. Тоа се случило или сеуште се случува во светот. Почитувањето на религијата во многу голема мерка зависи и од тој (проповедникот) што ти ја пренесува.Затоа отворениот ум е најважен само тогаш можеш да се спротиставиш на тоа што не е добро и те завлекува во водите на омразата и неприфаќањето на се што е од спротивната страна.Затоа велам, религиите се криви за поделба меѓу луѓето...
И да средината е најважна. Пример за тоа е врската меѓу Палестинец и Израелка кои беа осудени и од двете страни...има многу такви.