Дали некогаш сте се молеле на Господ?

Рунчев

Esi mi dobaaar
Член од
29 мај 2007
Мислења
1.263
Поени од реакции
191
Да и кога имам потреба се молам.

Член од
25 јануари 2007
Мислења
6.775
Поени од реакции
314
Се молев неколку пати...и за жал,кога најмногу ми требаше тоа,ТОЈ не ги слушна моите молби и се заврши...како што најмалку сакав.Од тогаш немам отидено в црква,поради зи го земав тоа многу при срце.Вчера се молев,за една личност што многу ми знали у сакам да е среќна,и,не знам дали Бог ме слушна или тоа беше...само среќа...

Buterfly

*Just Fabulous*
Член од
4 јули 2006
Мислења
4.616
Поени од реакции
114
Da se molam na Gospod cesto, ne po potreba, tuku ete koga sakam da mu se zablagodaram ze sekoj pominat den veselo i uspesno:) Se molam i za problemi koi gi imam i mislam deka e sekogas tuka za mene vo dobro i loso.

XENIA

IHS
Член од
26 јануари 2007
Мислења
100
Поени од реакции
4
Да. секогаш кога имам за што да му заблагодарам, да се покајам, во тешки и радосни моменти..и така

Wannabemceez

Welcome to my WORLD!
Член од
17 јули 2007
Мислења
909
Поени од реакции
20
Da se imam moleno bez razlika za shto i kako i FALA BOGU gi ima islushano moite molbi do sega.....

Шмизличка

Let the good things roll
Член од
11 мај 2007
Мислења
355
Поени од реакции
4
Верувам во Господ и знам дека ги слуша моите молитви. Затоа и се молам...

*БоРовИнкА*

јас не сум ЛУДА, јас ЛУДО живеам
Член од
20 јули 2007
Мислења
638
Поени од реакции
16
да да.. многу често.. знам дека тоа што искрено го сакам ќе ми се исполни.. сепак како е господ никој не е

joki

Погана Паганка
Член од
1 февруари 2006
Мислења
1.054
Поени од реакции
16
Сум се молела многупати и најчесто се остварува бараното. Молитвата е вид стимул за остварување на зададената цел, или решавање на одреден проблем. Психички баш добро делува :) Полесно е да го споделиш проблемот со Господа ( е сега кој што подразбира под Господ е дискутабилно: За некои тоа е потсвеста т.е. натсвеста, за некои Создателот...)

Wake up

Music lover
Член од
19 јули 2006
Мислења
145
Поени од реакции
0
Super. Znaci, poveketo se molat na Gospod kako sto mozam da vidam. I toa e dobro. Samo, neznam kako moze nekoj da spomnuva deka mu se moli na Gospod, a da ne znae bas dali tocno postoi, ili sto e toj tocno. Hmm, toa e prilicno zbuneta licnost. Molitvata dragi prijateli se definira kako razgovor so Bog. A koga so nekoj razgovaras, bi trebalo da se potrudis i da go zapoznaes. a toa e mnogu lesno! Samiot fakt sto nekoj se moli ,a ne znae na koj i sto, nekoj se moli od vreme navreme, ukazuva na toa deka Sozdatelot si gi sozdal sozdanijata da imaat razgovor so Nego. E sega, toj razgovor odi malce podaleku od ona sto ni se potrebite vo momentot, ili ona- "fala ti Boze so mi go dade toa so go barav" i "fala ti so me odmina toa so nejkev da dojde". Toa e vo red, potrebite i blagodarnostite. Samo, ima nesto uste poveke. Koga Bog sozdal nacin na razgovor so Nego- MOLITVA, togas Toj e licnost koja saka postojanost vo toj razgovor, a nesto sto uste poveke go saka e, taa licnost dobro da si go zapoznae Sogovornikot!:) Pa, ve ohrabruvam site, napravete cekor da go zapoznaete svojot, veruvajte, najdobar i najgolem sogovornik. E toa ti e ispolnet zivot!

Smasher

Професионален молер
Член од
27 јуни 2007
Мислења
811
Поени од реакции
9
Спроведување на инстант контрола врз драјверот религија за моментален баланс на состојбата...

Член од
18 декември 2008
Мислења
21
Поени од реакции
0
da sum se molelea ustvari sekoj pat koga ke se osetam nemokna odam vo crkva i se molam pa i da ne mi se ispolni toa za sto se molam nekako posle izleguvanjeto od crkva se osekam polesno.

jeeeee8

Like dreams
Член од
28 ноември 2008
Мислења
647
Поени од реакции
16
Скоро секој ден се молам, Му заблагодарувам, се покајувам се молам за себе и за тие околу мене, и многу ми помагаат молитвите и од кога почнав да се молам многу работи се променија во мојот живот, се разбира кон пододобро!:)

Мартин$

Модератор
Член од
2 март 2007
Мислења
5.234
Поени од реакции
148
Да, денес, мајка ми е во болница во Воден поради тешка сообраќајка, а не можам да одам да ја видам, НЕМАМ ВИЗА!

Член од
18 декември 2008
Мислења
310
Поени од реакции
108
Кога бев помала редовно се молев...
Последен пат се молев пред 8 години. Татко ми беше во болница, болен...
Молбата не ми се исполни :icon_frow
Од тогаш никогаш повеке........

Kajgana Shop

На врв Bottom