Uste kako mala sum ja kazuvala molitvata OCE NAS iako ne sum go ni znaela nejzinoto seriozno znacenje. Otsekogas me interesirale prasanjata vrzani za potekloto na zivotot, na svetot i BOG kako nivni tvorec. Otsekogas sum veruvala vo Gospod no so mala doza na somnez i strav, si velev -Da veruvam deka postoi Gospod no sto ke se sluci so nas ako ne postoi. Nikogas nema da ja zaboravam edna slucka koga sigurno mi pomogna Gospod. Imav okolu 12 god. i bev vo Bitola-grad za mene togas nepoznat, bese kasno na vecer okolu 22h. jas ja zedov bratuceda mi i nejzina drugarka koi se pomali od mene 4g. da gi nosam vo grad, a naselbata e oddalecena od gradot nekolku km. i taka gi nosam za race i odime peski po temnica dolgo vreme. Nasive si mislat deka si igrame pred zgradi. Zatalkavme nekade ne znam kade ama ne znaevme nazad da se vrati me,a bese ziva temnica. Decata pocnaa da se plasat i da placat a jas ne znaev sto da pravam. Edinstveno nesto sto mi tekna e da se molam na Gospod, na decata im rekov da gi zatvorat ocite jas ke ja kazam molitvata a tie po mene da recat AMIN. Taka i se sluci i kolku i da izgleda cudno samo sto gi otvoriv ocite ja vidov bratuceda mi postarata -sestra i na pomalata, koja uste pred da trgneme nie na setanje bese izlezena so drugarkite. Jas vednas se strcav na kaj nea, a taa ne mozese da se iznacudi kako sne dosle do tuka i vednas mu se javi na vujko mi da dojde da ne zemi, a toj kako bese nervozen edvaj se spasiv i od nego. Posle toa na site im kazuvav kako sum se molela i se so red i site glasno mi se iznasmeaa. Megutoa jas sum sigurna deka taa vecer Gospod bese so nas i ni pomogna. Veke nemam somnez-Gospod e tuka, postoi, samo treba da go barame onaka kako sto dolikuva so iskrena molitva i so golema verba, no i so pravedni dela.