Дали некогаш сте се молеле на Господ?

Член од
22 јули 2005
Мислења
2.198
Поени од реакции
11
Se molam na Gospod cesto.koga mi e tesko najcesto,zasto znam deka samo toj moze da mi pomogne.nekogas si se molam i onaka za zdravje,sreka mir doma i sl.

princess

DaRe tO DrEaM
Член од
8 јуни 2006
Мислења
245
Поени од реакции
0
se molam pred testovi i isprasuvanja standardno, a vaka od cista mira ne mi teknalo.

Член од
6 август 2006
Мислења
25
Поени од реакции
1
Не се молам редовно, се молам најчесто кога имам некој проблем. Знам дека не е ок, ама се надевам дека ќе се поправам. Понекогаш се молам онака, за здравје.

marcus

струмички модератор
Член од
5 јули 2006
Мислења
5.378
Поени од реакции
131
Молитвата не требе да се користи само во тешки ситуации кога сакаме нешто да добиеме. Молитвата вклучува и бладодарност кон Бога за она что го сторил за нас. И не зборувам за она што го бараме туку она што го добиваме секојдневно без и да размислуваме за тоа.
Дали некогаш сте се заблогодариле за за тоа што секој ден имате храна пред вас и за секој здив кој ви го овозмозил, зошто никој не знае дали ке се пробуди следното утро.

XENIA

IHS
Член од
26 јануари 2007
Мислења
100
Поени од реакции
4
па сам кажа ако се заблагодарувам за тоа што сум здрава и имам храна итн..тоа е заблагодарување,

marcus

струмички модератор
Член од
5 јули 2006
Мислења
5.378
Поени од реакции
131
Не. Милсев на тоа дека секоја молитва треба да почнува со заблагодарување.

Член од
30 јануари 2007
Мислења
11
Поени од реакции
0
Uste kako mala sum ja kazuvala molitvata OCE NAS iako ne sum go ni znaela nejzinoto seriozno znacenje. Otsekogas me interesirale prasanjata vrzani za potekloto na zivotot, na svetot i BOG kako nivni tvorec. Otsekogas sum veruvala vo Gospod no so mala doza na somnez i strav, si velev -Da veruvam deka postoi Gospod no sto ke se sluci so nas ako ne postoi. Nikogas nema da ja zaboravam edna slucka koga sigurno mi pomogna Gospod. Imav okolu 12 god. i bev vo Bitola-grad za mene togas nepoznat, bese kasno na vecer okolu 22h. jas ja zedov bratuceda mi i nejzina drugarka koi se pomali od mene 4g. da gi nosam vo grad, a naselbata e oddalecena od gradot nekolku km. i taka gi nosam za race i odime peski po temnica dolgo vreme. Nasive si mislat deka si igrame pred zgradi. Zatalkavme nekade ne znam kade ama ne znaevme nazad da se vrati me,a bese ziva temnica. Decata pocnaa da se plasat i da placat a jas ne znaev sto da pravam. Edinstveno nesto sto mi tekna e da se molam na Gospod, na decata im rekov da gi zatvorat ocite jas ke ja kazam molitvata a tie po mene da recat AMIN. Taka i se sluci i kolku i da izgleda cudno samo sto gi otvoriv ocite ja vidov bratuceda mi postarata -sestra i na pomalata, koja uste pred da trgneme nie na setanje bese izlezena so drugarkite. Jas vednas se strcav na kaj nea, a taa ne mozese da se iznacudi kako sne dosle do tuka i vednas mu se javi na vujko mi da dojde da ne zemi, a toj kako bese nervozen edvaj se spasiv i od nego. Posle toa na site im kazuvav kako sum se molela i se so red i site glasno mi se iznasmeaa. Megutoa jas sum sigurna deka taa vecer Gospod bese so nas i ni pomogna. Veke nemam somnez-Gospod e tuka, postoi, samo treba da go barame onaka kako sto dolikuva so iskrena molitva i so golema verba, no i so pravedni dela.

Handsome

Love me or Blow me !!!!
Член од
21 јануари 2006
Мислења
852
Поени од реакции
1
никогаш не сум се молел наглас можеби онака само во мене и секако...кога ми било тешко.инаку бев здробан пијан вечерта и сабајле главата ќе ми испукнеше од болка но не помина додека не дојде мама со некои апчиња и шо ти знам што но сепак не ми помогна молитвата но еднаш добив во кладилница..не е сир озбилно е ова...ми фалеше уште една утакмица и бев кај баба да гледам почит да им оддадам нели стари се.И ми требаше уште една утакмица и не беше некој голем износ околу илјадарка и нешто а се сеќавам ми требаа галатасарај и на телетекстот беше 0:0 и земав да пцујам оние турци,вакви,такви...само тие ќе ме заебат.И баба ми рече ако го замолиш Господ тој ќе те послуша но и реков дека во турција Господ не го слусаат...Ч)))и заврши утакмицата 0-0 ги испцујав едно добро и отидов во соседната соба...КОга се вратив ја сменив страницата на телетекстот и по некое чудо беа дале гол и победиле со 1-0 а на др стр. беше 0-0 а после и таму поправија во 1-0...и стварно ме изненади тоа..сакав да им дадам пари од оние што ги добив но не сакаа и така си остана...Затоа ако се кладите..Со Господ напред...
не е сеир озбилна е оваа случка...

Shorty

Вансериски
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.277
Поени од реакции
1.496
Na Gospod se molim samo pred test (Da mi dade znaenje oO ) Inace ne se molim :D

nE0n1nja

Eat nerds get shredded
Член од
25 јануари 2007
Мислења
3.479
Поени од реакции
3.292
HAHA, da be i ja obavezno pred test! hahaahhahaha:pos2:

SCORPIO__20

Your sex is on fire
Член од
1 февруари 2007
Мислења
4.380
Поени од реакции
71
sum se molel se molam i ke se molam..
mn.raboti mi se slucile so bozja sila.. mn.raboti sum gi doziveal..taa bozja sila mi dala darba.. za nekoj raboti.. da gi pravam podobro od ostanatite luge..blagodarejki na nego mozam da pomagam na lugevo. na moj na4in

bama

† Револуционер †
Член од
1 февруари 2007
Мислења
2.040
Поени од реакции
362
се молам на господ :pop:

Kajgana Shop

На врв Bottom