Дали можете да бидете во љубовна врска со човек што не го сакате?

Член од
17 јуни 2009
Мислења
2
Поени од реакции
0
Srceto zbori edno a faktite drugo....golem e brojot na takvi devojki a i momci, se razbira poise devojki :)...sto e do mene, se razbira deka e vo red, ljubovta e del od politikata. fala
 

Annabel

Неутрална*
Член од
18 декември 2008
Мислења
1.298
Поени од реакции
183
Може.Сепак тука се парите,накитот,облеката,парфемите,одморите,поклончињата за секој месец од врската,неизбежното плаќање пијачки и ручеци и вечери...ехеее што ќе ми е љубов кога овој човек може да ми пружи се друго ???

Фала Богу мене не ми треба “се друго“.Ми треба само љубов и разбирање тоа е се.Со оглед на тоа не би можела да бидам во врска со некој што не го сакам.
 
Член од
26 август 2008
Мислења
2.165
Поени од реакции
58
pa zar e mozno vo sekoja vrska sto sum ja imal da bidam zaljuben i toa da mi bide vozvrateno?normalno deka ne,a sepak sum bil vo takvi vrski.
 
V

Viktoranius

Гостин
Сигурно дека може. Кеш е у питање брате, кешарица.

Јас уште сеа би оженил некоја баба со наталожен буџет.
 

Красулка

Replay & Undo
Член од
3 јануари 2009
Мислења
1.508
Поени од реакции
1.157
Постојат такви врски каде што љубовта ја нема а преовладува интересот без разлика дали е паричен т.е. материјален, интерес за престиж, добра позиција, статус или што уште не.Постоеле и ќе постојат.Факт!
Лично, не би можела да егзистирам во таква врска бидејќи ако дадам љубов очекувам да ми биде возвратена.Да, можда живеам во розов убав свет, но едноставно подобро да бидам сама отколку во врска без никава емотивна заинтересираност кон мене од страна на партнерот.
 

VertigO

750ml ракија
Член од
11 декември 2008
Мислења
297
Поени од реакции
47
Сега не би можела.. Ако сега гледам кој има пари кој нема и да идам со некој само за да ми ја плаќа сметката незнам што ќе биде понатаму со мене. За во иднина, поточно за во брак е тука мислам е се различно, како си ја наредил. Зависи што бараш од бракот. Имам слушано за многу жени кои се во брак, а нивните мажи си имаат придружнички и ете уште се во брак- и не го кажав најбитното, мажот незнае ни самиот колку заработува, секој 2 ден жената иде на маникири, педикири, вози кола од 60000 илјади евра и што ти ја знам.
За да прекинеш(и за да оформиш) нешто треба да знаеш што губиш и што добиваш со тоа. Така да, ако тебе повеќе ти значи типот пари да има(или било што друго) отколку да го сакаш или да те сака тогаш влегуваш во врска без љубов. Значи пак, кој како си ја наредил..
 

Paranoik

내 ♡, ∞.
Член од
10 август 2008
Мислења
1.873
Поени од реакции
451
ЉУБОВНА врска со некој што не го САКАМ?
Како е тоа воопшто возможно?
Само мазохист би го направил тоа, за да страда што повеќе.
Човек при здрав разум никако.
Нема шанси да бидам во таква врска.
 
Член од
20 мај 2007
Мислења
1.139
Поени од реакции
153
Ако не ја сакам девојката, не ни можам да видам во љубовна врска со неа. Нешто од стилот на "врска без обврска" е веќе поинаква варијанта. Се гледате, заедно сте, убаво си поминувате, си посветувате меѓусебно внимание, но и на тоа останувате, нема простор за чувства. Само што таквите врски често имаат краток рок, зашто кога тогаш кај едниот од партнерите се јавуваат посилни и поискрени чувства, а доколку другиот партнер не може подеднакво да возврати, врската нема иднина.
 

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Секоја друга врска во која нема сакање е се’ само љубовна врска не. Јас не би можел да бидам во љубовна врска со некоја која не ја сакам. Не дека не би бил во таква врска, но тоа сигурно нема да биде љубовна. Придавката љубовна е ставена за да ги опише чувствата во врската, а не колку да се опише некако.
 
Член од
20 август 2008
Мислења
92
Поени од реакции
13
Ако ми е убаво со човекот зошто да не? ќе му дадам време за да го засакам... Љубовта се учи... сеа ако не ми се бендисува неможам да сум со него
 

HEATHY

BARCA!
Член од
21 јуни 2009
Мислења
1.231
Поени од реакции
154
Бевме заедно можеби една година, ама не фанати, онака мување едно друго галење.... кај август.. како и сите девојки, она и нејзиното друштво си ја „дигнаа“ цената... ја избегнував често... дури до октомври.. кога таа почна да се пијанчи, зборува глупости и слично. се фатив со неа од страв да не сум јас тој што сум го направил тоа... до декември правеше уште такви срања... се свести... беше добро, и обраќав внимание, иако не ја сакав... за нова година пушеше цигари и толку требаше... сеа дури сфатив дека ЧОВЕКОТ ОД СЕЛОТО МОЖИШ ДА ГО ИЗВАДИШ, АМА СЕЛОТО ОД ЧОВЕКОТ НЕ МОЖИШ :toe:
 
Член од
31 мај 2009
Мислења
59
Поени од реакции
5
можи бе!..ако одиш со некого и ако ти убо со него среќна си се грижи за тебе и тоа ти се допаѓа значи дека и си заљубена..пр јас така одев со едно дете онака се фатив од ќеф..се по газот ми одеше мене ми беше петка и не бев свесна дека сум била заљубна во него..ми текна му се скарав без везе и после година и пол плачев по него :(...најубавата љубов се зачнува во текот на врската и само таа е вистинската :smir: :pipi:
 

Gunner_L

Lord , Lord Bendtner
Член од
7 април 2009
Мислења
922
Поени од реакции
500
вака не ја сакам а за една ве4ер...може (лол)
а да одам повеке време...не верувам..;);)
 
Член од
17 март 2009
Мислења
194
Поени од реакции
22
da bidam so nekoj sto ne go sakam-BLJAK!!!!!!!zadrsuvas vreme so nekoj sto ne go sakas,ke go povredis i na kraj nisto ne si napravil a sepak koga togas istoto ke ti se vrati i na krajke si ja svatis greskata,ama posle toa dzabeeee
 
Член од
23 мај 2009
Мислења
248
Поени од реакции
13
Не можам. Сум била, гадно искуство. Секој момент поминат во негово друштво го чуствував како да ме гуши. Па уште треба да се преправа човек дека се му е супер, дека е среќен што е со другата личност, а всушност сето тоа е лага..
 

Kajgana Shop

На врв Bottom