rossonerka
too good to be true
- Член од
- 8 октомври 2007
- Мислења
- 6.081
- Поени од реакции
- 889
Тоа е во ред. Ама не им солиш памет на оние што купуваат од пазарче да баталат тоа и да купат скап саат. Нели?зависи кој како го сваќа тоа.Некој купуваат од чалам.Ја на пример имам мерак и сакам марка али со мерка во рамките на можностите не да купам со сила.Плус за успомен ми е
Е тоа ме иритира мене.
Ко тие што купуваат од пазар не сакаат да отидат и да купат Касио саат. Ама неможат, не се во состојба!
Не значи дека ако е скапо нешто е и квалитетно. Беа времиња кога знаеш ќе купиш Касио саат и го носиш ти, па син ти, па внук ти.не, пошо ќе изджи! а и инересно е да кажеш “еее овој на времето сум го платил толку и толку евра!, од првата плата!“
Денес сите фирми имаат фабрики во Азија, евтина работна сила, материјал квалитетен, ама не како порано, значи просечно. Гаранцијата не ти е 50годишна.
Адидас патиките на татко ми до ден денес ги носи, моите се квалитетни Адидас патики, ама по неколку години се за во канта!
Си имав така јас скап убав часовник од Лондон поклон. Се радував ко мало дете. Си викав еее ќерка ми еден ден ќе го носи. Додека некој не ми го здипли во соблекувална по физичко. Така да сите соништа во вода паднаа.
Денес имам Касио саат, кој искрено ми прави мерак онака просечно. А еден "Шанел" саат за 10тина евра али јака копија, го обожавам начисто и не би го мењала за ништо