Дали и каков часовник поседувате?

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
зависи кој како го сваќа тоа.Некој купуваат од чалам.Ја на пример имам мерак и сакам марка али со мерка во рамките на можностите не да купам со сила.Плус за успомен ми е :D
Тоа е во ред. Ама не им солиш памет на оние што купуваат од пазарче да баталат тоа и да купат скап саат. Нели?
Е тоа ме иритира мене.
Ко тие што купуваат од пазар не сакаат да отидат и да купат Касио саат. Ама неможат, не се во состојба!

не, пошо ќе изджи! а и инересно е да кажеш “еее овој на времето сум го платил толку и толку евра!, од првата плата!“
Не значи дека ако е скапо нешто е и квалитетно. Беа времиња кога знаеш ќе купиш Касио саат и го носиш ти, па син ти, па внук ти.
Денес сите фирми имаат фабрики во Азија, евтина работна сила, материјал квалитетен, ама не како порано, значи просечно. Гаранцијата не ти е 50годишна.

Адидас патиките на татко ми до ден денес ги носи, моите се квалитетни Адидас патики, ама по неколку години се за во канта!

Си имав така јас скап убав часовник од Лондон поклон. Се радував ко мало дете. Си викав еее ќерка ми еден ден ќе го носи. Додека некој не ми го здипли во соблекувална по физичко. Така да сите соништа во вода паднаа.
Денес имам Касио саат, кој искрено ми прави мерак онака просечно. А еден "Шанел" саат за 10тина евра али јака копија, го обожавам начисто и не би го мењала за ништо :)

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Тоа е во ред. Ама не им солиш памет на оние што купуваат од пазарче да баталат тоа и да купат скап саат. Нели?
Е тоа ме иритира мене.
Ко тие што купуваат од пазар не сакаат да отидат и да купат Касио саат. Ама неможат, не се во состојба!

Не значи дека ако е скапо нешто е и квалитетно. Беа времиња кога знаеш ќе купиш Касио саат и го носиш ти, па син ти, па внук ти.
Денес сите фирми имаат фабрики во Азија, евтина работна сила, материјал квалитетен, ама не како порано, значи просечно. Гаранцијата не ти е 50годишна.

Адидас патиките на татко ми до ден денес ги носи, моите се квалитетни Адидас патики, ама по неколку години се за во канта!

Си имав така јас скап убав часовник од Лондон поклон. Се радував ко мало дете. Си викав еее ќерка ми еден ден ќе го носи. Додека некој не ми го здипли во соблекувална по физичко. Така да сите соништа во вода паднаа.
Денес имам Касио саат, кој искрено ми прави мерак онака просечно. А еден "Шанел" саат за 10тина евра али јака копија, го обожавам начисто и не би го мењала за ништо :)
e тоа е....незнаеш колку ќе издржи...
не дека немоеш да внесеш сентиментална вредност во некој саат од 10 евра ама ете :)
пример шо иам саат дома од дедоми “сделано в СССР“
закон!

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.813
Dva edniot za sekoj den drugiot za posebni priliki

Член од
17 јануари 2009
Мислења
2.814
Поени од реакции
4.666
e тоа е....незнаеш колку ќе издржи...
не дека немоеш да внесеш сентиментална вредност во некој саат од 10 евра ама ете :)
пример шо иам саат дома од дедоми “сделано в СССР“
закон!
Руските сатови, биле познати по својата издржливост и трајност. Тоа се сатови на навивање, кои не се водоотпорни. Не се ни претерано убави. Како дете во 1991 -2 на зелено пазарче сум гледал Руси/Украинци кои ги продаваа за некои си 100-150 денари. Џабе. Ама кој да се сети. Марките на руски часовници „Ракета“, „Победа“, „Восток“, „Старт“ и др. ги носеа и носат старциве денес, по 30 - 40 години.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Руските сатови, биле познати по својата издржливост и трајност. Тоа се сатови на навивање, кои не се водоотпорни. Не се ни претерано убави. Како дете во 1991 -2 на зелено пазарче сум гледал Руси/Украинци кои ги продаваа за некои си 100-150 денари. Џабе. Ама кој да се сети. Марките на руски часовници „Ракета“, „Победа“, „Восток“, „Старт“ и др. ги носеа и носат старциве денес, по 30 - 40 години.
знam иам ракета дома 2/3 саата и тоа автоматски потполно функционални со 13/4 дијаманти :)

Vespertine

The Ugly Duckling
Член од
22 септември 2009
Мислења
2.932
Поени од реакции
3.387
Немам навика да носам рачен часовник, имам дома 2 рачни поклон ми се од поодамна ама не ги носев никад. Имам руски џебен часовник стар е 40 години и ми го дадоа поклон пред неколку месеци.

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.813
Prviot e Kenneth cole i e 140 $ a vtoriot e Bulova ....google it.....

Член од
30 јуни 2008
Мислења
474
Поени од реакции
152
Поседувам еден ваков CASIO и еден руски џебен саат со рачно навивање марка-Молња :helou:

Член од
16 март 2009
Мислења
2.130
Поени од реакции
183
Моментално немам, но сакам вакво чудо да пазарам кај-да-е :wink:

Член од
23 август 2008
Мислења
1.755
Поени од реакции
264
Во моментов не поседувам рачен часовник, а и не ми треба.

П

Паган-др

Гостин

Своч, ептен сум задоволен. Издржлив, ептен малку се гребе, мераци. Кога излагам неможам а да немам саат, глупо ми е на раката. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom