Дали е мувањето понижување?

G

Giggles

Гостин
јас немам ништо против мувањето...кога некој ти се допаѓа и тоа допаѓање е взаемно зошто да не???не гледам никакво понижување тука....едноставно си вадиш меракот и така...ако мувањето се продолжи на подолг временски период тогаш можно е да прерасне у врска...а може и да си остане само на тоа и толку...никому ништо...Не ми е јасно зошто некои тоа го сметаат за понижување:nenene:
 

Shorty

Вансериски
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.277
Поени од реакции
1.496
Може мувањето да го гледаме како почеток на некоја врска нели?
 

badluckguy

Оган под ѕвездите
Член од
8 октомври 2007
Мислења
2.925
Поени од реакции
131
Muvanjeto e dobar filter...preku toa znaat da se "izduvaat" nekoi raboti koi ti tezat, barem za kratko...
 

ice_cube

The SexX.
Член од
16 јули 2008
Мислења
2.240
Поени од реакции
309
Не гледам ништо лошо во мувањето.
Кратка занимација.
Ништо повеке.:smir:
 

Mädchen

Smile
Член од
31 мај 2006
Мислења
1.571
Поени од реакции
38
Ако и на двајцата така им одговара тогаш ок,не го гледам тоа како понижување.Ама општо мувањето ми е глупаво и малку несфатливо.Ај да ми се случи една вечер да се смувам со некој ок,пијана сум била на пример,проработела хемијата и сл.Ама мување на „долги стази„ не можам да сфатам.Ако веќе подолго време трае мувањето тогаш автоматски едниот од двајцата ќе се заљуби,па ќе сака врска,и одма ти идат проблемите.
Јас сум за врска.Или ќе си седам сама или ќе сум во врска.А некој да ме вика и собира него кога ќе му одговара, и наоколу да се мува и со други ми е глупаво и никогаш не би си дозволила такво нешто.во тој случај би се чувствувала понижено.
 
Член од
31 мај 2008
Мислења
402
Поени од реакции
51
Muvanje ? Hmm ne go smetam za ponizuvanje, do nekade opravduvam, no vo koj slucaj : mi se svigja, mu se svigjam, ednostavno ne sakam da se vrzuvam , ubavo mi e so nego - "vrska bez obvrska" kje recam, NO sekako deka ne e vo red edniot da e silno zaljuben vo drugiot, a toj da gleda na seto toa kako na edna avantura, da se javuva koga kje mu tekne i koga kje mu zatreba nesto... Toa vo nikoj slucaj ne go opravduvam, nitu pak gi opravduvam onie sto velat : Sto da pravam koga nemozam bez nego/nea ? Ne treba da se bide nicija marioneta, sekoj ima sila da kaze stop, i da pocne od pocetok... A toa e nesto najubavo, spored mene :pipi:
 

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.552
Поени од реакции
1.606
Мување = машка сексуална играчка + женска сексуална играчка

Значи, кога и се согласувате на мување, вие сте само сексуални играчки и како такви треба да се перцепирате и самите себе, бидејќи како таков го перцепирате партнерот (нели, не сакате да се врзувате - една ноќ и толку).

Значи, ако не ви пречи да бидете искористени за задоволување на другиот, без да мора и самите да бидете задоволени (мислам, треба самите да си се задоволувате; не можете да го очекувате тоа од овој странец, иако е во/на вас), слободно мувајте се. Но ако барате нешто повеќе (а веројатно тоа ќе ви се случи, откако ќе сфатите дека никој не ве ебе, дури и ако ве ебе/ја ебете), бидете спремни да дадете нешто повеќе.



Се извинувам за тонот, но станувам троа нафуран кога ќе видам вакви теми. :nerv:
 
Член од
27 ноември 2007
Мислења
619
Поени од реакции
45
Според мене по ниеден основ не е понижување. Кој муабет е тоа сеа се муваме ама не идеме , па другиот ден па пак излагате па муабет а сеа идеме или ќе се муваме така на подолго... Оптеретување само на хард дискот си праите. Ако е за взаемно задоволство и ќејф нема простор за вакви муабети. Енитејм,енивер уит д персон дет кен мејк мај деј.
 

TheBossesSis

~ една жеМска со чаша ~
Член од
1 октомври 2007
Мислења
656
Поени од реакции
16
а па не е секад понижување. као шо кажа некој тука ако е од друг град , ако сте двајцата зафатени , ако бараш само one night stand или 5min stand хаха ... има мн комбинации ... ама тие форите се мувате со месеци и он ти вика: не сум за врска , ке те повредам , не сум за тебе ,не те заслужувам ... е тоа е веке понижување ,шо значи топов си има и други а ти си му онака.
Ми се има десено. се мував 6 месеци со еден тип со надеж дека ке се фатиме ,и бев цела у облаци ,и се деси шо се деси ,типов си праел муабет со еден другар мој и сум се нашла ја у муабетот некако и типов рекол дека "2,3 пати сме се мувале"! е ова е понижење .али ај памет за друг пат :)
 
Член од
11 мај 2008
Мислења
82
Поени од реакции
2
Jas iskreno mislam deka ne bi bilo tolkavo ponizuvanje....
Ama jas poznavam licnost sto nema nikakov sram da se muva kade i koga ke i tekne:uvo:......pa duri i da se pika po WC za muvanje...... :tapp:.....ednostavno nemam komentar na toa, so eden zbor...........MIZERIJA.............
 

Serpico

Сковинистратор / I'm Batman
Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
Jaс како малку неинформиран, може ли да знам шо точно значи терминот мување, какви обврски носи, какви предности и мани, кои законитости владеат. Кој ќе ми даде најревносен одговор, ќе го почитувам до максимум :) Фала
 

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.195
Поени од реакции
34.430
Мување ваљда значи врска без обврски... Ако е така, жал ми е за сите оние кои ги имам понижено до сега :(
 

Serpico

Сковинистратор / I'm Batman
Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
Каква врска без обврски, стварно не сфаќам? Не мора да те пере девојчето, зелник да сучи и да те чешка по грб? Бреј, напредни генерации :)
 
Член од
10 септември 2008
Мислења
125
Поени од реакции
0
Мување значи(за у Кавадарци лафам)да бидиш со девојка(момче)у врска,ама само за 1 вечер. Тоа значи одење само за забава,само една вечер. Предност-ако немаш женска,корисно е:vozbud:,а мана е шо е само за 1 вечер. Ај сеа почит до макс-за повиќе прашанја прати ми порака
 

Kajgana Shop

На врв Bottom