Дали е мувањето понижување?

Член од
27 јуни 2007
Мислења
2.157
Поени од реакции
507
мувањето е убава работа ако ти прави мерак!ако не сакаш обврски тогаш зошто да не!а според мое мислење ниедно мување не преоѓа во врска,или пак во врска која трае долго!што значи дека на мувањето треба да се гледа како забава,а не на нешто што може да порасне во нешто поголемо!понижување-не!тоа е пред се задоволство!нема зошто некој би се срамел од мувањето!
 

[MkD]Scout

~Fade to Black~
Член од
28 јануари 2007
Мислења
1.485
Поени од реакции
9
Таман работа ако секоја врска започнуваше со држење за раце од првиот ден...Мување, па нема лошо во тоа, нема никаква подценетост, само тоа е момент на проценка дали да стапиш во нешто подлабоко и посериозно со човекот:nesvest:
егзакли д поинт!

А што се однесува до повеќекратното мување.. Има луѓе кои едноставно неможат да се врзат.. И двајца такви кога ќе се најдат излегува врска без обврски! безвезе али кој како си ја наредил. Друго пак е кога едниот сака повеќе мувања , а другиот сака врска.. Тоа е конфликт на интереси. Трето е кога двајцата сакаат врска но не знаат како да ја започнат , или со други зборови се едноставно несигурни и недоверливи.
 

Drama Queen

Sky Catcher
Член од
2 септември 2007
Мислења
1.739
Поени од реакции
64
I jas ne se soglasuvam na vakov tip privrzanost...ako ste tolku privrzani i psihicki i fizicki zosto ne ste vo vrska..za mene toa e gubenje vreme ako partnerot nejke da mi posveti vreme i me tretira kako eden od negovite problemi. Nesakam takov odnos,ako mozam da pravam se so nego mozam da bidam i vo vrska so nego...ako se mi e ubavo...togas moze da bideme i vo vrska!
 
K

**KukLi4ka**

Гостин
Ne e ponizuvanje voopsto...duri nekogas takvite "vrski" mnogu podobro funkcioniraat od "vistinskite vrski"...ne e sekogas potrebno oficijaliziranje na stvarite za da se cuvstvuvas srekno i ispolneto.
 
Член од
27 јуни 2007
Мислења
239
Поени од реакции
5
Абе не е понижување,ама која е поентата на сето тоа ако има и љубов и се...само одолговечување е у тај случај
 

jkd

one name one country united macedonia
Член од
13 септември 2007
Мислења
1.261
Поени од реакции
27
koj kako si svaka ali u sekoj slucaj ja licno ja sum protiv vakvi zaebancii nemoze da i e dojdeno do mene a da neke da prerasne toa sto e vo nesto sveto bar za mene e toa edna vrska so znam ako gresam kazete
 
M

**MEMORY**

Гостин
Не се согласувам за мување што трае година дена... Тоа е да си го имате со "другарчето" на ти го - дај ми го....и на крај пак немате ништо, затоа што постои можност вие да се затреската во мувачот а он на вас да гледа како на лабава работа (сепак он во очите на јавноста е слободен тип па ...) Мислам дека се муваат оние што не се сигурни во тоа што го сакаат. А за она еднократно мување.....па на сите ни се има случено, најчесто по одмори и сл работи, и мислам дека е мн сwатко, ама мување, мување и само мување со некој, не е прав избор и треба да се согледа кај е проблемот, дали ТОЈ не е спремен за врска или пак не ве гледа на сериозен начин.
 

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Мувањето поточно повремено лапање здосадува некаде после 5-от пат. научно докажано е ова!
 
Д

Демијан

Гостин
Зошто да имам нешто против мување!! Немам ништо против ама тоа да трае неколку пати и подоцна да премине у врска!!најчесто тоа е така(најчесто кај мене е тоа така за кај другите незнам)
 

SCORPIO__20

Your sex is on fire
Член од
1 февруари 2007
Мислења
4.380
Поени од реакции
71
Не е понижување, тоа се моменти на задоволсто, и си спремен да жртвуваш неколку саати за да ги доживееш, од др, страна тоа ти е една увертира и со каква особа ги делиш тие моменти,Дали вреди да загазиш повеќе и подлабоко со неа, и да оформиш некоја врска итн итн,
Ја не го обожавам мн. мн. мувањево ама некогаш и тоа во најмала рака е корисно:smir:
 

bebush

Portable Heater
Член од
4 септември 2007
Мислења
4.468
Поени од реакции
5.166
еднократно мување=супер
повекекратно подолго мување=грозно(незнаеш на што си)
дали мувањето е задоволство?Хех па нормално дека е тука се страстите емоциите и привлечноста кон партнерот
 

Emma

Supergirl.
Член од
7 јуни 2006
Мислења
3.045
Поени од реакции
157
Не е понижување.
Само кој си се нафати на такво нешто, треба да си знае во што се впушта, и дека не секогаш тоа преминува во нешто сериозно.

Лично, познавајќи се, не сум за таква работа. Не е мој тип на забава и начин за добар провод. Да не споменувам дека подоцна ќе зажали што ме запознал, зашто ќе се претворам во лигаво девојчиште што си замислува дека е во врска со дечко кој неизмерно ја сака и е заљубен во неа, се` додека не му пукне филмот и не ме отера кај што не треба.
Ни една, ни две, ни три вечери, ни месеци, ни години. Ништо. Едноставно, не сум човек што се задоволува со мување.
 

Natural-girl

Morphine
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.462
Поени од реакции
5.246
Мувањето поточно повремено лапање здосадува некаде после 5-от пат. научно докажано е ова!
Зависи од партнерот... Мене ми има здосадено така некои пати, ама имаше на пр. еднаш со еден кога цел саат не ми здосади:pos2: :vozbud:
 

Kajgana Shop

На врв Bottom