- Член од
- 14 ноември 2008
- Мислења
- 3.418
- Поени од реакции
- 856
апсолутно исто ... изневервање си е изневервање. Дали јас ке клецкам некоја или таја ќе се клецка со некој исто срање ти е , тотално исто
a odf kaj si tolku siguren deka e toa bas taka?Ептен се разликува ( не осудувам нити оправдувам ни машко ни женско) машко гока изневерува изневерува само со Кур,а женско кога изневерува прво тоа го прави со срце и тело добро промислено и изреализирано,додека ти брате само гледас да брцнеш и толку пак назат и се вракаш а жениве изневеруваат што велат старите прво со душа потоа со тело а тоа многу повеќе боли
Ќе бидам најобјективна што можам,ветувам:smir:Јас овде гледам разлика, вие што мислите.
Еве leandra, ти кажи ми.
Имам уште за кажување, меѓутоа се со тек на време :smir:
п.с не застанувам на машката страна бидејќи сум машко. Се трудам да гледам објективно, потрудете се и вие.
Значи, се согласуваш ти со мене во тоа што го кажав за жените.:smir:Ќе бидам најобјективна што можам,ветувам:smir:
Во примеров го спомна алкохолот,па ќе го искористам и јас.Знам како е да одиш на раце наместо на нозе,знам колку е тешко да држиш рамнотежа и да ја затвориш устата,но исто знам дека неможе да те бутне во кревет со друг ако несакаш.Сите тие приказни не се сеќавам пијан бев,може единствено само на себе да ги кажуваме.Јас наредниот ден не се сеќавам на она што несакам да се сетам,не дека незнам како било:smir:И втора работа,јас кога пијам ја сакам до себе само особата која ја сакам и никој жив,ако не е,телефонот од раце не го испуштам,значи во тие моменти неможе никој да ме засени.
Значи вие мажите физички само изневерувате,јас би рекла дека се тешите или си ја правдате позицијата.Од проста причина што за секоја грешка барате оправдување,пијанство,слабост,итн,вие не сте храбри да кажете-изневерив и барате изговори,како и за многу работи.
Жената легнува со оној кој ја привлекува,може да е во моментот,може да е после три недели.Но тоа не е план на изневерување,туку тогаш е момент на одлука.Има девојки кој ги сакаат своите дечковци,а се ебат со други чисто ради квалитетен секс или голема страст кон особата.Не им треба алкохол за да го направат тоа,едноставно привлечност.
Јас лично изневерувањето неможам да го делам на емоционано или физичко,бидејќи за мене постои само изневерување.Ти се ебеш бе брат со неа,какви физики какви емоции.Ако ме сака и ако го сакам нема ниту една причина да се потиме со други.Но ми смета кога машката страна секогаш фрла камења од своите џебови кога тоне и тоа не било каде туку кај жената на глава
Се разбира дека не е исто,мажот смее,а жената-не.
Jас свесен сум дека изневерив, и не бегам од тоа, ама исто така и сигурен сум дека во ниеден момент не сум ја изневерил љубовта.
Јас не знам кој е тој простор,некако не го гледам,ама знам дека ако некој ме изневери и се обидува да се оправда,вакви квази теории дека за машкото само физичко изневерување,без емоции...нема да му помогнат.Значи, не го оправдувам јас изневерувањето, ни од едната ни од другата страна. Ама сакам да кажам дека, има простор кај машкото, кој би можел да се прости,кажав заради која причина.
Додека сметам дека кај девојките тој простор го нема.:smir:
а доколку девојка изневери тогаш таа автоматски ја изневерува љубовта.Значи, се согласуваш ти со мене во тоа што го кажав за жените.:smir:
Jас свесен сум дека изневерив, и не бегам од тоа, ама исто така и сигурен сум дека во ниеден момент не сум ја изневерил љубовта.
Не е случајна изреката: Вие машките со долната глава размислувате.
Оти никој не рекол: Вие женските со долната дупка размислувате.(добро можи ова малце смешно е )
Значи, не го оправдувам јас изневерувањето, ни од едната ни од другата страна. Ама сакам да кажам дека, има простор кај машкото, кој би можел да се прости,кажав заради која причина.
Додека сметам дека кај девојките тој простор го нема.:smir:
Не, сакав да кажам дека, љубовта што сум ја чуствувал према девојката, во ниеден момент не била доведена до знак прашање, дури сум го правел чинот со некоја друга.
Како не си ја изневерил?? А,како се изневерува љубовта? Според тебе,треба да си заљубен во таа со која изневруваш,и тоа изневерување на љубовта? Неее...неверството си останува неверство,и сосема да се исклучи третата личност,најмалку битен фактор е таа,а околностите и мотивите не можат да се користат како оправдување.Дали те привлекува,или ти е одбивна,дали си пијан,дрогиран,разочаран...ама ич нема врска,битно е дека си бил со неа,а сеуште си во врска со друга.
Исто е бе златен.И жена кога легнува,легнува физички да се задоволи.Ако влегува со чувства она ќе му се скара на дечкото,а нема да го изневерува.Во случај на изневерување,бидејќи ни во еден момент не ја доведува љубовта во прашање има простор за прошка кај девојкитеНе, сакав да кажам дека, љубовта што сум ја чуствувал према девојката, во ниеден момент не била доведена до знак прашање, дури сум го правел чинот со некоја друга.