Дали годините се пресудни за пријателство?

Член од
30 декември 2007
Мислења
18
Поени од реакции
0
ja mislam deka za prijatelstvo ne se vazni godinite,sekoj moze da mi bide drugar bez razlika na toa dali mi e generacija ili slicno
 
Член од
7 јануари 2008
Мислења
276
Поени од реакции
13
За пријателите ми е најважна искреноста,не годините,верата,полот или интересите.
 
Член од
8 јануари 2008
Мислења
45
Поени од реакции
0
Годините мене не ми претставуваат проблем во другарството.Се дружам со помали колку мене и постари од мене
 
Член од
18 ноември 2007
Мислења
609
Поени од реакции
41
:helou: Koga bev pomlada najcesto prijateluvav so postari od mene i mozam da kazam deka super mi odese ,sega koga sum postara poveke se druzam so pomladi i se custvuvam odlicno .prijatelstvoto bara iskrena vrska ne se vazni godinite , tuku dali mozes na prijatelot da se oslonis vo sekoj pogled i dali veruvas deka sekogas iskreno ke ti kaze dali si vo pravo ili ne . Slusajte si go srceto vo odnos na prijatelite i nema da zgresite .:smir: :smir: :smir:
 
Член од
15 април 2008
Мислења
27
Поени од реакции
0
Воопшто не се важни годините ако се сретне добар човек кој е искрен и кој може да ти биде вистински пријател.
 
Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.060
Јас многу ретко се дружам со врсници. Или со многу постари се дружам (т.е. ова бесе порано) или со помали (сега) така што за мене воопшто не се годините пресудни.
 
Член од
23 мај 2009
Мислења
248
Поени од реакции
13
Па мене лично годините воопшто не ми се пресудни за пријателство. Никогаш не сум се дружела со мои врсници, секогаш со малце постари од мене. Убаво се чувствувам кога зборувам со некој поискусен, помудар од мене, и кој има што да ми каже. Моите врсници отсекогаш сум ги чувствувала како здодевни, неинтересни, „недораснати“, не знам зошто.
 
M

Mr.InF3ction

Гостин
па за пријателство не се важни годините но по возрасните знаат да бидат по сериозни додека помладите не се баш сериозни и одговорни .па за тоа „некои„ повозрасни ги игнорираат помладите од нив демек... ти си дете за мене..... а баш ми е интересно да се дружам со повозрасни од мене... учам многу работи..што можеби нема да ги научам од родителите...имам пријатели што имаат 30 години женети се и пак кога ќе се собереме супер си поминуваме.. така да нема врска со годините... нај важно е интересите да бидат исти..т.е да се забавуваат, да разговараат итн.
 
Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Да според мене играат улога годините и пријателствата. Би прифатил некоја разлика но сепак и не толку голема разлика и мислам дека тука иако може да се најдат прифатливи луѓе без разлика на годините сепак тие се важни и самиот авторитет игра улога би рекол дека мала разлика според мене е во ред но не и поголема.
 

Фокси

Talk nerdy to me
Член од
11 октомври 2007
Мислења
2.358
Поени од реакции
1.390
Важни се годините бе!
Не ни можам да се замислам во друштво со некои што имаат 25 години.
Некако имаме различни интереси,сваќања,размислувања...
Додека тој се мисли како да ја легне девојката,јас се радвам ако некој ми титнал или пак пишал на мсн:jaj:
Едноставно мислам дека нема да ја има таа блискост....
 
Член од
2 април 2009
Мислења
1.405
Поени од реакции
177
Хммм...што знам,мене лично не ми се.Можам да се дружам со поголеми,можам да се дружам со помали од мене.
Не ми претставува тоа некој голем проблем,само што на пример еве,со поголеми од мене потешко ми оди муабетот,потешко се вклопувам,а со помали можам дури и подобро отколку со врсниците да се разберам.
 
Z

ZeroStyle

Гостин
Епа пресудни се. Неможам да се дружам јас со 20 годишни. Они бркаат 18 годишни припаднични на понежниот пол, а јас 2-3 години помали :toe:


:(
 

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
колку и да е јасно дека во монгу случаи не мора да играат улога годините, сепак има една генерална тенденција да до кај 18-19 години воглавно луѓето се дружат со својата генерација односно +/- 1 година од нивната генерација. А после од кај 19-20 години почнуваат да се дружат сите од 20 до кај 30 години, и после почнува постепена сегрегација од кај 35 нагоре, чисто ради обврските со работата и фамијиата како и со различните идеи за забава.
 
Член од
9 мај 2009
Мислења
605
Поени од реакции
400
Не ми се многу важни годините. Се дружам со мои врсници,постари од мене и помали од мене. Не сакам да се премногу големи,ама разлика од 4-5 години не ми смета.
 

acermk

лавот во сенка
Член од
18 јуни 2009
Мислења
1.922
Поени од реакции
831
Донекаде и се важни...
 

Kajgana Shop

На врв Bottom