Дали верувате во долги врски?

blue ladybug

Фанг ловер
Член од
5 февруари 2013
Мислења
5.210
Поени од реакции
11.803
Ок Кукличке, така нека биде, ти како што викаш.
Иначе се гледа и без да кажеш колку години имаш...:icon_mrgr:
 
Член од
6 јули 2011
Мислења
3.828
Поени од реакции
7.710
Кој како ќе си ја нареди. Колку брачни парови знам што се сакаат ненормално и пресреќни се што се заедно. Имаат хармонија и уживаат заедно. Тоа е твој став да избереш помало зло..Секој со свoе размислување.
А хепи енд за мене не значи совршенство, него уживање и стварање фамилија со некој на кој маните му се премалку во однос на квалитетите што ги поседува и љубовта што ја чувствуваат заедно.
Болд: колку такви парови знаеш?
 

Fiend

смут џезер
Член од
29 март 2012
Мислења
947
Поени од реакции
1.074
Што и напнавте на кукличка бе, индивидуално е тоа, секоја еба*а работа на светот е индивидуална не се правете паметни.
 

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.612
Поени од реакции
31.819
Да.

Мед и млеко не мора да има и не треба да има. Во оние моменти каде потпукнува тиквата, треба да се има волја од двајцата да се надминат, да има и љубов такоџе.
Тука идат карактерите до израз кои треба да се прифатат како такви, со некоја си минимална модификација ако е неизбежна и ако не задира во длабоката срж на личноста, за да тргни нештото на подобро.

Всушност ако добро размислиме, свесно или несвесно попримаме од особините на другата личност и отприлика идиме до точка каде веќе почнуваме да наликуваме едниот партнер на другиот. Е во тоа време ако монотонијата не е пресудна за да одлучи едниот да пресечи, ако радозналоста и неможноста да се држи пламенот на хормоните не ги срушат темелите на нешто кое се градело одамна, и приврзаноста е толку силна еден за друг што идиш во позиција каде животот не можеш да го замислиш без таа личност, или не ја гледаш неговата убавина или не сакаш да ја видиш, си го истерал нештото до крај.

Се е игра на карактери и глупа е темата за генерализирање, но вака некако оди мислењево. Не велам дека сум во право, не ни знам дека сум во право, но ете, вака чинам и мислам.
 

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.504
Бреееее : )))
Па образложи зшто, состаи реченицу ти пааа : )
Некои врски завршуваат со брак, што е многу добро..., а ма оние коги си ја тераат врската 3-4 години онака почнова да се појавува монотонија, еден вид навика при што се губи и самата љубов..... поточно љубовта преминува во навика :)
 
Член од
19 март 2012
Мислења
1.439
Поени од реакции
3.810
Дај бре, Сунѓеру

Напиши еден дугачок текст тука очи да ни истечат од читање, па фино образложи што, како и зошто, фрли некоја искра у муабетот, потпали дискусија, некоја мала провокација, детал од твојата прошлост, па пола форум да се уклучи на темава - што да те демантираат, што да те поддржат. Фина тема имаш, могучности колку сакаш, правци кај ќе ја тераш - да бираш.

А не ти - Зашто Така!

Е нема така модератор никад да станеш.
 
Член од
6 септември 2013
Мислења
23
Поени од реакции
6
Dolga vrska moze da bide na primer vrska koja e so neopredeleno dolg period na traenje i ne e zakonski ogranicena...imame razni vidovi na dolgi vrski i oni mozat da se podelat na slednite kategorii kako sto se dolgi vrski, sredno dolgi vrski, dolgo dolgi vrski, epsko dolgi vrski, mitsko dolgi vrski i dolgi vrski so pretenzii da bidat dolgi ama ne ispadnale taka dolgi. Vo nizot na studioznite klasifikacii prepoznavame i dolgi vrski na internacionalno nivo kako na primer ungarska dolga vrska, germanska dolga vrska i sl. Megutoa imame i dolgi vrski koi se karakteriziraat spored geografskite odrednici kako sto se na primer: kachanichka dolga vrska, skopska dolga vrska (vo slucajov stanuva zbor za dolgi vrski so lokalna geografska odrednica se razbira ova go spomnuvam od pricina bidejki ima i dolgi vrski od globalna geografska odrednica...)se nadevam deka bev dovolno temelen i deka ke me upatite do forumot za izvrsiteli...Fala mnogu...
 

.Sky.

Заменик министер без титула
Член од
15 февруари 2013
Мислења
6.857
Поени од реакции
7.241
Дали верувам во долги врски ДА! Зошто? затоа што сум имал две долги врски без разлика тоа што прекинале. Погоре прочитав исчезнува љубовта итн. јас би рекол не, бидејќи сепак тоа е до каква личност си и крај на краишта секој различно и посебно си ја разбира љубовта бидејќи за љубовта права дефиниција не постои ниту пак време кога почнала ниту пак кога завршила. Но љубовта најчесто е нашата најголема движечка сила во животот, љубовта е таа која што ни ги исполнува срцата со највозвишени чувства... секако да се навратам на долгите врски, тие можат да успеат доколку партнерите знаат да се разбираат и да бидат заедно и во најтешките денови односно кога врската на некој начин ќе забележи пад тогаш ако навистина имаат разбирање помеѓу себе си. Бидејќи најважно е да се разбираат и да имаат помеѓу себе си доверба еден во друг и искреност. Се додека има големо сомневање,љубомора голема и сл. таквите врски им се пишува лошо истите не можат да бидат некои долги врски барем јас така имам забележано де од моето искуство де од останатите. Друга работа интересно е тоа што има многу личности кои едноставно не се за во долги врски бидејќи најчесто постојат многу фактори зошто е тоа така. Но исто има и личности кои секогаш се одлучуваат на такви долги врски кои едноставно си пронаоѓаат партнер со кој доста е сличен на нив со слични особини и навики на живот. Битното е верувам во долги врски.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom