Точак, сваки дан возам мин по 10 км.. не за друго далеку ми е факултето .. до пред еден месец.. секое сбајле во 7 трчав по едно 6 км. .. прилика саат ипол.. али залади па така да... ми мрзне газето надво и не трчам.. и сваки дан на пливајне... барем по еден сат да се изнапливаш.... кеф...
Dali imate navika nekolku pati nedelno, kako sto se preporacuva(2-3pati) da vezbate aktivno po pola saat ili saat i dokolku go pravite toa sto najcesto vezbate(gimnastika,aerobik,dzoging,teretana ili slicno) i kolku cesto go pravite toa?
Licno nemozam bas da odvojam po saat vreme striktno za sport, ama zatoa kompenziram so toa sto preku vikend se sobirame da igrame odbojka ili eventualno vezbam aerobik.
Чат пат правам по 20тина склекови и 30тина стомачни. Дедо ми ја исече гранката на којашто вежбаф згибови. Инаку се брои како вежба пешачење од работа до дома (2 саати)?
Ја вежбам стомачни секој ден,значи правам по еден секој ден,односно пола кога станувам од кревет и пола кога легнувам:kez:
Не.Шала на страна,не сум уопште активен,посебно зимно време,иако,и ова озбилно го зборам,имав мала апстиненција од сексуалнио живот (значи едно месец и пол) и осетив голема тромавост.Арно ама надополнив за се тоа кога сето тоа почна поново:sekss: :sekss: :je: :je:
Не вежбам активно на тој начин. Мојата омилена рекреација е велосипедизам кој секогаш кога има услови ( летен период ) завршува со пливање ( претежно ноќно ),максимално уживам и веќе неколку години ми претставува вистинскиот начин за добро опуштање и уште подобра кондиција.
Инцидентно, може да се случи потреба од уште подобра физичка состојба на организмот ( потреба на служба )....тогаш си земам личен тренер и следам инструкции
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.