Нарочно го кажав така директно да видам реакции, инаку приказната е многу покомплексна.
Првото невество и беше поради тоа што чувствувала потреба од емоционална блискост (
прва причина за изневерување кај жените), а во тој период ние се однесувавме ладно еден кон друг, па неможела да ја поднесе таа ситуација и побарала емоционална блискост кај друг. Не се исексале, туку само ми криела позади грб едно 5-6 месеци дека се гледале и слушале.
Второто неверство не е баш неверство, бидејќи тој период и спомнав дека имам потреба од слобода и бидејќи немаме баш сексуално активен живот (
прва причина за изневерување кај мажите), ми доаѓа да си побарам од друга. Така да јас само теоретизирав, а она истата вечер тоа го "испрактикува" со истиот тој што ме изневери првиот пат. Овојпат го легна во кревет, а кутриот си има девојка.
Третото ми се чини е на повидок. Сеуште сме во таа "open relationship" фаза, каде што јас теоретизирам дека тоа е добро за да ни се разбие монотонијата во врската, а она си продолжи да го практикува во пракса со еден друг. Само се гледаат, се слушаат, ама кај и да е, и тој е машко, така да ќе посака да ја легне порано или покасно, а она претпоставувам можно е и да се согласи.
Работава е што нејзе не и е убаво кога ќе кажам дека ми се легнува со друга и вика дека ја повредувам, а она си тера. По таа логика и јас можам да си дозволам, па макар и да нејќела. По се изгледа ќе треба да правам како другите машки, ќути си, трај си, прај си. Барем таа ќе можам да си го добијам она што ми фали од нејзе. А девојчево ми е супер, само дај нека ме пушти малце да прошарам, нели? Сепак она ми е незаменлива во некои работи кои што ги нема кај ниедна девојка, али она што го барам, не го добивам од нејзе често, и онака едвај 2 пати месечно се гледаме поради далечината.
Се надевам разјаснив доволно!