Дали би прифатиле да се смените за некого?

Член од
7 јануари 2009
Мислења
391
Поени од реакции
20
Ne bi se promenila za nisto na svetov nitu za nikogo.Ako nekoj me saka za prijatel ili eventualno primer za partner treba da me prifati onakva kakva sto sum, a ne da mi dirigira kako treba jas da se ponasam.Toa e ucenuvanje za mene.I ne mi ni trebaat takvi posrani prijateli koi ke mi rakovodat vo zivotov kako da zboram i kako da se odnesuvam.Nitu pak jas taka sum se ponasala sprema nekogo da menuvam nitu pak sakam da me menjaat.Ako ti odgovara druzi se, ako ne cao prijatno prijatele.Sekoj bez sekogo moze da zivee, zivotot odi ponataka.Nemoj da lizes necij zadnik samo za da zadrzis prijatelstvo ako si premnogu dobra tie toa ke go iskoristat i ke go zloupotrebat protiv tebe.Najdi si novi prijateli.

Македон91

Благородник
Член од
21 јануари 2009
Мислења
2.134
Поени од реакции
120
Промената е релативен збор. Секој поинаку ја доживува и восприема. Секако дека не би го променал "личниот и карактерен опис" само да задоволам нечие его, меѓутоа би подобрил некои (лоши) карактеристики ако тоа би помогнало во мојот однос со дотичната личност и би не зближило повеќе. Секако, не по цена на тотална промена на мојата личност и губење на карактеристиките кои ме прават уникатен и препознатлив.

Vetrence

...believe in yourself! :)
Член од
2 јули 2007
Мислења
7.469
Поени од реакции
676
Некои лоши карактеристики би можел да ги променам,но некои што сум препознатлив по нив,некои навики не би ги сменил. Едноставно ако ме сака/ат ке ме прифатат таков каков што сум и нема да им пречи ништо.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.683
Поени од реакции
34.186
Човекот е прогрес. Константно изложен на промени. Динамични сме.
Карактеристика на ритамот на животот.

Дали би прифатиле или не, некој ради преголемо его, некој ради папучар сите се променуваме. Па, и за некого. Потсвесно.
А тоа прифаќање каков сум не пали. За да опстанеш до некого си бара компромис.

The Dude

Лајно
Член од
25 мај 2009
Мислења
502
Поени од реакции
321
Како прво ако на некоја личност и е сеедно како се однесуваме и не ни укажува на нашите грешки не е права личност за нас. Мене воопшто не ми е гајле за Петко и Трајко, ама ако моите драги личности имаат маани тогаш како да премолчам? Јас не би ги критикувал ако не ми е гајле за нив. Добро сега не можам да барам да го сменат стилот на облекување или која музика да ја слушаат, но секако ке им забележам ако не се однесуваат како што им доликува.
Никогаш нема да им забележам на критиките на моите прави другари бидејќи знам дека тоа не го прават за да ме искористат мене туку да ми помогнат да станам подобра личност.

PokerFace

I'll never be the same..
Член од
30 март 2009
Мислења
1.212
Поени од реакции
623
Би се променила само доколку некоја многу блиска личност ми укаже на некоја моја ~лоша~ особина/навика/или било што ..
а ако некој ми вика да се сменам за да се дружам со него или нешто слично ... нема шанси!
Едноставно .. таа сум која сум .. и си се свиѓам како таква ..
ако планираш да ми бидеш другар ок е .. ако не кој те врти и крај :)

С

Сатори

Гостин
Eve edna slucka shto mi se sluci mene bevme drustvo ja dojdov vo drustvoto pred dva ri emseci moze i porano i sea naednash oni mene mi vikaat deka ja treba da se smenam deka im preci so im vikam deka gi sakam i deka mnogu gi napnuvam deka sum im napadna a prethodno bile med i mleko so mene i sto e najtragicno ajs znam oni akko se ohgovarale megu sebe pa si kutam...ako imate nekoja slucka da raskazete ili sovet povelete
Секогаш сум ја обожавала манипулацијата, просто да се чудиш колку е лесно на човек да му ја притиснеш психата.
Не, не се менувам јас поради некој друг, околностите ме менуваат мене и сите луѓе на светот.

This bridge was written to make you feel smitten
and with my sad picture of girl getting bitterer
oh can you extract me from my plastic fantasy
I didn't think so but im still convincible
.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

Malata

(:
Член од
15 декември 2008
Мислења
136
Поени од реакции
2
Gi imam smeneto moite losi osobini, otprvin mislev deka se menuvam za drugarki ama svativ deka se smeniv zaradi samata sebe. Mene mi e poubavo bez tie losi osobini i sama si znam kakva sum i koi se moite mani. Cuden covek mozebi sum :) Ama ako ne me prifaka, slobodno neka seta :back:

Mrs. Vedder

red cloud at sundown
Член од
12 февруари 2009
Мислења
984
Поени од реакции
66
Би прифатила добронамерни критики, да знам што не чини во мојот карактер, ако увидам дека мојот став не води никаде, и дека таа моја особина не ме одсликува на најдобар начин на кој би сакала би се потрудила да се променам, па макар и делумно.Би размислила на промена само ако е од блиска личност која ме познава доволно.Не би менувала карактер туку некои навики кои ме враќаат чекори назад.
Не би се менувала за некој само затоа што има сосема различни ставови и гледишта од моите, само затоа што не сака постојано да влегува во конфликти и полесно му е да каже "Знаеш, би требало да го скокнеш тој дел на бранење на својот став и да го усвоиш мојот".Тоа што ќе се нишам како што дува ветрот според некои луѓе нема да направи подобра особа од мојата природа.
Јас ја гледам убавината во разликите и никогаш не би поттикнала личност на размислување дека не е доволно добра и да го деградирам нејзиното константно спротивно мислење од моето.Секој има свој живот и зошто да се насочувам по нечиј пат кога можам да креирам свој?

N

navivacka

Гостин
Зашто да се менувам?нема причина, ако некому не му се допагам како личност негов проблем...мене ми се допага каква што сум си и во карактер и во се...Прифакам критики ама да се менувам никако.

А

Александра Д.

Гостин
Прифаќам мислења од другарките и најблиските, мое е дали негативното што ќе го кажат за мене ќе пробам да го сменат. Искрено има неколку работи кои не ги сакам кај мене, кои ми ги кажале најблиските. Тие ми сметаат и мене и се трудам да ги изменам поради самата себе, затоа што ако нешто правам во врска со мене, да биде за мое добро. Доколку на некого му смета што сум ваква/таква, а јас мислам дека тоа ми е баш океј, чао пријатно. Ако јас сакам да сменам нешто, бар ќе се обидам ако не друго, нема кого да слушам по тоа прашање затоа што е мој живот, моја одлука, мој карактер.

Miss Right

happiness machine
Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.308
Поени од реакции
142
прифаќам добри и лоши критики ама да се менувам за некој шанси нема...имам доволно другари што ме сакаат каква што сум. Може некој да ми кажи тоа и тоа не ми се свиѓа кај тебе и ќе гледам да не го истакнувам тоа, но ако цел карактер му смета тогаш тој нека се прилагоди на мене, а јас не се прилагодувам на никого па ни за машко. А ако толку му сметам на некој слободно нека не се дружи воопшто со мене пошо јас во никој случај не би молела некој да седи со мене со сила...

PSYtisfaction

Царевата ќерка
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.922
Поени од реакции
527
Па и се менуваме, сите, ама потсвесно.
Ако некој те услови да се промениш за да го задржите односот, нормално дека кај тебе ќе побуди револт, а не и желба за промена.
Свесно, сите сакаме да мислиме дека сме вечни, непомерливи и стабилни. Ама реално, секојдневно го приспособуваме однесувањето на секој нов човек со кој градиме однос, а на подолги стази и карактерот, покрај однесувањето. Адаптација значи промена.

Јас сум овој, ОК си со тоа? Супер, ајде на пиво.
Е ајде де! Од коа се договараме, да му јебеш матер :)
Пошо нели, ја сум ОК со тоа :icon_lol:

Zemzela

носител на титулата ултимативен клабер
Член од
19 јули 2006
Мислења
5.045
Поени од реакции
152
Јас не се менувам за никој,јас сум таков сакаш прифатиме сакаш не :toe: јас од никого не барам да се промени така не очекувам никој да го побара тоа од мене :smir:

Vnuce

http://abix.mk
Член од
20 март 2006
Мислења
2.602
Поени од реакции
223
Е ајде де! Од коа се договараме, да му јебеш матер :)
Пошо нели, ја сум ОК со тоа :icon_lol:
Е ајде, де... Ја те викам, ти не, ја пак те викам, ти не... После некое време, ја па ќе те викнам ,ти пак не. Цело време се вадиш со премногу работа. Али ОК е, знам дека си зафатена премногу и дека имаш стварно многу работа. Не ти се лутам.

(како се викаше ова? проекција? како и да се вика... вреди да се обидам да ги свртам улогите, нели? :pos: )

Јас не се менувам за никој,јас сум таков сакаш прифатиме сакаш не :toe: јас од никого не барам да се промени така не очекувам никој да го побара тоа од мене :smir:
Пер... ај бе смени се, онака.. за мене! :pos:

Kajgana Shop

На врв Bottom