Дали би одбрале вечен живот?

Dali bi odbrale vecen zivot?

• Da

Гласови: 169 43,3%
  • Ne

Гласови: 221 56,7%

• Вкупно гласачи
    390
Член од
25 јули 2010
Мислења
7.382
Поени од реакции
2.398
ако одберам вечен живот по 10239021399501095129038781 години ке ми се здосади :pos2:

Член од
12 август 2010
Мислења
2.890
Поени од реакции
906
Кога би бил млад вечно..могуче...а да ми се влечат лиги со бастуми ова она..ебате вечниот живот

V

vlako088

Гостин
Ако комшијата работи у недела - да го убиеш. Така најверојатно ќе живееш вечно.
(Излез 31:15)

--- надополнето ---

Не знам дали сум одговорил или не...

Не би сакал. Ко што ми здосадуваат работи, најверојатно многу брзо ќе се покајам.
Во една од десете божји заповеди пишива и не убивај.... И не само во десете Божји заповеди туку никаде не пишува дека требе да се убива, а јас не споменав за убивање.
Секако доколку некој убие човек нема да живее вечно ако не се исповеда кај духовник и покае со сето свое срце и душа.
Што се однесува до комшијата што работи во недела неможеме да знаеме од кои причини го прави тоа. Можеби за сето време на работенето се моли во себеси Господ да му прости а ние однапрад го осудуваме...
Животот вечен се добива со многу трид и пред се големе љубов спрема луѓето...

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Во една од десете божји заповеди пишива и не убивај.... И не само во десете Божји заповеди туку никаде не пишува дека требе да се убива, а јас не споменав за убивање.
Секако доколку некој убие човек нема да живее вечно ако не се исповеда кај духовник и покае со сето свое срце и душа.
Што се однесува до комшијата што работи во недела неможеме да знаеме од кои причини го прави тоа. Можеби за сето време на работенето се моли во себеси Господ да му прости а ние однапрад го осудуваме...
Животот вечен се добива со многу трид и пред се големе љубов спрема луѓето...
Секако. Се сложувам. Само, проблем е што господ експлицитно бара да го убиеш комшијата што работи на седмиот ден (кој и да е, пошто и тоа е збунка) или детето кое ќе го навреди родителот. Е, сега, како тоа се порамнува со 6-ката, ја не можам да сконтам, ама ова „покај се и све е ОК“ никаде во Библијата не го пишува. Сега што прајме?

E

elena.

Гостин
Не. Што ќе ти е вечен живот, тогаш животот би изгубил смисла.

V

vlako088

Гостин
Секој што се родил мора и да умре така да на земјава не постои вечен живот, вечниот живот е на небесата а тој треба да се заслужи. Ако анкетава се однесуваша на таков вечен живот мојот одговор е да, би сакал да заслужам вечен живот и да се радувам со Господ и светиите на небесата... Инаку на анкетата не гласав со оглед на тоа дека е двосмислена...

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Никој не би одбрал вечер живот, можеби би одбрале да бидат млади до крајот на животот и на крај д аумрат безболно...ама вечен живот е давеж.

nilla-vanilla

#kingliam
Член од
17 јуни 2010
Мислења
2.041
Поени од реакции
1.748
Не посакувам вечен живот, зошто ќе ми здодее. Овој живот е само станица на која застануваме и чекаме да го продолжиме нашето патување. Зарем има смисла да останеш вечно на тоа едно место, на таа една станица?

Член од
24 септември 2009
Мислења
47
Поени од реакции
4
Зошто не?
Морам да дочекам да збореме телепатски, јако ќе биде ^_^

Kajgana Shop

На врв Bottom