Дали би одбрале вечен живот?

Dali bi odbrale vecen zivot?

• Da

Гласови: 169 43,3%
  • Ne

Гласови: 221 56,7%

• Вкупно гласачи
    390
Член од
16 мај 2010
Мислења
115
Поени од реакции
6
^ако можам да бирам би одбрала вечна младост да...но тоа да биде ограничен живот
не сакам вечен живот...

C

Cool Hand Luke

Гостин
Јас сега за сега би се двоумел меѓу 30 и 27, може и 24. Здравје, понатаму би можел и повеќе да посакам, гледам дека одам на подобро :), освен некои линии околу очите што се повеќе ми се познаваат. Од многу смеење ваљда.
После смртта духот наш си избира своја возраст за изглед, Пек си личел на нешто помеѓу дете и старец. Дете со очи на старец или старец со очи на дете... :)

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Не би одбрал.
И на ѓаволот ќе му здосади вечноста, така да...

Annath

Полуактивен член.
Член од
11 јуни 2010
Мислења
338
Поени од реакции
42
Вечен живот, прво да објаснам што подразбирам под вечен живот да не има забуни.
Под вечен живот подразбирам бесмртност и живот со млад лик. Притоа штом е бесмртност, нема потреба од спиење, и нема да може да се избега од суровата реалност макар и на 5 минути. Под тој вечен живот подразбирам, живот без најблиските и пријателите. Живот во кој се ќе имам искусено и животот не ќе ми е ништо повеќе од обична монотонија и талкање наоколу сама. Епа не, ми треба таков живот. Ќе си живеам колку што ми е напишано да живеам. Толку ми е доволно.

Член од
20 мај 2010
Мислења
94
Поени од реакции
29
ако одберам вечен живот, после некои 100 години, ќе ми се здосади:pos2:

Член од
22 август 2007
Мислења
550
Поени од реакции
16
Не во никој случај! Затоа што иако сега моментално може да изгледа како нешто супер после години поминати толку би станало досадно и уморно што би ја поминале цела вечност у жалење и нервиање зашто си одбрал вечен живот хаха! Значи едно големо НЕ! :)

Член од
24 октомври 2010
Мислења
2.434
Поени од реакции
244
Не во никој случај! Затоа што иако сега моментално може да изгледа како нешто супер после години поминати толку би станало досадно и уморно што би ја поминале цела вечност у жалење и нервиање зашто си одбрал вечен живот хаха! Значи едно големо НЕ! :)
Некогаш се чудам што е причината човек што не живее вечно.
Ама кога ќе видам по форумов се е јасно, ми се плаче.
Жалење и нервирање ?!
Претпоставувам и сега ти е досадно и уморна си ?

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.897
Поени од реакции
11.641
Не вреди, кога цело време по земјава шетаат хиени и плачипички, а луѓе многу ретко...

Член од
13 јули 2010
Мислења
2.795
Поени од реакции
6.209
Дали може некој да ми го објасни терминот вечен?
...се има почеток и крај....па така и човековиот живот....
..можеби го сожалуваме своето домашно милениче (куче) кое умрело од старост после само 12 или 13 години....но можеби истото чувство го имаат за нас дабовите, маслинките и останатите дрвја за кои човековиот живот е само период на нивното детсво.....луѓето умираат и се раѓаат нови...а дабовите се неми сведоци на промената на генерациите...но и нивниот живот е само миг во однос на Земјата....
....не е битна должината на животот...туку неговиот квалитет...убавите моменти од животот кои секојдневно ги пропуштате...луѓето кои ги запознавате и се покрај вас во одредени моменти од животот....
...долг живот не значи и среќен живот...битна е сегашноста....битен е секој момент од животот....додека фантазирате и го барате
вечниот живот
...животот поминува покрај вас...и наместо да барате долг живот....можеби е попаметно да побарате здравје....или пријатели....

....и за крај за сите оние кои посакувате бескраен живот....една лектира која најверојатно сте ја прескокнале.....СТО ГОДИНИ САМОТИЈА

Член од
13 јули 2010
Мислења
2.795
Поени од реакции
6.209
Дали може некој да ми го објасни терминот вечен?
...се има почеток и крај....па така и човековиот живот....
..можеби го сожалуваме своето домашно милениче (куче) кое умрело од старост после само 12 или 13 години....но можеби истото чувство го имаат за нас дабовите, маслинките и останатите дрвја за кои човековиот живот е само период на нивното детсво.....луѓето умираат и се раѓаат нови...а дабовите се неми сведоци на промената на генерациите...но и нивниот живот е само миг во однос на Земјата....
....не е битна должината на животот...туку неговиот квалитет...убавите моменти од животот кои секојдневно ги пропуштате...луѓето кои ги запознавате и се покрај вас во одредени моменти од животот....
...долг живот не значи и среќен живот...битна е сегашноста....битен е секој момент од животот....додека фантазирате и го барате
вечниот живот
...животот поминува покрај вас...и наместо да барате долг живот....можеби е попаметно да побарате здравје....или пријатели....

....и за крај за сите оние кои посакувате бескраен живот....една лектира која најверојатно сте ја прескокнале.....СТО ГОДИНИ САМОТИЈА

Член од
6 март 2007
Мислења
2.301
Поени од реакции
1.581
Не би одбрал, бидејки цела вечност ке ме копка прашањето дали има задгробен живот и која е нашата цел на постоење?
И мала шала, би сакал да живеам вечно ама да не остарам на лик.

V

vlako088

Гостин
Znaci prashanjeto e jasno, sepak moram da gi zamolam pocituvanite forumski instanci da ne trujat so ligavite pateticni retoriki od tipot na:

Jas da ziveam vecno ,a lugeto sto gi sakam da gledam kako stareaat i kako umiraat :nenene:
Незнам што подразбирате под зборот Вечно? Да секој православен христијанин би требало да се стреми да живее вечно. На некој начин сите ние сме создадени да живееме вечно. Животот на земјата е многу краток но затоа вечноста е бесконечна, за да би живееле вечно пред се треба да се однесуваме и живееме онака како што заповеда светото евангелије и десете Божји заповеди. Кој како некој ќе живее живот вечен, а некој ќе ја наследи геената огнена секому според делата.

--- надополнето ---

Незнам што подразбирате под зборот Вечно? Да секој православен христијанин би требало да се стреми да живее вечно. На некој начин сите ние сме создадени да живееме вечно. Животот на земјата е многу краток но затоа вечноста е бесконечна, за да би живееле вечно пред се треба да се однесуваме и живееме онака како што заповеда светото евангелије и десете Божји заповеди. Кој како некој ќе живее живот вечен, а некој ќе ја наследи геената огнена секому според делата.

--- надополнето ---

Незнам што подразбирате под зборот Вечно? Да секој православен христијанин би требало да се стреми да живее вечно. На некој начин сите ние сме создадени да живееме вечно но не на земјата туку во царството небесно. Животот на земјата е многу краток но затоа вечноста е бесконечна, за да би живееле вечно пред се треба да се однесуваме и живееме онака како што заповеда светото евангелије и десете Божји заповеди. Кој како некој ќе живее живот вечен, а некој ќе ја наследи геената огнена секому според делата.

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Животот на земјата е многу краток но затоа вечноста е бесконечна, за да би живееле вечно пред се треба да се однесуваме и живееме онака како што заповеда светото евангелије и десете Божји заповеди.
Ако комшијата работи у недела - да го убиеш. Така најверојатно ќе живееш вечно.
(Излез 31:15)

--- надополнето ---

Не знам дали сум одговорил или не...

Не би сакал. Ко што ми здосадуваат работи, најверојатно многу брзо ќе се покајам.

Kajgana Shop

На врв Bottom