Дали би одбрале вечен живот?

Dali bi odbrale vecen zivot?

• Da

Гласови: 169 43,3%
  • Ne

Гласови: 221 56,7%

• Вкупно гласачи
    390

Nemorosus

Маршал Изет Фазлиновић
Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.598
Поени од реакции
627
Јас не би одбрал. Освен ако има повеќе светови, повеќе универзуми кадешто има живот, и така натаму. Значи вечен живот на Земјата, цело време како човек, не.

Член од
16 мај 2010
Мислења
115
Поени од реакции
6
Не мислите дека вечниот живот би бил досаден..
Што ќе се случи ако една третина од населението на Земјава се вечни а притоа да се раѓаат нови млади деца... Би настанал хаос. Преголема населеност, издржувањето на пензионерите...
Дали да се биде вечен се подразбира да се биде вечно млад?!
Јас не би одбрала вечен живот...

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.691
Поени од реакции
34.207
Не само што да го имам како избор ме прави среќе, туку, би дал бубрег, јајце и 3 прста.

Г

Господ

Гостин
Како може да бираш вечност кога си веке вечен , како можеш да умреш ако не си се родил?
Кога тоа инсталираа компјутери во матките на жените?
Или на мобилен си?
Пошо не ми е јасно како пишуваш ако не си се родил -.-

Не мислите дека вечниот живот би бил досаден..
Што ќе се случи ако една третина од населението на Земјава се вечни а притоа да се раѓаат нови млади деца... Би настанал хаос. Преголема населеност, издржувањето на пензионерите...
Дали да се биде вечен се подразбира да се биде вечно млад?!
Јас не би одбрала вечен живот...
Кој рече дека сите ќе бидат со вечен живот?
Прашањето е специфично...само ти да имаш вечен живот.
Всушност прашање е дали би можел/а да живееш и откако сите твои блиски ќе ги нема?
Добро ќе можеш пошо ќе бидеш вечна али дали сеуште ќе сакаш?
Ја би можел.

Член од
16 мај 2010
Мислења
115
Поени од реакции
6
Кој рече дека сите ќе бидат со вечен живот?
Прашањето е специфично...само ти да имаш вечен живот.
Всушност прашање е дали би можел/а да живееш и откако сите твои блиски ќе ги нема?
Добро ќе можеш пошо ќе бидеш вечна али дали сеуште ќе сакаш?
Ја би можел.
Јас не би сакала, да би можела ама не би сакала...
Прашањето не е така едноставно...што ќе се случи со стареењето на организмот...Дали ќе можеме да ја одбереме и возраста на која би останале вечни?!?!?!? Затоа имам кажано еднаш вечен живот не значи вечна младост..

Член од
14 мај 2010
Мислења
22
Поени од реакции
0
Јас би живеела вечен живот но и оние што ги сакам и тие да имаат вечен живот...само мене не ми треба затоа што не ми е потребен ако ги немам околу мене оние кои си ги сакам.....

Член од
16 мај 2010
Мислења
115
Поени од реакции
6
Јас би живеела вечен живот но и оние што ги сакам и тие да имаат вечен живот...само мене не ми треба затоа што не ми е потребен ако ги немам околу мене оние кои си ги сакам.....
Ама и да немаш вечен живот и во обичниот живот ги губиш тие што ги сакаш...
Тие трагедии како така се случуваат...

Член од
1 јануари 2010
Мислења
1.948
Поени од реакции
1.500
Јас би одбрал едно 900 години, до 950. :) Доста ми се нека има и за другите од тоа вечниот живот. :D

Член од
12 март 2009
Мислења
205
Поени од реакции
13
Животот тогаш би ја изгубил секоја смисла за мене. А и неговата вредност. По некое време се би ми станало рамно, исто, секојдневно, изживеано и тогаш би почнале главоболките.

C

Cool Hand Luke

Гостин
Муабетот е ВЕЧЕН живот а не животен век по избор
Мислиш вечен живот од кој нема спас, да претпоставиме дека не е можно ни самоубиство? Тоа не знам дали некој би го сакал. Може да ја помине цела вечност барајќи начин како да се самоубие. А вечно млад со опција за умирање... може. :)

Член од
16 мај 2010
Мислења
115
Поени од реакции
6
^Под ВЕЧЕН се подразбира бесконечен нели..иако тоа се малку несфатливи зборови...но дали вечен живот значи вечна младост:toe:

И имам кажано погоре дека не би избрала вечен живот..

C

Cool Hand Luke

Гостин
^Под ВЕЧЕН се подразбира бесконечен нели..иако тоа се малку несфатливи зборови...но дали вечен живот значи вечна младост:toe:

И имам кажано погоре дека не би избрала вечен живот..
Претпостави си дека значи и вечна младост, по твој избор на возраст. :) А тогаш?

Kajgana Shop

На врв Bottom