Кога тоа инсталираа компјутери во матките на жените?Како може да бираш вечност кога си веке вечен , како можеш да умреш ако не си се родил?
Кој рече дека сите ќе бидат со вечен живот?Не мислите дека вечниот живот би бил досаден..
Што ќе се случи ако една третина од населението на Земјава се вечни а притоа да се раѓаат нови млади деца... Би настанал хаос. Преголема населеност, издржувањето на пензионерите...
Дали да се биде вечен се подразбира да се биде вечно млад?!
Јас не би одбрала вечен живот...
Јас не би сакала, да би можела ама не би сакала...Кој рече дека сите ќе бидат со вечен живот?
Прашањето е специфично...само ти да имаш вечен живот.
Всушност прашање е дали би можел/а да живееш и откако сите твои блиски ќе ги нема?
Добро ќе можеш пошо ќе бидеш вечна али дали сеуште ќе сакаш?
Ја би можел.
Ама и да немаш вечен живот и во обичниот живот ги губиш тие што ги сакаш...Јас би живеела вечен живот но и оние што ги сакам и тие да имаат вечен живот...само мене не ми треба затоа што не ми е потребен ако ги немам околу мене оние кои си ги сакам.....
Муабетот е ВЕЧЕН живот а не животен век по изборЈас би одбрал едно 900 години, до 950.Доста ми се нека има и за другите од тоа вечниот живот.
![]()
Претпоставувам дека староста на организмот би "заглавила" на возраста на која би го добиле вечниот живот.Муабетот е ВЕЧЕН живот а не животен век по избор
Мислиш вечен живот од кој нема спас, да претпоставиме дека не е можно ни самоубиство? Тоа не знам дали некој би го сакал. Може да ја помине цела вечност барајќи начин како да се самоубие. А вечно млад со опција за умирање... може.Муабетот е ВЕЧЕН живот а не животен век по избор
Претпостави си дека значи и вечна младост, по твој избор на возраст.^Под ВЕЧЕН се подразбира бесконечен нели..иако тоа се малку несфатливи зборови...но дали вечен живот значи вечна младост
И имам кажано погоре дека не би избрала вечен живот..