Дали ако слушаме рок/метал сме неверници?

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Само да ги поздравам сите учесници во НАЈГЛУПАВАТА тема било кога отворена во подфорумoт религија.

I chose not to participate...

Член од
1 март 2010
Мислења
7.888
Поени од реакции
14.441
ne i?
--- надополнето: Dec 10, 2011 11:59 AM ---

samo metalskata e gavolska drugo e se super
А ѓаволот постои, и си немал друга работа па од длабочините на Земјата ја испратил рок/метал музиката и рок/метал музичарите на земјата за ја проповедаат сатанистичката религија....yeah right.

Член од
8 октомври 2011
Мислења
249
Поени од реакции
65
А ѓаволот постои, и си немал друга работа па од длабочините на Земјата ја испратил рок/метал музиката и рок/метал музичарите на земјата за ја проповедаат сатанистичката религија....yeah right.
pa i tie se gavoli be moze gi praka gavolot ne gospod
--- надополнето: Dec 10, 2011 5:22 PM ---
wow девојче slow down ... Одиш од крајност во крајност ... Јас најмалце личам на „металец“, а сепак слушам метал. Не ги исмевам тие што слушат турбо-фолк или народно и не се трескам од земја... Тебе не треба да ти пречи стилот на изразување на другите луѓе и не треба да ги ставаш во ист кош сите што слушат метал... Но помешани ти се сеуште поимите, ќе сфатиш некој ден :)
И да се најде „металец“ што те исмева за тоа што го слушаш не треба да се чуствуваш загрозено ... Биди доследна на музиката што ја слушаш ..
ti okk ama naj golemiot del od metalcite se takvi toa ne licat na luge sramota i greota e takvo ponasane prepotentno da ne recam

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.651
Поени од реакции
59.625
Имав некаде прочитано дека као рокот/металот (и др видови метал) биле дело на сатаната ... Па да прашам дали ако слушаме ваква музика се сметаме за неверници??
Не, ама треба да внимаваш за кого навиваш.
Just saying...
Морав брат појако е од мене :pos:

Член од
30 јануари 2012
Мислења
6
Поени од реакции
4
Предрасудите се карактеристики на глупавите луѓе, многу јасно. Јас можам да бидам сатанист, а во приватност да слушам Ацу Лукас.
http://www.youtube.com/watch?v=re1lCMiYzIc

Towelie

теХАЦЕ
Член од
26 јуни 2011
Мислења
307
Поени од реакции
254
Уште верувате у тоа?
Незнам шо ви е, но јас сум Христијанин, слушам Рок/Метал и тоа треш, хард ен хеви,но не и Блек Метал + Дет Метал. Тие шо свират Блек/Дет, поточно поновите (зборувам 2000 натаму бендови) се едни глупаци шо слушнале нешто околу Сатаната и ајде, ќе праеме ќе проповедаме за него.
Иначе единствен бенд, Дет Метал шо е, што го почитувам е Death, односно основоположниците на Дет Металот. Ама тоа биле други времиња, не се проповедало за Луцифер и сл., туку само била појака и потешка музика од хеви/треш (металот со појак звук).

Член од
4 април 2006
Мислења
9.179
Поени од реакции
3.073
Темава за во чек дис аут е

Не знам само кој малоумен идиот може религијата со музика да ја споредува , демек грев е ако слушам метал или транс музика ? свашта

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Интересен документарец

Петра П.

насмевка
Член од
16 јануари 2008
Мислења
2.724
Поени од реакции
6.298
Нема врска то дека ако слушаш таква музика си неверник , сатанасит... всушност повеќе од бендовите и изведувачите на рок и метал музика се длабоки верници ... христијани повеќето. Дури и оние чии што песни се однесуваат на сатаната, празноверието и така натаму не го мислат тоа сериозно имам читано за повеќе бендови кои го прават тоа чисто за поголема слава за побрзо пробивање на таа сцена..па и за забава ако сакате. Секако има и некои кои го мислат тоа од срце меѓутоа нивната определба не значи дека ќе биде и твоја ако ја слушаш нивната музика. Шо сега ја ако слушам реге јас сум растафаријанец ? Или ако слушам музика произведена во будистички храм будиста сум ? Истото е и со блак , паган, и незнам каков металот и останатите музики.

Kajgana Shop

На врв Bottom