Да ако станува збор за месец-два, но кога се години во прашање- тешко, да не речам невозможно. Почнете прво од себе? Ај вие да останете дома па можеби и да останете верни, но што ако вие заминете во странство? Мислите дека и понатаму би биле верни? Ниту еднаш не би го превариле партнерот? И јас за мене велам не "нема шанси, јас ако го сакам не го варам" но длабоко во себе знам дека сето тоа е илузија. На крај краева животот е кратокShto mislite?Dali moze da postoi tolkava ljubov da dvajcata partneri oddoleat na iskushenijata okolu niv i ostanat verni?
Е ова да. Заборавив да кажам. Љубовта не велам дека ќе исчезне, но дали врската ќе успееНасловот на темата зборува за едно, а воведот друго.
Не можам да кажам дека ако ми е далеку од очи-ќе престанам да го сакам.Значи, кај мене не важи тоа далеку од очи-далеку од срце.
А мислам дека е друго прашање за тоа колку успеваат врските на далечина зашто љубовта не е секогаш доволна.
То је то.
(тотално се сложувам со тоа...:winkIako site zborat kao iskrenosta e najbitna , 90% od lugjeto posle toj moment na iskrenost se razocaruvaat od vistinata. Dalecinata si go prai svoeto. Osobeno dokolu se najdes u situacija kade shto godina dena nemozes da go vidis partnerot (primer toj e u Amerika ti tuka ) kade shto doagjanjeto doma e dosta oteznato ,neverstvoto moze da se gleda i kako zadovoluvanje samo na nekoi "niski" strasti shto se daleku od ona shto toj covek go cuvstvuva za partnerot shto go ceka doma (normlano ljubov).
Епа ај изјасни се кога ќе можеш.Многу ме интересира зошто мислиш дека не ма да успее?Колкава и да е нивната љубов, според мене, врски на далечина не успеваат.
Оф топик: Би се изјаснила подобро, ама брзам во теретана. Поздрав.