Далеку од очи-далеку од срце?

Slatka mala

*** unique ***
Член од
10 јули 2007
Мислења
652
Поени од реакции
2
Дали ќе продолжи да опстојува таа врска зависи од многу работи. Ако партнерот засекогаш остане во странство и се` ќе биде сведено на гледање еднаш годишно, и ако и двајцата знаат дека тоа нема да се смени и така ќе остане засекогаш, јас би се откажала од него, колку и да ме боли и колку и да ми биде тешко, сепак нема да го гледам и ќе го заборавам.
А ако се работи за одржување на врска во далечина за еден одреден период, мислам дека може да се случи такво нешто. Тоа ќе биде и некој вид на тест дали навистина и двајцата толку си требаме еден на друг па да се чекаме и да поминеме една таква препрека каква што е оддалеченоста.

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.712
Поени од реакции
13.404
Obicno ovaa "pogovorka" kruzi naokolu koga eden od partnerite kje otide negde u stranstvo - Dali na studii ili na rabota na odreden period -1,2,3 godini...Dali navistina ova znaci kraj na edna vrska ili vrskata moze da opstoi so istata ljubov kako i predhodno?Ima milion primeri deka NEMOZE no se nadevam ima i primeri i deka MOZE...Shto mislite?Dali moze da postoi tolkava ljubov da dvajcata partneri oddoleat na iskushenijata okolu niv i ostanat verni?
Има една поговорка некаде ја прочитав. Пламенот со ветер може да се изгасне но може и да се разгори уште повеќе. Моето мислење е слично. Значи зависи од силата со која тој пламен гори. Ако и двајцата сме силни во љубовта сигурно е дека ќе опстои.

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Подалеку од очи подалеку од срце е проверено точна поговорка.

Пишувам тука затоа што од денеска јас пак ја применувам, држете ми среќа да не ја видам девојкава. lol

Natural-girl

Morphine
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.462
Поени од реакции
5.246
Хаха, и јас сеа ја применувам поговоркава...Порано исто сум ја применувала и тоа успешно, така да луѓе - проверено е!

Член од
29 ноември 2007
Мислења
1.149
Поени од реакции
38
Не се сложувам баш со оваа поговорка.Ако некоја личност не ја сакаш и да е до тебе не врска пак можеш да ја изневериш и да ја заборавиш.Според мене не значи дек ако сте разделени во километри дека сте си далеку од срцето.Ако љубовта е силна и взаемна нема никакви пречки.

jass

Aut viam inveniam aut faciam!
Член од
25 август 2007
Мислења
328
Поени од реакции
4
Не се сложувам баш со оваа поговорка.Ако некоја личност не ја сакаш и да е до тебе не врска пак можеш да ја изневериш и да ја заборавиш.Според мене не значи дек ако сте разделени во километри дека сте си далеку од срцето.Ако љубовта е силна и взаемна нема никакви пречки.
sunshinebaby si bila nekogas vo vakva situacija? Jas momentalno sum i ke ti kazam deka ne e se tolku rozovo vo svetot tesko e i za dvajcata! Jas sum vo stranstvo i se cuvstvuvam odgovorna za vrskava a od karanje i prasanjeto koga ke si dojdes podaleku ne sme stignale. Ne ti posakuvam da osetis kako e megutoa tesko e mnogu veruvaj mi.

Член од
29 ноември 2007
Мислења
1.149
Поени од реакции
38
sunshinebaby si bila nekogas vo vakva situacija? Jas momentalno sum i ke ti kazam deka ne e se tolku rozovo vo svetot tesko e i za dvajcata! Jas sum vo stranstvo i se cuvstvuvam odgovorna za vrskava a od karanje i prasanjeto koga ke si dojdes podaleku ne sme stignale. Ne ti posakuvam da osetis kako e megutoa tesko e mnogu veruvaj mi.
Драга jass,моментално сум во таква врска и јас.Затоа и го напишав тоа.Мојот вереник е во Америка.И верувај знам колку ти е тешко.Секој ден се слушаме и се гледаме преку интернет.Но реков дека ако некои се создадени еден за друг не треба никаква пречка да постои.Само би ти посакала да бидеш издржлива ти и твојот партнер:helou:

jass

Aut viam inveniam aut faciam!
Член од
25 август 2007
Мислења
328
Поени од реакции
4
Ok sunshinebaby se nadevam deka se ke bide vo red i ti se voshituvam na izdrzlivosta zatoa sto jas ne veruvam deka ke mozam da bidam tolku silna :smir:

LostGhost

Invisible
Член од
20 јануари 2008
Мислења
252
Поени од реакции
1
Ако е вистинска љубовта не берете гајле затоа што јас знам како е кога сакаш искрено, ке дојде и вашето време само трпение да се има е битно
Трпение - Спасение

Член од
17 јануари 2008
Мислења
1.399
Поени од реакции
37
Па јас мислам дека може да опстане..ја не сум имала таква врска до сеа..али имала сум случај за да видам и да осетам какво е :) и не беше ного лесно...ама пораки ово-оно и одржувавме контакт... :pipi:

TWEETY***

Мy life..my rules..any questions?
Член од
18 февруари 2006
Мислења
2.041
Поени од реакции
66
Ova narodnoto daleku od oci daleku od srce,ostanalo od vremeto koga lugeto dolgo vreme ne mozele da se vidat,nemalo preku sto da komuniciraat,da se povrzat.Sega lugeto postojano se vo kontakt,preku internet,msn,sms....
Ne velam deka e lesno naprotiv znam kolku e tesko bidejki i samata bev del od takva vrska koja poveke ne e na dalecina tuku sega sme mnogu blisku eden do drug.No so sigurnost znam deka ovie vrski uspevaat i traat i se silni duri posilni od drugite.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Зависи.
Ако врската е нова и не е цврста, тогаш далечината ќе ги оддалечи.
Но, ако стварно се сакаат двајцата, ако веруваат во нив и нивната врска, не гледам причина зашто не би можело да успее.

*LittLe heart*

*најубави очи-ЗЕЛЕНИ*
Член од
14 јануари 2008
Мислења
751
Поени од реакции
289
Јас мислам дека ако се сакаат ке опстои врската.Само дали ке можат да одолеат на искушенијата и да останат верни......за тоа не сум сигурна:icon_roll

Член од
21 јануари 2008
Мислења
27
Поени од реакции
2
сум имала таква врска, и првите 4 месеци се беше ОК, имаше љубов и верност, меѓутоа по одреден период, љубовта бледнее е останува само чувство на задушливост, бидејки тешко е да одржиш врска и кога партнерот до тебе а не па далеку...

Тамарче

Ако одам во Битола..
Член од
11 јули 2007
Мислења
3.239
Поени од реакции
223
Абе сеа, зависи од врската да. Ако ојш со некој 2 месеци, нормално дека ќе важи. Ама ај..Ако ојш со некој 2 години, и заминиш или ти или тој, мислам дека не важи. Познавам многу такви примери, шо машките заминале негде туѓина јабана, па ете уште се чекат, уште се сакат, а веќе 2 година е тој таму.
Која далечина бе..Ти ако сакаш и да е тука до тебе мојш да го заборајш, ако се кљанта љубовта..
А далечината само ќе разбуди уште поголема љубов и уште поголема страст, замислете тек другото..:pipi:

Kajgana Shop

На врв Bottom