Далеку од очи-далеку од срце?

Expecto Patronum

Citizen Erased
Член од
13 јули 2011
Мислења
1.331
Поени од реакции
3.281
Дали мислите дека може да опстои врската ако партнерите се гледаат еднаш до два пати месечно?

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.664
Поени од реакции
14.539
Дали мислите дека може да опстои врската ако партнерите се гледаат еднаш до два пати месечно?
НЕ! Со баби и дедовци се гледа почесто човек...

Член од
27 август 2012
Мислења
1.024
Поени од реакции
2.539
Не е вистина ..Ми се има десено на 10 мин дечко од мене, да ми е далеко од срце !
Но мора да се гледате почесто за да не би недостасувале еден на друг премногу и ради тоа да не би се стварале проблеми понатаму во врската, со недоверба најчесто и претерано фалење еден на друг.......

Член од
30 април 2013
Мислења
674
Поени од реакции
1.293
Секако дека е точно- далеку од очи,далеку од срце...барем додека постои таа далечина.. Со тек на времето се навикнувате еден без друг,не ти е интересно повеќе да раскажуваш за твоите случки во денот,за тоа кој те изнервирал или воодушевил,затоа што немате ист круг на пријатели нели,плус не се разбирате веќе како порано,немате исти амбиции.. и сваќаш дека можело и вака,без него/неа и дека сепак не е крај на свет.И колку и да се лажеш дека љубовта останала иста само губиш време,кога тогаш ќе го прифатиш несвесно фактот дека таа личност повеќе не е дел од твојот живот.

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559

Секако дека можи, јас бев во врска и со девојката се гледавме во просек 7 дена месечно а можеби и помалку. И се така две години.
Денес истата таа ми е сопруга. Значи ако двајцата сакате и работите на врската нормално дека можи да успее. Има критични моменти но ако се надминат , врската ќе стани уште посилна.

P

parvati

Гостин
Ха туј ве чекам
Иам девојку од Скопје, почесто се глеам сс њума него некој што е од ист град.Кд се сака сфе се може.Па ја док да стигну на рекорд, некој од Драчево јоште га јебе контрола у ЈСП.
Значи не збору за ептен далечну врску, од над стотина километра, него еве куде е Скопје, на некои триесетина километра, значи далеко од очи али љубаф е љубаф
Иако сам мушко, признаам, сакам гу, она мене исто.Глеамо се кд сакамо и кд можемо.Два три пута недељно, а некад и четири. Земи дигитрон Кајгано и рачунај колко му доваѓа тој месечно а колко годишно.Oсеќам се како да живу у голем град и куде девојка ми жии на едн а ја на друк крај.Истимитикур нели? Еве некој што има девојку/дечка од ист град нека каже колко пут они се глеаф недељно?
Далеко од очи бе : ) ха и од срце бе, абе срциња сте : )))
A Сале луди Матиќ?

.Sky.

Заменик министер без титула
Член од
15 февруари 2013
Мислења
6.857
Поени од реакции
7.241
Не е вистина ..Ми се има десено на 10 мин дечко од мене, да ми е далеко од срце !
Но мора да се гледате почесто за да не би недостасувале еден на друг премногу и ради тоа да не би се стварале проблеми понатаму во врската, со недоверба најчесто и претерано фалење еден на друг.......
Претерано недостасување помеѓу двајцата партнери не треба да значи дека треба да има проблеми, и недоверба.

Miss.Independent

Me,Myself & I
Член од
26 јуни 2013
Мислења
1.385
Поени од реакции
3.395
Го читам братов погоре за врска Куманово-Скопје малце се смеам малце си викам камо барем негде низ државава да беше и мојата врска на далечина.
А јебига 15 илјади километри се у прашање....

Kajgana Shop

На врв Bottom