Далеку од очи-далеку од срце?

Dani^^^

Femme fatale
Член од
8 април 2005
Мислења
1.831
Поени од реакции
21
Obicno ovaa "pogovorka" kruzi naokolu koga eden od partnerite kje otide negde u stranstvo - Dali na studii ili na rabota na odreden period -1,2,3 godini...Dali navistina ova znaci kraj na edna vrska ili vrskata moze da opstoi so istata ljubov kako i predhodno?Ima milion primeri deka NEMOZE no se nadevam ima i primeri i deka MOZE...Shto mislite?Dali moze da postoi tolkava ljubov da dvajcata partneri oddoleat na iskushenijata okolu niv i ostanat verni?

Dolphin

Pirate of the Caribbean
Член од
3 март 2005
Мислења
1.296
Поени од реакции
57
Интересна тема... Али мислам дека не е можно.

Хеј, ја познавам луѓе што молат за секс со други, а дечкото им е у ист град, не па да е у друга држава. :wink:

StormAngel

Stormology
Член од
22 јануари 2005
Мислења
5.059
Поени од реакции
244
Зависи какво срце имаш.
Ако срцето лесно ти забрефтува нагоре надоле, нормално дека и очите тоа ќе го прават. И обратно.

Што знам, јес да не е исто да го имаш човекот на неколку метра од тебе и иљадници километри далеку, ама кога се чувтсва во прашање, се се може.

Dani^^^

Femme fatale
Член од
8 април 2005
Мислења
1.831
Поени од реакции
21
StormAngel напиша:
Зависи какво срце имаш.
Ако срцето лесно ти забрефтува нагоре надоле, нормално дека и очите тоа ќе го прават. И обратно.

Што знам, јес да не е исто да го имаш човекот на неколку метра од тебе и иљадници километри далеку, ама кога се чувтсва во прашање, се се може.
Da toa tocno e ama ne mislis deka posle godina ,dve razdvoenost cuvstvata bi mozele da pocnat da izbleduvaat t.e da ne se vekje tolku jaki kako koga dvajcata bile zaedno?

StormAngel

Stormology
Член од
22 јануари 2005
Мислења
5.059
Поени од реакции
244
Ако веќе биле заедно, можно е.
Се е во зависност од човекот. Ама да биле заедно, и некој да си заминал, што знам, тоа е и моментот кога нештата почнале да избледуваат.

Член од
18 септември 2005
Мислења
318
Поени од реакции
12
Zavisi na koj nacin se razdelile i kakov muabet si svrtele pri razdelbata.
Mnogu faktori se vo igra.
Postoi verojatnost da ostanat zaedno,no sepak dalecinata e rizik za takvi vrski!
Denes tehnologijata e napredna pa moze da pomogne vo odrzuvanje na kontaktot.
Ljubovta bara odrzuvanje i neguvanje taka da pak ke naglasam ...treba da se gledaat pa kolku saka daleku neka e ,treba da naogaat nacin da se posetuvaat...samo taka postoi verojatnost da ja odrzat vrskata!

Член од
19 април 2005
Мислења
1.806
Поени од реакции
75
А далеку од очи - поблиску до срце? Нема? Има народ што дури и подобро функционира така. Ко ќе зинат тоа километрите, сфаќаш шо све однеле со себе. Па тогаш се наоѓа време и порака да се пише и телефон да се завти и солзичка да се пушти, па и авионот да се јавне. Е, туѓината пуста да остане....

Член од
6 февруари 2005
Мислења
9.722
Поени од реакции
248
Најпрвин мислев дека “далеку од очи - далеку од срце“ ќе биде кога ја раскинав врската од 2 години во Скопје ама испадна дека не било така. На прво враќање во Скопје (по цели 9 месеци поминати џенем) - првата работа на којашто помислив е “Да се јавам да се видиме?“... Ехехеееееее... Се влечкаше до лани до април месец чувството дека ништо не се променило и сеуште бев “вљубен“ (а што е најтрагично е фактот дека бев вљубен во две личности)... Мина време, ланското лето се прибрав во Македонија, се сретнавме (т.е. се одминавме) и сфатив дека некои навики не се менуваат така лесно - колку и да бидат далеку од очи.

Сега е се ОК - поминаа апстиненцијалните кризи и се создаде нов “дух на мислење“. Заљубен сум до уши, добро ми е, се ми оди како што треба (уште неколку работи да се средат па се надевам дека ќе биде се како што посакувам - не идеално ама бар блиску до состојба на “среќа“)... Понекогаш растојанието не е битно туку можноста, способноста, да се седне во 4 очи и да се разговара како возрасен човек : искреноста е болна работа ама знае да ве направи посилен :wink:

АуРоРа

Засекогаш
Член од
15 мај 2005
Мислења
1.109
Поени од реакции
15
Мислев далеку од очи - далеку и од срце, ќе те скрие време негде далеку од мене, и тогаш - некоја будала, ќе го спомне ко на шала твојто име , а ја без глас ќе те проколнам, што не знам како да те преболам .....
бај Владо Јаневски

Bitcoin

Член од
24 мај 2005
Мислења
5.530
Поени од реакции
13.903
Dolphin напиша:
Интересна тема... Али мислам дека не е можно.
Хеј, ја познавам луѓе што молат за секс со други, а дечкото им е у ист град, не па да е у друга држава. :wink:
Се слагам 100% со овај коментар.

Тука има и некои други дилеми, како на пример...
'Врската успеала да остане, но ШТО СЕ СЛУЧУВАЛО ВО МЕЃУВРЕМЕ?' :wink:

Fortune

шодаенешчо
Член од
9 мај 2005
Мислења
12.493
Поени од реакции
183
суги напиша:
Тука има и некои други дилеми, како на пример...
'Врската успеала да остане, но ШТО СЕ СЛУЧУВАЛО ВО МЕЃУВРЕМЕ?' :wink:
Е тоа не би сакала да знам :D Што сака нека прави, само да не ми го каже тоа. Доколку е некаде далеку, единствено нешто кое би сакала да знам е ако почнат да се раѓаат подлабоки чувства кон некоја друга, но ако била вистинска љубовта нема да дојде до тоа. На некој начин тоа е и некој добар тест :roll:

The`bItCh

AdJuStAbLe mAdNeSs
Член од
22 јануари 2005
Мислења
4.605
Поени од реакции
112
суги, не мора некој да е во друг град или држава за да прајш нешто со некој друг во исто време нели?
Ако јас имам дечко и ако сакам да се „измешам“ со некој друг додека сум со овој ќе го напрам то а дечко ми никогаш да не дознае.

Ај сеа малку на темата..
Далеку од срцето, далеку од очите.. не мора да значи дека ако не се видите 5-6 месеци дека љубовта ќе згасне. Јес да тоа и не е баш некоја врска ама љубовта може да остане а и врска да успее до негде. За тоа дека ќе се десат милион неверства додека се видите то е факт! И двајцата с(т)е свесни за тоа.. :wink: ако двајцата сакаат таа врска да успее ќе успее без разлика што и да се десило..и колкава е километражата меѓу нив. :pos: :wink:

Dani^^^

Femme fatale
Член од
8 април 2005
Мислења
1.831
Поени од реакции
21
Epa znaes kako vikaat : Ako nekogo sakas pushti go da si odi-ako ti se vrati togash od sekogash bil tvoj.Mislam deka ova moze da se iskoristi i vo kontekst na temava. Razdeluvanjeto na dvata partneri so toa shto nekoj od niv privremeno kje otide vo stranstvo kako shto rece the`bitch e najdobar test za kolku taa vrska ima(la) potencijal da uspee.
A za toa deka ne bi sakala da znam shto toj pravi daleku od mene :) hmmm... valjda celo vreme bi forsirala da mi kaze ama potsvesno bi se nadevala deka nikogash nema da doznaam. :wink:

Fortune

шодаенешчо
Член од
9 мај 2005
Мислења
12.493
Поени од реакции
183
Знам едне пример (на моја другарка и се случи тоа), дечкото се врати од странство, а беа разделени година дена. Тој и призна дека ја изневерил, а таа не можеше да премине преку тоа и раскинаа за околу една недела. Затоа подобро некои работи да се скриени (ако сеуште постојат чувства откако ќе се врати) за доброто на врската ако веќе морало да се разделени на одреден период.

Dani^^^

Femme fatale
Член од
8 април 2005
Мислења
1.831
Поени од реакции
21
FortunE напиша:
Знам едне пример (на моја другарка и се случи тоа), дечкото се врати од странство, а беа разделени година дена. Тој и призна дека ја изневерил, а таа не можеше да премине преку тоа и раскинаа за околу една недела. Затоа подобро некои работи да се скриени (ако сеуште постојат чувства откако ќе се врати) за доброто на врската ако веќе морало да се разделени на одреден период.
Da tocno taka.Iako site zborat kao iskrenosta e najbitna , 90% od lugjeto posle toj moment na iskrenost se razocaruvaat od vistinata. Dalecinata si go prai svoeto. Osobeno dokolu se najdes u situacija kade shto godina dena nemozes da go vidis partnerot (primer toj e u Amerika ti tuka ) kade shto doagjanjeto doma e dosta oteznato ,neverstvoto moze da se gleda i kako zadovoluvanje samo na nekoi "niski" strasti shto se daleku od ona shto toj covek go cuvstvuva za partnerot shto go ceka doma (normlano ljubov).

Kajgana Shop

На врв Bottom