Далеку од очи-далеку од срце?

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.706
Поени од реакции
13.376
Бев во една да не речам врска - повеќе би ја нарекол конфедерација во која девојката замина на 3 години во друга европска држава. Си ветивме дека ако во тој луфт простор на времето најдеме друга љубов веднаш ќе раскинеме старата. И раскинавме - таа беше побрза :pos:. Е сега моето мислење мислам дека го изјаснив но да се надоврзам со ова. Верувам во врски од далеку но ако и двајцата се силни во љубовта. Ако некој од нив покаже слабост уште пред самото заминување подобро е да се оди на опцијата раскин.

E*V*I*L~G*I*R*L

>>>uvek tu<<<
Член од
2 декември 2007
Мислења
192
Поени од реакции
5
Имав 2годишна врска со дечко од друг град и на лето се гледавме еднаш на 2недели.
Причината шо му се скарав не беше далеку од очите-далеку од срцето туку неговото однесување спрема мене во последните месеци.
Нема врска дали е далеку од тебе или блиску до тебе важно е да се согласувате и да имате доверба меѓусебе.
Барем јас така мислам.

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265
tesko deka moze da se odrzi ljubov na dalecina...
letovo zapocnav vrska...10 dena traese t.e. 10 dena bevme zaedno i si zamina(od drug grad e) i prodolzivme na msn...kako i sto pocnavme...
ali od togas do sea so nekolku zenski ...
nea ja lazam...jebiga...sto da pravam...18 godini imam...za 10 dena da trpam 350...ubijte me...:jaj::kesa:

znaci daleku od oci-daleku od srce...voglavno se soglasuvam...

Член од
29 ноември 2007
Мислења
1.149
Поени од реакции
38
tesko deka moze da se odrzi ljubov na dalecina...
letovo zapocnav vrska...10 dena traese t.e. 10 dena bevme zaedno i si zamina(od drug grad e) i prodolzivme na msn...kako i sto pocnavme...
ali od togas do sea so nekolku zenski ...
nea ja lazam...jebiga...sto da pravam...18 godini imam...za 10 dena da trpam 350...ubijte me...:jaj::kesa:

znaci daleku od oci-daleku od srce...voglavno se soglasuvam...
Ти прво имаш 18 години и сакаш да си го живееш животот што е многу нормално.А дека не може да успее затоа што сте од различни градови тоа нема врска а мислам дека и ти тоа го знаеш:helou:

Black LiLy

Her Majesty, My Queen, HIP-HOP
Член од
5 ноември 2007
Мислења
109
Поени од реакции
3
Демек еднаш имав двегодишна „врска“ на далечина, во два различни градови бевме, тука во Македонијава и за мене беше ко да бевме цел континент далеку зошто јас бев малечка и длабоко затрескана во типот и одев до таму заради него, а он ниеднаш не дојде кај мене:( Жива среќа што веќе за мене тој не постои, а и добро му се одмаздив :vozbud: И покрај останатото, врска на далечина-не фала. Ќе се трудев да објаснам дека успева зошто порано (пред еден месец:kesa: ) мислев така, ама подобро не. Ќе си фатам момче на помала километража од мене:)

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Претпоставувам дека годините си го прават своето секогаш, па токму затоа тука сеуште има коментари дека такви врски успеваат.

Јас продолжувам да верувам дека од пораки и муабет преку МСН не се живее и дека не е врска кога јас сум со години сама, а и тој. Смешно е повеќе отколку што е врска. Па толку е тешко врска во исто место на живеење да се одржува, а не па на далечина ... ноу веј.
Нема да негирам дека има и такви кои се принудени да се разделат поради печалба и слично (поради кои повеќето од вас веруваат во таквите врски), најчесто тоа се луѓе во брак, но исто не верувам дека тука нема тајни испади кај едниот или двајцата. Значи, што врска и љубов е тоа? Не, не ...
Всушност, ќе пораснете, па ќе сфатите за што зборувам, а може и не ...

С

Сатори

Гостин
~*~

Претпоставувам дека годините си го прават своето секогаш, па токму затоа тука сеуште има коментари дека такви врски успеваат.

Јас продолжувам да верувам дека од пораки и муабет преку МСН не се живее и дека не е врска кога јас сум со години сама, а и тој. Смешно е повеќе отколку што е врска. Па толку е тешко врска во исто место на живеење да се одржува, а не па на далечина ... ноу веј.
Нема да негирам дека има и такви кои се принудени да се разделат поради печалба и слично (поради кои повеќето од вас веруваат во таквите врски), најчесто тоа се луѓе во брак, но исто не верувам дека тука нема тајни испади кај едниот или двајцата. Значи, што врска и љубов е тоа? Не, не ...
Всушност, ќе пораснете, па ќе сфатите за што зборувам, а може и не ...
Со ова потполно се сложувам.
Врската на далечина никогаш нема да биде врска, зошто е тој партнер кога никогаш не е тука кога треба да биде или да чекаш да поминат седмици и месеци за да го гушнеш тој што го љубиш.
Тоа е осудено на пропаст уште на почетокот.
Врската не се состои само од МСН, смс и зборување на телефон, допирите се многу попотребни.

SV-Strange

Sorcerer Supreme
Член од
27 август 2007
Мислења
3.604
Поени од реакции
367
Знаеме дека треба да се почитува туѓо мисење, така и правам, ги почитувам постовите на Дивајн и на Лејди Сатори ... ама не би се согласил, т.е. јас имам друго размислување за ова ... еве за пример би се зел самиот себе, јас работам во Струмица, неможев да се запишам на факултет, а девојка ми студира во Скопје, признавам дека е многу тешко, но сепак ако љубовта е голема, ќе се издржи. Планирам следнава година да одам да работам во Скопје, се надевам дека ќе ми се исполни планираното. Не сте почуствувале (ако не грешам) на своја кожа, инаку на друг начин би размислувале во врска со љубовта далеку од очите. :smir:

С

Сатори

Гостин
~*~

Знаеме дека треба да се почитува туѓо мисење, така и правам, ги почитувам постовите на Дивајн и на Лејди Сатори ... ама не би се согласил, т.е. јас имам друго размислување за ова ... еве за пример би се зел самиот себе, јас работам во Струмица, неможев да се запишам на факултет, а девојка ми студира во Скопје, признавам дека е многу тешко, но сепак ако љубовта е голема, ќе се издржи. Планирам следнава година да одам да работам во Скопје, се надевам дека ќе ми се исполни планираното. Не сте почуствувале (ако не грешам) на своја кожа, инаку на друг начин би размислувале во врска со љубовта далеку од очите. :smir:
Никогаш не коментирам на тема ако тоа го немам јас лично искусено.Значи доживеано, видено, донесен заклучок.:smir:

SV-Strange

Sorcerer Supreme
Член од
27 август 2007
Мислења
3.604
Поени од реакции
367
Никогаш не коментирам на тема ако тоа го немам јас лично искусено.Значи доживеано, видено, донесен заклучок.:smir:
Несакам ова да излезе како да сакам уште 1043549 пати да си реплицираме ... во заградите напишав "aко не грешам" ... значи сум згрешил, сори :smir:

Член од
17 јануари 2008
Мислења
39
Поени од реакции
1
Зависи за колкава далечина станва збор.Ако е како шо кажа Keyskeenow Струмица-Скопје можи да се одржи врската,еднаш ќе иди едниот еднаш другиот,ама ако станва збор за надвор од државата,е тогаш нема шанси!Каква врска е та да се гледаш со дешкото/женската на 2-3 месеци???:toe:

Член од
29 ноември 2007
Мислења
1.149
Поени од реакции
38
Најнормално ако си 16 или 17 години дека врската нема да успее,но ако си постар и ако сам се издржуваш тогаш нема да биде проблем.

Член од
4 октомври 2007
Мислења
15
Поени од реакции
0
..ja sum sega sigurna deka ne mozi.Bev so eden decko od Bitola (ja sum od Beograd) i sekoj pat koga se gledav so nego,osekav deka sve vise toj se udaljava od mene i sekoj pat slusav kako toj ima druga,deka me vara..kolku god da se dvajcata sakaat,muskarci se muskarci tie imaat svoi potrebi i toa e toa...nazalost :(

С

Сатори

Гостин
~*~

..ja sum sega sigurna deka ne mozi.Bev so eden decko od Bitola (ja sum od Beograd) i sekoj pat koga se gledav so nego,osekav deka sve vise toj se udaljava od mene i sekoj pat slusav kako toj ima druga,deka me vara..kolku god da se dvajcata sakaat,muskarci se muskarci tie imaat svoi potrebi i toa e toa...nazalost :(
И ние жените имаме потреби!:devojce:

Член од
26 април 2005
Мислења
1.691
Поени од реакции
45
Со ова потполно се сложувам.
Врската на далечина никогаш нема да биде врска, зошто е тој партнер кога никогаш не е тука кога треба да биде или да чекаш да поминат седмици и месеци за да го гушнеш тој што го љубиш.
Тоа е осудено на пропаст уште на почетокот.
Врската не се состои само од МСН, смс и зборување на телефон, допирите се многу попотребни.
Hm,od licno iskustvo tvrdam deka e mozna long distance vrska,bidejki mojata postoecka vrska funkcionira taka veke 2god i seuste funkcionira extra kako od prviot den, so toa sto sekoj mesec ipol se idam jas za sk ili on mi doaga na gosti,a sekojdnevno telefonirame mno00000gu, sms i msn se standard, taka sum sekogash prisutna vo negoviot zivot a i on vo mojot, i tvrdam deka ako vistinski se saka nekoj duri vakva vrska ja zacvrstuva megusebnata ljubov.Da postojat krizi ne vikam ne, ama postoi i avion i weekend of:)

Kajgana Shop

На врв Bottom