C
cige
Гостин
Имам позитивно искуство со Континентал.
По таа логика сите нови шкоди треба сообраќајки да прават.Ама совет му даде..Чешко гомно,пластично,на дожд се лизга како нож низ маргарин..Бегај.
Па од споменативе, најдобри веројатно се мишелин алпин, па данлоп па натака ... ако не ти е проблем цената земи мишелинкиЗдраво. Нов член на форумов, конкретно бидејќи ми треба совет. Имам ново возило, со летни гуми Континентал 215/55/17 и планирам кога ќе дојдат за менување летните да си продолжам со Континентал. Сега сакам да си земам зимски. Возам секој ден низ град, и релација Струга - Скопје можеби 5 пати во цела зимска сезона. Се распрашав за понуди и добив цени за Данлоп, Мишелин, Нанканг, Корморан и Фулда како гуми кои ги имаат на лагер. Од тоа што го прочитав на форумов гледам дека после 4 години зимските гуми треба да се менуваат заради сушење па би сакал ваш совет околу тоа што да земам, имајќи во предвид дека ми требаат гуми претежно за низ град.
Дебиката е од Полска,Нексен-от Кина или Кореја..Возам Дебика,задоволен сум и од шарата,и од држењето на патот..Фулдата се дупло поквалитетни и од Нексенот,и од Дебиката заедно..Али и се поскапи.Јас би ти препорачал Тигар Винтера,бидејќи Мишелин има големо влијание во производството и продажбата на Тигар-от..А не се ни скапи многу.Дечки се мислам за зимски губи сеа да не се многу скапи, гледам овие Фулда, Дебика.. Мислење за нив? Или предложете некои други?![DOUBLEPOST=1444833944][/DOUBLEPOST]Што ни избрале меѓу Nexen и Debica? Nexen e 2800 денари a Debica 3000 денари. Се работи за 205/55/16 гуми
Земи си матадорДечки се мислам за зимски губи сеа да не се многу скапи, гледам овие Фулда, Дебика.. Мислење за нив? Или предложете некои други?![DOUBLEPOST=1444833944][/DOUBLEPOST]Што ни избрале меѓу Nexen и Debica? Nexen e 2800 денари a Debica 3000 денари. Се работи за 205/55/16 гуми
Земи си сава, за зимски на сите службени им ставија такви и на мали количиња и на комбе ... добро се покажани сава ескимотоЛошо искуство иам со Матадорот, а па Тигарот сите ми го ругаат.. Незнам што да правам има уште доста време. Ми даваат и Сава Ескимо ХП за 3500 денари[DOUBLEPOST=1444851443][/DOUBLEPOST]http://www.oponeo.co.uk/tyre/nexen-winguard-sport
Доста позитивни коментари за Nexenot
Се мислам искрено меѓу Ескимото и Нексанот, иам уште малце време да се одлучам, кај нас на работа еден има ставено Нексен и вози по 25 илјади годишно и вика супер се гумите..Земи си сава, за зимски на сите службени им ставија такви и на мали количиња и на комбе ... добро се покажани сава ескимото
нексен да не е маде ин кина гледај
Прашај го каде се произведени и новите од каде се произведениСе мислам искрено меѓу Ескимото и Нексанот, иам уште малце време да се одлучам, кај нас на работа еден има ставено Нексен и вози по 25 илјади годишно и вика супер се гумите..