Гуми (пневматици)

Член од
24 септември 2013
Мислења
344
Поени од реакции
317
Савата не спаѓа во треторазредни гуми,туку во втора класа,како Ханкок,Вредештејн,Спортива..На Апенот гумите се Савини и предната и задната,апенот го имам од 2002 година НОВ од продавница земен,а ќе тераат уште 10 години најмалку..Штета што не ги направиле тубелес..
Sava e dlaboko vo treta klasa, kako i Sportiva.
Sto e toa "Apenot"?

Black Hok

CRUISE
Член од
11 декември 2012
Мислења
2.401
Поени од реакции
1.263
Sava e dlaboko vo treta klasa, kako i Sportiva.
Sto e toa "Apenot"?
Моторче бе друже,Томос,оригинал Словенски..Савата ако е произведена во Словенија е за мене втора класа,и е доста квалитетна гума..Секако дека е подоле од Пирели,Континентал,Мишелин,али не е до толку лоша..Едино Трајал,српска гума,и Клебер англиска ли кој ја знае каква не би возел..

Член од
24 септември 2013
Мислења
344
Поени од реакции
317
Моторче бе друже,Томос,оригинал Словенски..Савата ако е произведена во Словенија е за мене втора класа,и е доста квалитетна гума..Секако дека е подоле од Пирели,Континентал,Мишелин,али не е до толку лоша..Едино Трајал,српска гума,и Клебер англиска ли кој ја знае каква не би возел..
Aaaa, APN si mislsel. Ako nekoj razbra sto e "apenot" jas go secam.
Sava gumi na tomos vozis i mislis so avto gumi isto e.:aplauz:

Black Hok

CRUISE
Член од
11 декември 2012
Мислења
2.401
Поени од реакции
1.263
Во иста фабрика се произведуваат бе пријателе..Од ист материјал се..

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Последно уредено:
Член од
23 февруари 2011
Мислења
1.242
Поени од реакции
2.333
Има некои скуство со Nexen гумите, доста се поефтини од на пример мишелин, за 4 гуми разликата за мојата кола е околу 6-7000ден. Кога се јавив да прашам продавачот (што е нормално) ептен ми ги испофали, демек и во америка била фабричка гума на новите возила на киа или на некоја друга слична кола не ми текнува сеа точно?

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
7.312
Поени од реакции
9.110
Има некои скуство со Nexen гумите, доста се поефтини од на пример мишелин, за 4 гуми разликата за мојата кола е околу 6-7000ден. Кога се јавив да прашам продавачот (што е нормално) ептен ми ги испофали, демек и во америка била фабричка гума на новите возила на киа или на некоја друга слична кола не ми текнува сеа точно?
Земи си боље матадор, од јужно корејци бегај.

Член од
24 септември 2013
Мислења
344
Поени од реакции
317
Moze se poeftini vo start, no na kraj ke ti ispadnat poskapi.
Nexen na site testovi sto gi imam videno se trosat 2-3 pati pobrzo od na primer Michelin. Mozes okolu 20-25 iladi da pomines so niv pred da se izedat, a so Michelin bez problem nakaj 50000.
A kako gumi se nesto podobri od Matador, no poslabi od Hankook, Vredestein.

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
7.312
Поени од реакции
9.110
Moze se poeftini vo start, no na kraj ke ti ispadnat poskapi.
Nexen na site testovi sto gi imam videno se trosat 2-3 pati pobrzo od na primer Michelin. Mozes okolu 20-25 iladi da pomines so niv pred da se izedat, a so Michelin bez problem nakaj 50000.
A kako gumi se nesto podobri od Matador, no poslabi od Hankook, Vredestein.
Значи ако вози такси или планира да вози на Нирнбургринг нека земи Мишелин.
Ако му е за локал и Нексен и било која гума ќе му заврши работа.

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Се изначитав глупости за тоа колку километри или години издржува една автомобилска гума.

А ако се земе во предвид нашиот менталитет на се се прави реатест во Македонија.

Ако гумата трае 12к нашите возачи ги тераат и по 30к се додека не почне да излегува платното и арматурата на гумата.

Член од
20 април 2014
Мислења
5.239
Поени од реакции
5.821
Ne vikam deka godinite nemaat uloga, no presudno za bezbednost e tehnologijata i smesata na gumata.

Na pat, zivotot najveke ni zavisi od gumite. Mnogu od lugjeto 50 godini od zivotot vozat, pominuvaat poveke od milion km, ja vozat familijata, decata. Ednas e dovolno vo tie 50 godini kako vozime da ni zavrsat rabota gumite i da se isplatat parite sto sme gi davale za premium gumi.
Ти вози 150-200 км на час, па крсти се на скапите гуми.
Баш имајки на ум дека имаш квалитетни гуми ќе возеш поопуштено и невнимателно, т.е. побрзо.

Kajgana Shop

На врв Bottom