- Член од
- 13 јули 2010
- Мислења
- 2.795
- Поени од реакции
- 6.209
кога системот би дозволувал ...одма би се откажал од презимето....но системот вели ИМЕ И ПРЕЗИМЕ....а бидејќи некој веќе ми запишал презиме...глупаво е да измислувам топла вода и да измислувам ново....Не, не. Пак не ме сваќаш, мене никој не ми рекол ти мораш да ја продолжиш лозата или не знам што, едноставно сама сакам бидејќи знам колку значи презимето. И не знам зашто ми се нафрливте, ко кој знае колку да е лошо. Зашто ти не го земеш на сопругата презимето ако не ти е битно твоето? Затоа што така прават сите? Постојано го прашувам истото прашање, никој не ми одговара.. што е битно чиво презиме ќе се земе? Зарем толку е важно?!
п.с: Зашто мојот живот да биде колатерална штета?
можеби делував грубо...но немав намера да ти се нафрлам...едноставно таквите мали фамилијарни работи....фамилијарни ситници...се причина за распад на многу бракови
немам ништо лично против твоето презиме....ниту против тебе ....само што треба да размислиш дали треба да убедуваш некого да го прифати твоето презиме...исто така не треба да дозволиш некој да те убеди да се откажеш од твоето презиме доколку тоа не е по твоја желба....бидејќи твоето презиме толку ти значи....наједноставно е да го задржиш своето презиме....а твојот животен сопатник сопственото....законот тоа го овозможува
никој не ми одговара.. што е битно чиво презиме ќе се земе? Зарем толку е важно?!
важно е бидејќи може да се случи и твојот животен сопатник да е сентиментален по однос на сопственото презиме и исто како и тебе да сака да си го продолжи презимето
поентата ми е дека треба да го живееме сопствениот живот...но треба да ги оставиме и другите да го живеат својот