- Член од
- 10 февруари 2008
- Мислења
- 3.947
- Поени од реакции
- 2.060
А зашто прашуваш? Што сакаш да кажеш поточно?Ти у Ла Кања или Менада да не искачаш случајно?
А зашто прашуваш? Што сакаш да кажеш поточно?Ти у Ла Кања или Менада да не искачаш случајно?
Можеби му личам на некогоА зашто прашуваш? Што сакаш да кажеш поточно?
Може , ќе видиме. Ме заинтересира дали има некоја позадина муабетот, затоа прашав.Можеби му личам на некого
И онака нема во Македонија презиме кое оди подалеку од 3-4 најмногу 5 колена назад.
Нема грешка.Има брачни парови кои на децата им ставаат ново презиме по дедото т.е. по таткото на момчето. Родителите си имаат едно а децата друго презиме.
Баш ме интересираат размислувања околу ова.
Не! Оти ако не го носи моето презиме че и го пукнам рого!! А че и го пукнам рого оти можам и оти сум посилен! Сеа на чисто сме?Можеме до задутре да вергламе, ама да бидеме на чисто - единствена причина заради која очекувате жената да го носи вашето презиме е традицијата? Да или не?
Дека на сељачометарот котираш највисоко? На чисто, на чисто сме......Не! Оти ако не го носи моето презиме че и го пукнам рого!! А че и го пукнам рого оти можам и оти сум посилен! Сеа на чисто сме?
Ако јас се презивам Стојановска, а маж ми Ристовски, а татко му/татко ми имаат убаво, или уникатно име, зошто да не? Пример, татко му се вика Анто(нио), би го ставила тоа презиме на децата. Помалку има Антовски, од Ристовски и Стојановски. Е може да има уште подобро, поуникатно име, пример Игнат - со задоволство би го применилаИма брачни парови кои на децата им ставаат ново презиме по дедото т.е. по таткото на момчето. Родителите си имаат едно а децата друго презиме.
Баш ме интересираат размислувања околу ова.
Така. Ок. Контра аргумент имаш?Дека на сељачометарот котираш највисоко? На чисто, на чисто сме......
--- надополнето: 6 февруари 2012 во 18:36 ---
А што е финтата да имаш поуниакатно презиме?Ако јас се презивам Стојановска, а маж ми Ристовски, а татко му/татко ми имаат убаво, или уникатно име, зошто да не? Пример, татко му се вика Анто(нио), би го ставила тоа презиме на децата. Помалку има Антовски, од Ристовски и Стојановски. Е може да има уште подобро, поуникатно име, пример Игнат - со задоволство би го применила
Имав еден школски се презиваше Газески. Поуникатно амин, уште детето да го крстите Велика.Дека на сељачометарот котираш највисоко? На чисто, на чисто сме......
--- надополнето: 6 февруари 2012 во 18:36 ---
Ако јас се презивам Стојановска, а маж ми Ристовски, а татко му/татко ми имаат убаво, или уникатно име, зошто да не? Пример, татко му се вика Анто(нио), би го ставила тоа презиме на децата. Помалку има Антовски, од Ристовски и Стојановски. Е може да има уште подобро, поуникатно име, пример Игнат - со задоволство би го применила
Јас знаев една Докурчева...Имав еден школски се презиваше Газески. Поуникатно амин, уште детето да го крстите Велика.
Во некој пост на темава пиша, дека според закон, жените и мажите се рамноправни. Да, на хартија се рамноправни. Ама дали во реалноста е така? Ти че ми извадиш некој лист со закон, јас че ти ја учукам една, и че ти го напикам законот в уста. И? Рамноправни сме?
Абе јас знаев понешто за простотијата, ама не се надевав до толку...Ако јас се презивам Стојановска, а маж ми Ристовски, а татко му/татко ми имаат убаво, или уникатно име, зошто да не? Пример, татко му се вика Анто(нио), би го ставила тоа презиме на децата. Помалку има Антовски, од Ристовски и Стојановски. Е може да има уште подобро, поуникатно име, пример Игнат - со задоволство би го применила
Гледам растекува мозок на сите страни од тие што се полни со пари и добар социјален статус...
Денес се владее со пари и социјален статус, не со мускули. Со физичка снага и без мозок можеш само да растовараш камиони или да копаш ниви.