Грција прва дестинација за македонските туристи

delboy

кршач на огледала
Член од
23 декември 2007
Мислења
1.358
Поени од реакции
24
и ти како пишуваш не се изјасни ...
ставаш ФИРОМ и те боли к*рот мулти лапаш а? :kesa:
Остај го Љубе војвода што пишал он и не е толку битен, битно е оние што не водат и ќе не водат што пишуваат и носат.

За жал младите ке го усетат този зид и те веке го усештат.Преди време един другар во РМ ми рече,дека тоj не сака да страда от глупоста на политичарите си и живее един живот,а не 100 и сака сега да живее.
Затова зида се гради СЕГА малце по малце.:duel:
Хората имат глави и сами можат да решат каде да имат.Ако сакат и во Таджикистан ке идат ако сакат.Глупаво е некоj да им рече каде да одат и каде не.
Тој што сака и има пари да шета пак ќе шета, тој другарти сигурно не е меѓу шетачите па се му се чини дека е страдалник.Еве пример земи се ти самиот ,во ЕУ си а дремеш во НРБ.:duel:

realen_07

Опозиционер
Член од
12 април 2008
Мислења
3.636
Поени од реакции
134
И повторно некои имиња не ги гледам на оваа тема.. сите без исклучок се левичари.. па се прашувам:

3. сметаат дека бојкотирање на одмор во грција е масло на ВМРО па се плашат да не се претворат во ВМРО подржувачи
Дали Претседателот Ѓорѓе Иванов е левичар и предавник кога на неговата инаугурација ќе каже:

"Ќе сторам се односите меѓу двете земји да се развиваат во духот на добрососедството и заемната доверба. Несомнено е дека споделуваме заеднички европски вредности, го сонуваме истиот европски сон, го разбираме Балканот како колевка на европската култура“

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Тој што сака и има пари да шета пак ќе шета, тој другарти сигурно не е меѓу шетачите па се му се чини дека е страдалник.Еве пример земи се ти самиот ,во ЕУ си а дремеш во НРБ.:duel:
Ама ти навистина не можеш да кажеш един збор без БГ во поста си.Во ЕУ сум и сум прошетал около 40% от државите во ЕУ.Има една програма "младежта во деjстние", со тази програма се шета прекалено лесно за една црвена.
Само да те изправам дека живееш маj уште во 1989 и со НРБ во глава :helou:
Време е да се собудиш и да видиш дека е 2009 и хората си шетат,одат на одмор насекаде и само во останатите комунистически и социалистически држави има забрани за шетане.

Кралот Марко

Не прилепчанецот, ами Јас
Член од
6 ноември 2008
Мислења
3.969
Поени од реакции
278
Што ве гледам сите чудни овде, па парите што нашиве летувалци ги оставаат таму во грција ни се враќаат дупло преку Сороз. Така што пак сме во предност. Тие секако повеќе инвестираат кај нас. Нема место за паника.:kesa:

Soreno

Big Brother
Член од
14 јануари 2009
Мислења
530
Поени од реакции
19
Ако мислиш на железните Бугарски ѕидови тогаш во ред ,прав си,ама ние и порано шетавме кај ќе ни прднеше за разлика од вас .Само што сега малце е подруга ситуацијата кога се работи за гејлада...ама тоа е тоа ,сами си ги плаќаме нашите маки, на гејците не им требаат фондови за негирање тука сме ние да им ги пополниме фондовите макар и минимално....сепак комшии ни се :tapp:
I sega sto-50 godini ke te trese jugonostalgija li ?? I oste tolkoz ke slusame kak vo 1990 si patuval svobodno!
Pa sega e 2009 -ne 1990 ,ako si zaboravil

Ivka

Алхемичарка
Член од
1 февруари 2007
Мислења
300
Поени од реакции
4
За овој народ камшик само...не ми е јасно ем те ебава циганон како стигне ем пак му идат и пари му оставаат. Море сите што ке отидат во Бивша отоманска покраина грција на одмот( не зборам поради бизнис или посета на роднини) најкатастрофално да си поминат и најпонижени да си дојдат да не им текне веке да идат. Со наши пари кампања против нас прават и лобораат :uvo::uvo::uvo: Никогаш не сум била кај јужниот сосед и никогаш нема да идам..ни кога беше Југославија моите не можеа да ги поднесат па на Јадран или Охрид на одмор не носеа

mmm121

Pentaxian
Член од
27 јуни 2006
Мислења
545
Поени од реакции
21
I sega sto-50 godini ke te trese jugonostalgija li ?? I oste tolkoz ke slusame kak vo 1990 si patuval svobodno!
Pa sega e 2009 -ne 1990 ,ako si zaboravil

е така ..... знаеш како викаат...

Не гледаш што си бил.... туку што ќе бидеш.

Било и поминало.... и сеа ќе се молиме пак да ни го симнат шенгенот. Глеам дека во Бугарија времето оди напред, а кај нас назад.... привилегиите што сме ги имале сеа веќе ги нема.

Член од
5 јуни 2007
Мислења
890
Поени од реакции
9
realen: znaci toa sto gocitiras bese nameneto za onie sto se mnogu glasni na nekoi drugi temi na forumov.. jas cekav da go slusnam nivnot stav po odnos naovaprasanje..

Ne gledam pa nekoja vrska so citat nitu ojot nitu so onoj sto si go stavil napretsedatelot bidejki.. navitina ne gledam.

Ne vikam deka nema i od vmro nekoi sto ke otidat vo Grcija.. ima no tie i nivnite deklarirani stavovi za mene dozivuvaat hiperdevalvacija.. dokolku se ima za fakt deka DS ednostavno nitu znaat nitu se svesni sto pravat.. nekoj sto doagja od sredina kade nesto e diskutirano milion pati i se znaat negativnite refleksii za nas kako narod i kako drzava od sopstvenite postapki.. i pokraj sepak da otide vo Grcija.. toa mi e kako so sila glup da se pravis.. a so glupoi lugje uste pred nekoj period resiv da ne diskutiraam voopsto.. ne im stavam ban ama im stavam traen ignore..

yin yang

Who, me?
Член од
24 април 2005
Мислења
1.621
Поени од реакции
32
Bas me interesira (ako imaat hrabrost) da se prozinesat tie sto promoviraat bojkot, dali vo poslednive 18 godini bile vo Grcija?

mmm121

Pentaxian
Член од
27 јуни 2006
Мислења
545
Поени од реакции
21
I pokraj sepak da otide vo Grcija.. Toa mi e kako so sila glup da se pravis.. A so glupoi lugje uste pred nekoj period resiv da ne diskutiraam voopsto.. Ne im stavam ban ama im stavam traen ignore..
а зар сите што не размислуваат како тебе се глупи??? зошто не знаете да почитувате туги мислења?

Член од
29 јули 2008
Мислења
247
Поени од реакции
3
jas nikogas ne sumk bil i nema da idam tamo kade sto ne te smetatat za makedonec tuku za skopjanec ili firomec.a za cenite sto se tamu treba samo malku prebaruvanje na internet i siguren sum deka ke najdat poevtini aranzmani vo zemji za koi sme makedonija i makedonci.

yin yang

Who, me?
Член од
24 април 2005
Мислења
1.621
Поени од реакции
32
Vo Albanija e poevtino i ne trebaat vizi... seuste ...

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
Bas me interesira (ako imaat hrabrost) da se prozinesat tie sto promoviraat bojkot, dali vo poslednive 18 godini bile vo Grcija?

Сум бил као копиљ ... кај да идам на 7/9/12год. ако моите решиле да идат таму ?

Ај сега нека ме натера некој да одам таму ....

R

RAYTHEON23

Гостин
Грција изби на прво место како дестинација која ова лето ќе биде најпосетена од македонските туристи. По неа се Турција и Хрватска.

„Месец јуни е скоро цел продаден за Грција дефинитивно најмногу годинава, за разлика од минатата, Грција најмногу. Турција исто така има интерес, Хрватска и Црна Гора, меѓутоа Грција и Турција најмногу“, рече Јасмина Чоневска, туристичка агенција „Игуана“.

шо народ сме биле не можам да разберам...:tapp::tapp::tapp:

многу има пари(триоти)

Kajgana Shop

На врв Bottom