Грција прва дестинација за македонските туристи

realen_07

Опозиционер
Член од
12 април 2008
Мислења
3.636
Поени од реакции
134
jas mislam deka ovaa e sansa da se popolni bugetoto ako se vovede davacka za vlez vo makedonija od grcija i patarinite da se zgolemat za odenje vo grcija.minimum 500 evra za vlez pa togas neka odat pak na odmro vo gejlada.
:tv: Ти поарно не мисли :)

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
:tv: Ти поарно не мисли :)
Зошто го советуваш да стане како тебе?

Бог да чува, којзнае како ви го перат мозокот таму во партија

Член од
29 јули 2008
Мислења
247
Поени од реакции
3
znaci ti gi podrzuvas site da odat vo grcija i da ja finansiraat kampanjata protiv nas.znaci so svoi kamenja po nasa glava.:nenene:

delboy

кршач на огледала
Член од
23 декември 2007
Мислења
1.358
Поени од реакции
24
Ти си плакjaиш,не си тамо на гости,а си со парите си.Коjто плакja,тоj порачва музиката.Ако хората сакат тамо-нека одат.Хората сакат да живеjaт.Стига веке железни зидове,забрани за одмор,шетане и така натаму.
Малце са хората,които ке робуват на зборове да не се оди тамо.
Ако мислиш на железните Бугарски ѕидови тогаш во ред ,прав си,ама ние и порано шетавме кај ќе ни прднеше за разлика од вас .Само што сега малце е подруга ситуацијата кога се работи за гејлада...ама тоа е тоа ,сами си ги плаќаме нашите маки, на гејците не им требаат фондови за негирање тука сме ние да им ги пополниме фондовите макар и минимално....сепак комшии ни се :tapp:

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Ако мислиш на железните Бугарски ѕидови тогаш во ред ,прав си,ама ние и порано шетавме кај ќе ни прднеше за разлика од вас .Само што сега малце е подруга ситуацијата кога се работи за гејлада...ама тоа е тоа ,сами си ги плаќаме нашите маки, на гејците не им требаат фондови за негирање тука сме ние да им ги пополниме фондовите макар и минимално....сепак комшии ни се :tapp:
Ако не ja споменеш поне еднаж БГ ке ти стане нешто?БГ беше темата?
Ако вие шетовте и немахте железен зид,сега сами сакате да го градите.Хората не се интересуват от такви политически проблеми толкова много.Хората сакат прво да можат да идат на одмор,заштото много хора ке работат за едното парче леб.Тези,които идат на одмор во странство не им пука каде ке бидат,сакат да си прекарат добре,да има квалитет на услугата,да видат нови места,да прошетат.Во много случаи нема и да те разберат от каде си.
Ако хората сакат,нека одат.Нема да робуват на глупостите на политичарите.
Секи сам може да избере каде да иде.

Член од
5 јуни 2007
Мислења
890
Поени од реакции
9
И повторно некои имиња не ги гледам на оваа тема.. сите без исклучок се левичари.. па се прашувам:
1. ги нема бидејќи сметаат дека желбата за одмор го победува патриотизмот
2. веќе уплатиле аранжман во Грција па им е непријатно да дискутираат
3. сметаат дека бојкотирање на одмор во грција е масло на ВМРО па се плашат да не се претворат во ВМРО подржувачи
4. сметаат дека Грција ни е најголемпријател па треба да ја подржиме со некое евро воовие тешки финансиски времиња повеќе отколку да потрошиме некој денат дома..
5. Уплатиле во Гејлада за инат на вмровците..

Иронијата е голема но реалноста на оваполе е трагична.. мене најодбивни ми сеоние ставови абе брат со мало дете сум кај да одам.. јас немам многу време но доколку некој има би го замолил да ги постира сите летови што се на располагање за турција, црнагора, хрватска и сите останати во времетрање од максимум 3 часа (толку треба отприлика до дестинацијата кај нашиве јужни душмани) .. уверен сум дека трошоците се или исти или помали а времето е пократко..

Има една група на фејсбук не одам во ГР но за жал се сомневам дека има повеќе од 2000 членови :(

Не сакам да кобам, но се плашам дека пријателите на Грција од македонија што решиле својата овогодишна заштеда да ја остават во грција ( тешки времиња се нема ни за леб.. ама гиро-то па и не е леб нели?) имаат лоша калкулација особено имајќи го предвид фактот што улетуваат во сред избори таму.. искрено посакувам да им се исполнат желбите за одмор од сништата..

realen_07

Опозиционер
Член од
12 април 2008
Мислења
3.636
Поени од реакции
134
Зошто го советуваш да стане како тебе?
Кењатор...15 години моја нога нема згазнато на грчка територија поради нивната арогантност, и ти од сите овде, мене најде да ми продаваш гола патриотштина ?
Ај за да не кркам бан ќе се воздражам да не ти го кажам тоа што го мислам.
Бог да чува, којзнае како ви го перат мозокот таму во партија
И ај за да бидеш во право, кажи ми ти на кој начин би се извело плаќањето по 500 евра за влез и излез од грција ?

mmm121

Pentaxian
Член од
27 јуни 2006
Мислења
545
Поени од реакции
21
Има една група на фејсбук не одам во ГР но за жал се сомневам дека има повеќе од 2000 членови
и од тие пола ќе одат....

Напишано од zorandelmk
jas mislam deka ovaa e sansa da se popolni bugetoto ako se vovede davacka za vlez vo makedonija od grcija i patarinite da se zgolemat za odenje vo grcija.minimum 500 evra za vlez pa togas neka odat pak na odmro vo gejlada.
Ова ни во кореја го нема мислам......

Член од
27 март 2009
Мислења
445
Поени од реакции
14
Abe videte vaka ne gledam jas nesto losho da odis vo Grcija. Jas odam vo Grcija ednas mesecno imam rodnini tamu poveke od tuka i ne gledam nisto losho vo to da se vidam so rodninite. Loshoto vo seto ova e sho odat na more i kupci pari ostavat tamu, a ushte polosho e sho ko ke popolnuvat formulari za viza pisat FYROM a ne MAKEDONIJA i tie formulari ke odat vo odbrana na Grcija vo Hag. Ne deka nema da ti dat viza ako napisis Makedonija tuku ke dobies samo 2 pati a tie so pisat fyrom dobivat multi viza cela godina.

delboy

кршач на огледала
Член од
23 декември 2007
Мислења
1.358
Поени од реакции
24
Ако не ja споменеш поне еднаж БГ ке ти стане нешто?БГ беше темата?
Ако вие шетовте и немахте железен зид.

Ц ц ц цц ми се налути бе ФМИ? :( .Не се лути бе ФМИ немав лоша намера,ти спомна железни ѕидови јас сакав само да им ја доловам реалната слика на помладите од форумов за кој ѕид уствари им кажуваш.Не е убаво помладите да бидат во заблуда дека праиш муабет за некаков ѕид во Македонија кој никогаш го немало. :back:

Член од
29 јули 2008
Мислења
247
Поени од реакции
3
ne mora da go ima vo druga drzava za da se vovede kaj nas.kako sto mnogu drugi raboti se vovedoa taka i toa.zasto ako gi udris lugeto po dzebot duri togas ke razmislat dali ke odat pak za grcija.lani za prvi maj imase grcki bojkot na ohrid a nasite zeni nemase kade da slavat pa vednas pravec gejlada.

Член од
4 февруари 2008
Мислења
102
Поени од реакции
1
Добро бе луѓе, значит секоја тема морат да се сведит на ВМРО-ДПМНЕ и СДСМ, тие шо одат таму мојт да се и од едната и од другата партија, а не морат ни од една да се.
На крај се' се сведвит на чоечка воља. Ако сакет ќе одет ако не, немат. На некого му е убо да го третирет ко да е подолу од животно, на некого, не. Секој со среќата:tapp:

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
777
Abe videte vaka ne gledam jas nesto losho da odis vo Grcija. Jas odam vo Grcija ednas mesecno imam rodnini tamu poveke od tuka i ne gledam nisto losho vo to da se vidam so rodninite. Loshoto vo seto ova e sho odat na more i kupci pari ostavat tamu, a ushte polosho e sho ko ke popolnuvat formulari za viza pisat FYROM a ne MAKEDONIJA i tie formulari ke odat vo odbrana na Grcija vo Hag. Ne deka nema da ti dat viza ako napisis Makedonija tuku ke dobies samo 2 pati a tie so pisat fyrom dobivat multi viza cela godina.

и ти како пишуваш не се изјасни ...
ставаш ФИРОМ и те боли к*рот мулти лапаш а? :kesa:

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.491
Поени од реакции
18.517
Штом е на А1 објавена веста, сомнително ми е, ако го земеме во предвид фактот дека А1 вестите се така направени за да го уништат Македонецот психички.

Затоа јас не читам и не гледам А1, само Латас си го слушам секој ден и си ја читам Мирка Велиновска.

Оти и ти така не прајш, мило, нема вака да ми се нервираш по форуми...

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Ц ц ц цц ми се налути бе ФМИ? :( .Не се лути бе ФМИ немав лоша намера,ти спомна железни ѕидови јас сакав само да им ја доловам реалната слика на помладите од форумов за кој ѕид уствари им кажуваш.Не е убаво помладите да бидат во заблуда дека праиш муабет за некаков ѕид во Македонија кој никогаш го немало. :back:
За жал младите ке го усетат този зид и те веке го усештат.Преди време един другар во РМ ми рече,дека тоj не сака да страда от глупоста на политичарите си и живее един живот,а не 100 и сака сега да живее.
Затова зида се гради СЕГА малце по малце.:duel:
Хората имат глави и сами можат да решат каде да имат.Ако сакат и во Таджикистан ке идат ако сакат.Глупаво е некоj да им рече каде да одат и каде не.

Kajgana Shop

На врв Bottom