И повторно некои имиња не ги гледам на оваа тема.. сите без исклучок се левичари.. па се прашувам:
1. ги нема бидејќи сметаат дека желбата за одмор го победува патриотизмот
2. веќе уплатиле аранжман во Грција па им е непријатно да дискутираат
3. сметаат дека бојкотирање на одмор во грција е масло на ВМРО па се плашат да не се претворат во ВМРО подржувачи
4. сметаат дека Грција ни е најголемпријател па треба да ја подржиме со некое евро воовие тешки финансиски времиња повеќе отколку да потрошиме некој денат дома..
5. Уплатиле во Гејлада за инат на вмровците..
Иронијата е голема но реалноста на оваполе е трагична.. мене најодбивни ми сеоние ставови абе брат со мало дете сум кај да одам.. јас немам многу време но доколку некој има би го замолил да ги постира сите летови што се на располагање за турција, црнагора, хрватска и сите останати во времетрање од максимум 3 часа (толку треба отприлика до дестинацијата кај нашиве јужни душмани) .. уверен сум дека трошоците се или исти или помали а времето е пократко..
Има една група на фејсбук не одам во ГР но за жал се сомневам дека има повеќе од 2000 членови
Не сакам да кобам, но се плашам дека пријателите на Грција од македонија што решиле својата овогодишна заштеда да ја остават во грција ( тешки времиња се нема ни за леб.. ама гиро-то па и не е леб нели?) имаат лоша калкулација особено имајќи го предвид фактот што улетуваат во сред избори таму.. искрено посакувам да им се исполнат желбите за одмор од сништата..