ZoraNaSlobodata
Чоечко суштество
- Член од
- 5 ноември 2008
- Мислења
- 2.736
- Поени од реакции
- 111
Абе сега е шанса да се соберат луѓе да дат потписи да се иницира целосна промена
Двоглав орел со крст и меч во канџите - симбол на сите православни Македонија, Србија, Русија, Бугарија, Србија итн и Русите го користат орелот па српски ли симбол користат.
Што е српско тука јас не гледам, по можност и тоа да го остават Боже чувај ја Македонија.
Не рипај и ти и русите имаат со двоглав орел со меч и исти ли имаат сега грб, и бугарите имаат лав па ајде сега ние нема да ставаме лав и нормално да има мали модификации на грбот.Ало реков дека е веќе официјален српски грб не рипај ко петел без мислење.
Па реков јас дека со мали модификации и има разлика од тој јас што го ставив со овој.Од овај
до овај
Има огромна разлика.
А каде се останатите илјадници години од македонската историја ????Според мене не е умно да се става лавот он повеќе причини:
- не е добро за ВМРО и други партии затоа што ќе треба да ги сменат сопсвените симболи
-не е добро за СДСМ затоа што ќе ги потсеќа на ВМРО
-и (најважно) ќе им смета на националностите, особено на оние во поголем број и ќе сакаат грбот да биде одбележје за сите, а не само за Македонците, па Албанците ќе сакаат и орел да има на 20%, други нации ќе бараат свои одбележја....
Во секој случај апсурдно е воопшто да се менува. Лошо е што нашиот грб дел од населението не го сакаат заради петокраката, но да бидеме реални и таа петокрака која симболизира комунизам е дел од македонската историја. Многу важен дел. Македонија во "комунизмот" поточно социјализмот доби многу. Ај излезете на улица и погледнете наоколу. Се' околу вас е изградено во комунизмот: сите патишта, сите станбени згради, амбуланти, блници, полиции, училишта, болници, театри, кина, многу дуќани и трговски центри, касарни, студентски домови, стадиони...
Сакале ние или не комунизмот е дел од историјата на Македонија.
Еј многу се курчам кога со името ВМРО ја асоцирате партијата ВМРО-ДПМНЕ!Според мене не е умно да се става лавот он повеќе причини:
- не е добро за ВМРО и други партии затоа што ќе треба да ги сменат сопсвените симболи
-не е добро за СДСМ затоа што ќе ги потсеќа на ВМРО
-и (најважно) ќе им смета на националностите, особено на оние во поголем број и ќе сакаат грбот да биде одбележје за сите, а не само за Македонците, па Албанците ќе сакаат и орел да има на 20%, други нации ќе бараат свои одбележја....
Во секој случај апсурдно е воопшто да се менува. Лошо е што нашиот грб дел од населението не го сакаат заради петокраката, но да бидеме реални и таа петокрака која симболизира комунизам е дел од македонската историја. Многу важен дел. Македонија во "комунизмот" поточно социјализмот доби многу. Ај излезете на улица и погледнете наоколу. Се' околу вас е изградено во комунизмот: сите патишта, сите станбени згради, амбуланти, блници, полиции, училишта, болници, театри, кина, многу дуќани и трговски центри, касарни, студентски домови, стадиони...
Сакале ние или не комунизмот е дел од историјата на Македонија.