- Член од
- 24 јуни 2008
- Мислења
- 1.705
- Поени од реакции
- 75
А што сакаат циганите од лавот ? Сега треба и одредени животни да обожаваме само. Кравата слободна е или Индија ќе ни се лути ? :pos2:
Лавчето за тебе значи партиски определен, ај тргај учи историја и дојди пак да пишеш на темава.Не ми е јасно за која цел да се модификува грбот на Македонија ? Зошто, што му фали сега како што е ? Мора ли да биде партиски определен ? Што не ќе му текне на Груевски, и мора ли лавчето да стои, зошто да не стојат гулаби два, барем ќе симболизираат на слобода, мир.
Со самото тоа што ќе го сменат грбот, ќе мора да се променат и пасошите бидејќи на нив е грбот, па ќе мора луѓето да ваѓаат нови, со тоа се зголемува буџетот на државата кој оди кај Груески.
Попартиски и поидеолошки грб од сегашниов нема, а ти го сметаш лавот за партиски грб, јбг не сум знаел дека ВМРО било и во среден век.Не ми е јасно за која цел да се модификува грбот на Македонија ? Зошто, што му фали сега како што е ? Мора ли да биде партиски определен ? Што не ќе му текне на Груевски, и мора ли лавчето да стои, зошто да не стојат гулаби два, барем ќе симболизираат на слобода, мир.
Со самото тоа што ќе го сменат грбот, ќе мора да се променат и пасошите бидејќи на нив е грбот, па ќе мора луѓето да ваѓаат нови, со тоа се зголемува буџетот на државата кој оди кај Груески.
Види го знамете на Бутушанецот што го направил Пулевски тоа е поим за мултиетничко знаме :nesvest:А што сакаат циганите од лавот ? Сега треба и одредени животни да обожаваме само. Кравата слободна е или Индија ќе ни се лути ? :pos2:
Македонците користеле различни симболи сонца, лавови, крстови на едно востаничко знаме дури има и еднорок бизарно. Ама речиси секогаш се на црвена основа 99%+ од случаите.Попартиски и поидеолошки грб од сегашниов нема, а ти го сметаш лавот за партиски грб, јбг не сум знаел дека ВМРО било и во среден век.
Без ѕвездата не личи на ништо грбов, убаво ќе беше да ја сменат бојата на ѕвездата во жолта боја , доколку црвената ги потсетува на социјализмот,но не да се одстранува.Петокраката не е само симбол на социјализмот , туку и симбол на моќ.Вака естетски не изгледа убаво , без ѕвездата , и нема никаков симбол , кој демонстрира сила на овој грб , освен ѕвездата , впрочем една од целите на грбот е да ја покаже моќта на државата.Вака , без ѕвездата , искрено ми личи на лого за национален парк.Слушнав една кул идеј да не се менува петокраката=ѕвезда од грбот тука само да се офрба во жолата нали ЕУ и булшит има симболика. Инаку сосема е ОК Лавот да се стави за грб на Македонија и да се врати Сонцето од вергина на знамето. Но откако МК ќе влезе во ЕУ за да уценуваат уште циганите од Југ и нивните жутокљунест татаро-монголски газолижачи од Исток.
Инаку новиот грб изгледа вака: Малку е ко јајце ама нема везе
Овај е веќе српски грб.Јас сакам овој !
За грб на Македонија да се користи стилизирана верзија на Ромејскиот двоглав орел, симболот на сите православни, со крст и меч во канџите, и лав во штит на градите. Со тоа би се задоволиле барањата и на патриотите и на Православните и на Албанците, а скоро и на сите други етнички заедници, кои повеќе или помалку користат нешто од овие симболи (Србите орел, Бугарите лав, муслиманите меч...).
Двоглав орел со крст и меч во канџите - симбол на сите православни Македонија, Србија, Русија, Бугарија, Србија итн и Русите го користат орелот па српски ли симбол користат.Овај е веќе српски грб.