Регистрирани се со ip, така да не се баш анонимуси.Гледам многу луѓе потпишани како анонимуси дали ќе се земат во предвит овие луѓе во крајниот број на потписници...???
ЈАсно е тоа ама тие официјално не го ставиле своето име или презиме...Регистрирани се со ip, така да не се баш анонимуси.
Креаторот на петицијата има право да променува некои податоци од листата или да брише, но ако ги избрише сите анонимни тогаш многу е веројатно да се суспендира петицијата.ЈАсно е тоа ама тие официјално не го ставиле своето име или презиме...
ИП не е јавно , па затоа мислев дали ќе се земат овие потписи како сериозни...
Мало појаснување. Секој што се потпишува на петицијата задолжително мора да си напише име и презиме (или бар да напише нешто во тоа поле :-P) Оние што вие ги гледате како анонимни си имаат пишано име но имаат одбрано опција името да не им се покажува. Како и да е креаторот на петицијата може да ги види сите имиња вклучително и имињата на анонимните. Кога ќе се праќа петицијата ќе се испечетат сите потписи и сите имиња (оние кои се сомнителни ќе се избришат) и ќе се прати. ПоззЈАсно е тоа ама тие официјално не го ставиле своето име или презиме...
ИП не е јавно , па затоа мислев дали ќе се земат овие потписи како сериозни...
Епа јас пишав, но штиклирано за паблик, па се регистрирав, го сменив малку името (го корегирав како што е реално) и отштиклирав за паблик. Сега сум анонимус освен за подготвителот на петицијата.Оние што вие ги гледате како анонимни си имаат пишано име но имаат одбрано опција името да не им се покажува.
Епа јас пишав, но штиклирано за паблик, па се регистрирав, го сменив малку името (го корегирав како што е реално) и отштиклирав за паблик. Сега сум анонимус освен за подготвителот на петицијата.
Илјада и третиот, не е лошо, но дури сега приметив дека има петиција. Можда затоа некои ниту знаат (иако има на повеќе места инфо за истата).
Важно си ја исполнив обрвската, а ќе пуштам и на неколкумина други.
Дали имам дозвола да копирам дел од текстот од Братот па да мавнам на емаил на други?
Не сум правник ама колку што го прочитав законот со 150 000 собрани потписи може да им се наложи на институциите да организираат референдум по предложеното. Одлугата од референдумот е обврзувачка. Ако убаво правно се формулира барањето (пример да се забрани промена на име или да се сопрат преговори) и ако се соберат 150 000 потписи, плус повеќе од пола од избирачите на референдум се изјаснат против промена на име те за прекин на преговори тогаш решен проблем. Ама да бидеме реални 150 000 потписи се мноооууугууууу, а пола избирачко тел е уште поууувеќееееееее :smir:a kako e zakonskata regulativa so zakoni?
dali 150 000 potpisi mozat da bidat inicijator na nekako-formuliran-zakon so koj ke i se nalozit na vladata da prestani da si igra igracki so imeto i dostoinstvoto na drzavata i narodot?
Питерс ако можеш преведи го на англиски. Ако не ти е тешко. Дека рече некои не разбирале убо македонски а сакале да се потпишат. Поззsekoj da se nafati da obezbedi - ili promovira - zapoznae uste dvajca
togas za dva kruga ova ke bide zavrseno..
pozz