- Член од
- 29 јули 2008
- Мислења
- 247
- Поени од реакции
- 3
podpisano i prateno na site poznati link do peticijata!
Ако некој сака да фалсификува тоа лесно може да го направи. Може да си смени ip, да користи proxy, има 12 000 начини како да се фалсифуква.а само по еднаш ли од една IP адреса може...или може повеќе пати...оти ако може повеќепати,тогаш нема да биде валидна....
инаку јас се поптишав уште на почетокот кога почна петицијата,и бев (номер)#90
Не се нервирај, морони и саботери секогаш ќе има. Целта е луѓето да се мобилизираат и да се поттикнат на здружување во функција на бранењето на македонската кауза.Ова ич не ме бендисува...еве само заради овакви срања може да се поебе петицијата :nenene:
Само немојте да се испукате сега па да ве нема ако треба да собереме 50.000 потписи за контра референдум! :salut:
Може пробано е, со тоа што ако се обидеш да спамираш т.е. убациш 15 души голема е веројатноста да ја укинат петицијата или привремено да ја направат недостапна.Ама чекајте бе луѓе...јас убаво прашав...може ли од иста IP адреса да се потпишат повеќе членови од фамилијата на оваа петиција???
Оти ако не може од иста IP повеќе пати.....тогаш не значи дека и нашите родители и блиски,сакаат референдум!!!
Значи да преферираме индивидуални потписи?Може пробано е, со тоа што ако се обидеш да спамираш т.е. убациш 15 души голема е веројатноста да ја укинат петицијата или привремено да ја направат недостапна.
Па брат целта е да се мобилизира народ. Џабе ни се на хартија 10 000 потписи ако реално биле 2000, тоа само ни дава лажна надеж. Затоа потпишување само реално, се разбира цела фамилија може, ама повеќе од 5-6 души на ист компјутер може само да ја уништи цела работа.Значи да преферираме индивидуални потписи?
Право зборишПа брат целта е да се мобилизира народ. Џабе ни се на хартија 10 000 потписи ако реално биле 2000, тоа само ни дава лажна надеж. Затоа потпишување само реално, се разбира цела фамилија може, ама повеќе од 5-6 души на ист компјутер може само да ја уништи цела работа.
Тој шо ја организира петицијата не е со ништо поважен од луѓето што ја попишуваат. А секој што има идеја, што ја промовита иницијативата е подеднаков организатор. Ова како и речиси секоја интернет иницијатива до сега по својот карактер е герилска. Еден го праи текстот, друг петицијата, трет праи група на facebook, четврти пиуше по форуми, петти на блогерај... Се надевам во иднина да се запознаеме луѓето и да работиме поорганизирано.Потпишано, петицијата оди на сите Македонски сајтови.
Тој што ја организирал петицијата треба:
1). Да надгледува и веднаш да ги елиминира “потписите’’ како тој погоре “Бранко Црвенковски со фамилијата’’.
2). Да изврши лектура на текстот (да припази на голема буква, запирка итн.).
Само немојте да се испукате сега па да ве нема ако треба да собереме 50.000 потписи за контра референдум! :salut:
Ама чекајте бе луѓе...јас убаво прашав...може ли од иста IP адреса да се потпишат повеќе членови од фамилијата на оваа петиција???
Оти ако не може од иста IP повеќе пати.....тогаш не значи дека и нашите родители и блиски,сакаат референдум!!!