Граѓанско движење против промена на името на Република Македонија

Mangavadu

пролетер
Член од
23 март 2009
Мислења
695
Поени од реакции
42
а само по еднаш ли од една IP адреса може...или може повеќе пати...оти ако може повеќепати,тогаш нема да биде валидна....

инаку јас се поптишав уште на почетокот кога почна петицијата,и бев (номер:))#90
Ако некој сака да фалсификува тоа лесно може да го направи. Може да си смени ip, да користи proxy, има 12 000 начини како да се фалсифуква.

Но, идејата е тука да се изврши мобилизација на луѓето и подготовка за нешто посериозно. Постојано го следам бројот на потпишани и немаше ниту еднаш наплив на луѓе туку постојано има +40-60 за еден час. Ако се оди по ова темпо ќе има 10 000 потписи до крај на Јуни.

Македонец

мразам патетика во натпис
Член од
12 февруари 2007
Мислења
3.928
Поени од реакции
3.814
Ова ич не ме бендисува...еве само заради овакви срања може да се поебе петицијата :nenene:

Mangavadu

пролетер
Член од
23 март 2009
Мислења
695
Поени од реакции
42
Ова ич не ме бендисува...еве само заради овакви срања може да се поебе петицијата :nenene:
Не се нервирај, морони и саботери секогаш ќе има. Целта е луѓето да се мобилизираат и да се поттикнат на здружување во функција на бранењето на македонската кауза.

Грото луѓе викаат: И што ако се потпишам? Што ќе се постигне со тоа?

Ваквиот дефетизам е тоа што не влече надолу како општество и како нација. Со вакви акции за здружување кон една идеја само може да помогнеме да се креира една критична маса која нема да дозволи некои си политичари да ни ја кројат судбината.

Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.592
Потпишано, петицијата оди на сите Македонски сајтови.

Тој што ја организирал петицијата треба:

1). Да надгледува и веднаш да ги елиминира “потписите’’ како тој погоре “Бранко Црвенковски со фамилијата’’.

2). Да изврши лектура на текстот (да припази на голема буква, запирка итн.).

Само немојте да се испукате сега па да ве нема ако треба да собереме 50.000 потписи за контра референдум! :salut:

Mangavadu

пролетер
Член од
23 март 2009
Мислења
695
Поени од реакции
42
Само немојте да се испукате сега па да ве нема ако треба да собереме 50.000 потписи за контра референдум! :salut:
Член 73 од Устав на РМ

Собранието одлучува за распишување на референдум за одделни прашања од својата надлежност со мнозинство гласови од вкупниот број пратеници.

Одлуката на референдумот е усвоена, ако за неа гласало мнозинството од избирачите кои гласале, доколку гласале повеќе од половината од вкупниот број избирачи.

Собранието е должно да распише референдум кога предлог ќе поднесат најмалку 150.000 избирачи. Одлуката донесена на референдумот е задолжителна.

Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.592
Ти благодарам за исправката. Во брзањето сум испуштил “1’’ па станале 50.000 наместо 150.000.

Инаку на петицијата има 856 потписи засега.

Македонец

мразам патетика во натпис
Член од
12 февруари 2007
Мислења
3.928
Поени од реакции
3.814
Ама чекајте бе луѓе...јас убаво прашав...може ли од иста IP адреса да се потпишат повеќе членови од фамилијата на оваа петиција???

Оти ако не може од иста IP повеќе пати.....тогаш не значи дека и нашите родители и блиски,сакаат референдум!!!

Mangavadu

пролетер
Член од
23 март 2009
Мислења
695
Поени од реакции
42
Ама чекајте бе луѓе...јас убаво прашав...може ли од иста IP адреса да се потпишат повеќе членови од фамилијата на оваа петиција???

Оти ако не може од иста IP повеќе пати.....тогаш не значи дека и нашите родители и блиски,сакаат референдум!!!
Може пробано е, со тоа што ако се обидеш да спамираш т.е. убациш 15 души голема е веројатноста да ја укинат петицијата или привремено да ја направат недостапна.

F

FilipMacedon

Гостин
Може пробано е, со тоа што ако се обидеш да спамираш т.е. убациш 15 души голема е веројатноста да ја укинат петицијата или привремено да ја направат недостапна.
Значи да преферираме индивидуални потписи?

Mangavadu

пролетер
Член од
23 март 2009
Мислења
695
Поени од реакции
42
Значи да преферираме индивидуални потписи?
Па брат целта е да се мобилизира народ. Џабе ни се на хартија 10 000 потписи ако реално биле 2000, тоа само ни дава лажна надеж. Затоа потпишување само реално, се разбира цела фамилија може, ама повеќе од 5-6 души на ист компјутер може само да ја уништи цела работа.

Drettica

Graxhanin of Severstan
Член од
24 ноември 2008
Мислења
12.625
Поени од реакции
14.933
Потпишано:helou:

F

FilipMacedon

Гостин
Па брат целта е да се мобилизира народ. Џабе ни се на хартија 10 000 потписи ако реално биле 2000, тоа само ни дава лажна надеж. Затоа потпишување само реално, се разбира цела фамилија може, ама повеќе од 5-6 души на ист компјутер може само да ја уништи цела работа.
Право збориш

Член од
18 јануари 2009
Мислења
1.407
Поени од реакции
339
Потпишано, петицијата оди на сите Македонски сајтови.

Тој што ја организирал петицијата треба:

1). Да надгледува и веднаш да ги елиминира “потписите’’ како тој погоре “Бранко Црвенковски со фамилијата’’.

2). Да изврши лектура на текстот (да припази на голема буква, запирка итн.).

Тој шо ја организира петицијата не е со ништо поважен од луѓето што ја попишуваат. А секој што има идеја, што ја промовита иницијативата е подеднаков организатор. Ова како и речиси секоја интернет иницијатива до сега по својот карактер е герилска. Еден го праи текстот, друг петицијата, трет праи група на facebook, четврти пиуше по форуми, петти на блогерај... Се надевам во иднина да се запознаеме луѓето и да работиме поорганизирано.

1). Ќе има лектура но само пред да се праќаат потписите т.е. на секои нови 1000 потписи. Пред да се праќат ќе се провери дали нешто не е ОК и ќе се праќа. Место да се седи цело време пред компјутер да се следи дали некој пишал некоја глупост може да се работи на популаризирање на идејата. А тоа со Бранко го сменивме ;-)

2). Има ли грешки во тексот? Ако видите нешто кажете ќе се смени, ќе се поправи. Ние колку шо глеавме немаше. За разлика од Petition online овие дозволуваат промена на текстот.

Позз

Еве што пише

Can I block human spam signatures? Someone is spamming my petition.
GoPetition Premium Services includes an IP filter that can be managed in real time. So if someone is spamming your petition you can block their computer following our easy-to-follow instructions. We also give you advice on how to geo-locate spammers.

Can friends and family sign with my email address?

Yes you can have family and friends sign with your email address. If you are a GoPetition member then you will need to log in before your family and friends can sign from your computer. If you are not a member then other family members can sign with your email address. These signatures will be stored in your GoPetition account (if you open an account later with the same email address).

По принцип би можело од еден ИП па и од еден мејл повише потписи, но во право е Пивце1, да се потпишува само од реални луѓе

Член од
8 февруари 2007
Мислења
2.931
Поени од реакции
251
ПотпишанО!
Од срце за Срце :back::back::back:

Kajgana Shop

На врв Bottom