hahaha bravo za holangjanite e borjan borjan hahahahaha koj holadngjani beeeeeДефинитивно од сите гостински навивачи кој што гостувале во Македонија, Шкотланѓаниве ми направија највеке мерак.
Позитивни ликови, ни направија голем атер со пеење на наши песни, донираа многу илјади евра за хуманитарни цели, не прават проблеми...сосема спротивно од оние клошарине од истиот остров.
Дали ви се свигаат?
Кои според вас биле најдобри, а кои најлоши гости кај нас?
Еве и еден клип снимен денеска
П.С Напред Македонија утре сите сме со тебе!
Добро бе ти глуп си или се праиш глуп со сила...До сега бев на шкотскиот форумот од Tartan Army и ги читав постовите во врска со нивната посета овде кај нас...на крај сепак излезе дека голем дел од шкотските навивачи шо беа овде се разочарани од нивниот престој кај нас...не само поради тоа шо голем дел од нив не влегоја на натпреварот иако имаа легални карти , туку и поради алчноста на дел од угостителите овде...имаше наведено неколку примери дека после секоја нова нарачка на пиво им ја зголемувале цената на пивот...потоа имаше и поплаки дека скопските таксисти буквално ги одрале за возењето итн...сепак најмогу поплаки беа заради тоа шо не им дозволија да влезат иако имале карти...еден Шкот пишува на форумот дека додека купувале карти од препродавачите пред стадион , полицијата го гледала тоа и не реагирала , а кога дошло време да влезат со тие карти не ги пуштиле на натпревар...апсолутно се во право да се лутат Шкотите за сите овие работи...најголем дела од нив пишуваат дека никогаш повеќе нема да дојдат кај нас поради овие работи , иако планиреле да дојдат на одмор со семејствата...навистина е срамота сето тоа шо има се случувало иако и сами видовме колку ок и cool луѓе се шкотите...жално
Прочитав повеќе страни од нивниот форум. Посебно од темата најлошо патување/земја/организација и за жал многу луѓе напишаа - Македонија. Срам ме фати што сум Македонка додека читав како ги ограбувале, односно колку пари им барале за пиво, такси, па дури и за сместувањето во хотелот.
Викаат дека луѓето кои немале материјален интерес од нив биле многу фини, но повеќето се незадоволни .
Еве како не опиша некој навивач :kesa: (морам да се согласам дека добра проценка направил):
Honesty & respect are 2 words that appear to have been removed from the Macedonian vocabulary in the main when it comes to hard cash whilst we have been in town I'm afraid.
Стварно бе, знае некој отприлика колку ќе дојдат ?Некој да не има информација, приближно колку Холанѓани ќе допатуваат во Македонија?
Стварно бе, знае некој отприлика колку ќе дојдат ?
Нажалост има секакви идиоти во скопјево, алчни луѓе за пари што не сакаат никој и ништо освен себе. после натпреварот дома се враќав со такси и идиотот шо ме возеше ми вика "педери скапани синоќа сакаа од рекорд до колосеум да ги возам за 1 евро, курац им земав 10 за инат".А јас претходната вечер исто се возев од рекорд до колосеум со такси и платив само 50 денари колку што е реална цена.До сега бев на шкотскиот форумот од Tartan Army и ги читав постовите во врска со нивната посета овде кај нас...на крај сепак излезе дека голем дел од шкотските навивачи шо беа овде се разочарани од нивниот престој кај нас...не само поради тоа шо голем дел од нив не влегоја на натпреварот иако имаа легални карти , туку и поради алчноста на дел од угостителите овде...имаше наведено неколку примери дека после секоја нова нарачка на пиво им ја зголемувале цената на пивот...потоа имаше и поплаки дека скопските таксисти буквално ги одрале за возењето итн...сепак најмогу поплаки беа заради тоа шо не им дозволија да влезат иако имале карти...еден Шкот пишува на форумот дека додека купувале карти од препродавачите пред стадион , полицијата го гледала тоа и не реагирала , а кога дошло време да влезат со тие карти не ги пуштиле на натпревар...апсолутно се во право да се лутат Шкотите за сите овие работи...најголем дела од нив пишуваат дека никогаш повеќе нема да дојдат кај нас поради овие работи , иако планиреле да дојдат на одмор со семејствата...навистина е срамота сето тоа шо има се случувало иако и сами видовме колку ок и cool луѓе се шкотите...жално
Во денешен Утрински весник пишуваше дека од ФФМ им испратиле 500 билети. Толку биле побарани од Холандската Фудбалска Федерација што значи дека би требало да дојдат околу 500 навивачи.Стварно бе, знае некој отприлика колку ќе дојдат ?
Ete gledas oni se kulturni,veseli,druzeljubivi ali bate da si kupis karta i da ne te pustat na stadion aj da se desi to na eden dvajca ovo okolu 1000skoti stoele pred stadion jas da sum ko niv nikad nema da pomislam poveke da dojdam vo MAKEDONIJA. Lugeto donirale pari pomognale a eve so sto im se vrati dobar vpecatok ke imaat za nas tie luge sto ne vlegoa .Многу културен,весел,дружељубив народ,од сите навивачи што дошле во Македонија Шкотиве се најдобри ни проблеми прават ништо,+ го развеселија малку Скопје.Другите навијачи треба да се угледаат на Шкотите.Секоја чест.