НЕ!!! Туку сакам да кажам дека условите се тие кои се, како за тебе како турист така и за мене како човек кој живее тука.Т.Е. кажуваш Ак не ви чинит, не идајте позз4е:back:
Тоа ми е бе друже муабетот тоа ми беше од уште рано прво мислење. Дека го претеруваат со цените, и самите сте си свесни за тоа. Епа чим сте свесни превземете нешто, ама по логика и македонски народни приказни човековото око никогаш не е задоволено, сака повеќе пари. Јас искрено незнам како му се исплати на угостителот 9 месеци да го наплаќа кафето по 30-40 денари и некои 3 месеци да му ја рипне цената, јаките муда ако и тие 3 месеци остане иста цена кафето, пак ќе се преполни пари, и тоа двојно, тројно повеќе одколку што крка со новите цени. Проста математика, 40 денари кафе денес 4 пати ќе дојдам да пијам кафе 4*40=160 денари, а кога е 60 ќе дојдам еднаш до два пати тоа се 60/120 денари т.е. -40 денари. (примерот е безвезе напишан, не ми обрнувајте многу внимание на напишаните цени)НЕ!!! Туку сакам да кажам дека условите се тие кои се, како за тебе како турист така и за мене како човек кој живее тука.
Требит да сватите дека во Охрид имат и луге шо не заработуваат од туризмот и колку што се сурови цените за тебе толку се сурови и за мене.
Мислиш мене ми е мило цела година да пијам кафе за 30-40 ден и одма оооп на лето да се оптегвам по 60-70 за истото. Како шо кажав и прееска мене не ми го даваат гратис и јас си го плаќам а ниту гости редам ниту шанк на плажа држам а имат и др како мене не сум само јас.:helou:
Јас искрено незнам како му се исплати на угостителот 9 месеци да го наплаќа кафето по 30-40 денари и некои 3 месеци да му ја рипне цената, јаките муда ако и тие 3 месеци остане иста цена кафето, пак ќе се преполни пари, и тоа двојно, тројно повеќе одколку што крка со новите цени.
Ќе бојкотирате охридскиот туризам а? Скапи се цените на пијачките, сместувањата, лежалките, паркингот... добро бе само на скопјаните им се скапи а?
Јас од Охрид сум и ако на скопјанецот(го зеам него за пример пошо глеам тие најпојке се бунет) му е скапо кој е овде во ОХ за 2 недели шо да кажам јас шо живеам тука и цело лето требит да ги плаќам истите цени за пијачки, лежалки... или мене гратис ми ги даваат?
И на крајот од краиштата тие се цените бе кој сака идет седит и уживаат на кој не му се свигат не идат и крај. Не е начин само да се убедуваме по форуми.
А вервете никој не трчат по никого да молит да дојт во ОХ.
За цените како шо растит популарноста на градот и туризмот во него така и растат цените...едноставно нели???
Самиот факт дека е туристичко место и дека има повеќе луѓе, туристи, си влече со себе и поголеми цени.Тоа ми е бе друже муабетот тоа ми беше од уште рано прво мислење. Дека го претеруваат со цените, и самите сте си свесни за тоа. Епа чим сте свесни превземете нешто, ама по логика и македонски народни приказни човековото око никогаш не е задоволено, сака повеќе пари. Јас искрено незнам како му се исплати на угостителот 9 месеци да го наплаќа кафето по 30-40 денари и некои 3 месеци да му ја рипне цената, јаките муда ако и тие 3 месеци остане иста цена кафето, пак ќе се преполни пари, и тоа двојно, тројно повеќе одколку што крка со новите цени. Проста математика, 40 денари кафе денес 4 пати ќе дојдам да пијам кафе 4*40=160 денари, а кога е 60 ќе дојдам еднаш до два пати тоа се 60/120 денари т.е. -40 денари. (примерот е безвезе напишан, не ми обрнувајте многу внимание на напишаните цени)
Самопрогласени бизнисмени прочитав единствено од охридскиот табор. Другите дискутираат исклучиво во својство на туристи, врз база на искуствата кои ги имаат од други туристички места, правејќи компарација со услугите и нивните цени кои ги добиле во Охрид.Еден тон самопрогласени бизнисмени има и сеуште никој не сваќа зошто растат цените.
Патем речено цените се еквивалентни ако не и поефтини од Скопје, а услугата е одлична-јас навистина не знам каде се тоа е толку лошо. Баш и со фантом разговаравме на оваа тема.
Во охрид е прекрасно, не е бора бора но е повеќе од пристојно-лудило!