како прво сликите шо се ставени на отворањето на темава немет врска со муабетов али ај нека имет...
како второ муабетов шо го прајте многу генерализирате... а никогаш и никаде не се сите исти...
гостопримливост... не знам како ви е по приватен смештај... не работам со то... знам за продавници, кафичи... ко шо имат многу различни луѓе и карактери така имат и келнери на пример... не се сите за та работа али то е веќе ствар на избор на газдата, какви луѓе вработвит...
келнериве и останативе од услужниве дејости требит да се раководат од то дека потрошувачот е секогаш во право (освен ко ќе ептен не е во право...)
за цениве... и мене не ми е сеедно да плаќам плус некои си 50% само зато шо е сезона... али шо да прам...
на пример пред некој ден јадев хамбургер за 90 од место кај шо порано беше 60, истиот без нешо плус да речиш... ко бонус се изначекавме можда пола сат дур го добивме, па немаше кусур да ми вратит од 1000ка па ко најде не знаеше колку требит да ми вратит али... то е...
слушам некоја иницијатива од таксистиве имат... сакале 50 денари од старт да го прает (сега е 30)... и то е ептен...
и дај немојте да прајте бојкоти... јас тамам се токмев да одам во лов на скопјанки по градов вие така...:nesum:
пред една недела бев... 70 беше...![Возбуда :vozbud: :vozbud:](/styles/default/xenforo/emot/vozbud.gif)
појди за 2 недели 90 ќе е...:nesum:
како второ муабетов шо го прајте многу генерализирате... а никогаш и никаде не се сите исти...
гостопримливост... не знам како ви е по приватен смештај... не работам со то... знам за продавници, кафичи... ко шо имат многу различни луѓе и карактери така имат и келнери на пример... не се сите за та работа али то е веќе ствар на избор на газдата, какви луѓе вработвит...
келнериве и останативе од услужниве дејости требит да се раководат од то дека потрошувачот е секогаш во право (освен ко ќе ептен не е во право...)
за цениве... и мене не ми е сеедно да плаќам плус некои си 50% само зато шо е сезона... али шо да прам...
на пример пред некој ден јадев хамбургер за 90 од место кај шо порано беше 60, истиот без нешо плус да речиш... ко бонус се изначекавме можда пола сат дур го добивме, па немаше кусур да ми вратит од 1000ка па ко најде не знаеше колку требит да ми вратит али... то е...
слушам некоја иницијатива од таксистиве имат... сакале 50 денари од старт да го прает (сега е 30)... и то е ептен...
и дај немојте да прајте бојкоти... јас тамам се токмев да одам во лов на скопјанки по градов вие така...:nesum:
за циганчиња не се секирај имат и по охридов, нив сегде ги имат...:smir:Со уште еден детал...
На кеј ќе го платиш скапо пијалокот и ќе го пиеш поред не толку чистиот Вардар и куп циганчиња ( не еднаш се десило да досаѓаат ), а во Охрид ќе го платиш исто толку и ќе го пиеш покрај езеро.
Има разлика, нели?:smir:
ова е настан шо у скупје немат шанси да се десит... :tv:Ама затоа дел од охридскиот туризам беше еден охридски старец со гајда кој улета во кадар додека го сликав езерото. После тоа дојде и ми бараше 50 денари зошто него го имало во сликата. Почна да прави сцени и не сакаше да се тргне. А не смееш да го раздигаш на клоци, стар е... :nesum:
го поскапеја... веќе 4 месеци мислам дека е 60...Во 7мица Скопје еден хамбургер (читај лепче и плескавица) е 100 денара, а Охрид имаш хамбургер (лепче плескавица поммфрит салата) за 50 денара во центар (во касапче).
пред една недела бев... 70 беше...
![Возбуда :vozbud: :vozbud:](/styles/default/xenforo/emot/vozbud.gif)
појди за 2 недели 90 ќе е...:nesum:
а во охрид не се поединци... туку сите се...:nenene:Не ги правам и скопјаните нешто цвекиња за мирисање, знам дека се фрла ѓубре по плажите, се прават нереди касно вечер, дека сум присуствувал на такви случувања, ама да ви кажам тоа не го прават само скопјани како единци.