Гласај: Бојкот на Охридскиот туризам: Сложно, да "неидаме"!

Чисто да се преброиме, колку луѓе се подготвени да го бојкотираат.

• Вкупно гласачи
    247
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
6.775
Поени од реакции
314
Значи прекинете да ги споредувате цените на кеј со цените во охрид ...
Добро бе ... на кеј се исти цените ко у Охрид што се,со единствена разлика во тоа што во охрид во СИТЕ КАФИЧИ се ИЗГОР цените а во Скопје само на кеј.
Со уште еден детал...
На кеј ќе го платиш скапо пијалокот и ќе го пиеш поред не толку чистиот Вардар и куп циганчиња ( не еднаш се десило да досаѓаат ), а во Охрид ќе го платиш исто толку и ќе го пиеш покрај езеро.
Има разлика, нели?:smir:

Член од
8 август 2007
Мислења
1.541
Поени од реакции
48
Кога ќе прочитам дека "услугата треба да се заслужи" се прашувам дали можда бесплатни услуги даваат па треба да се заслужат! :nesvest:

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
Викам ... прифатливи се за повеќето(повеќето можат да трпат да платат дупло) ... али да речеме дека ти се пие кафе а неможеш да си дозволиш да пиеш на кеј
Во Скопје имаш безброј кафичи со пристојни цени (освен кеј) а во Охрид немаш ... бар ја не сум видел
Без навреда се надевам.

Член од
1 мај 2008
Мислења
300
Поени од реакции
8
и македонскиот народ се смета за еден од најгостопримливите ама охриѓаните баш и не се
Pa za stranci fala bogu deka se 'gostoprimlivi'...

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
Со уште еден детал...
На кеј ќе го платиш скапо пијалокот и ќе го пиеш поред не толку чистиот Вардар и куп циганчиња ( не еднаш се десило да досаѓаат ), а во Охрид ќе го платиш исто толку и ќе го пиеш покрај езеро.
Добро бе ... а во Охрид нема ли цигани ?
Ако не си била ... иди на Славија ... или на Канео па ќе видиш ...да ти е гад во вода да влезеш после нив.
+ ајде ајде ... и во Охрид доаѓаат цигани и циганки со бебињата што цицаат и молат ....
И да не се вреѓаме ... Вардар не е чист ... али ни охридското езеро не е чисто во поголемиот дел на летото (каллива вода/пелени/шишиња и такви срања)
Инаку ќе идам во Охрид и годинава ко и стално =) па ќе пишам некоја дешавка.:tapp:

TWEETY***

Мy life..my rules..any questions?
Член од
18 февруари 2006
Мислења
2.041
Поени од реакции
66
Jas ne znam sto imate tolku protiv Ohrid.
Jas sekogas sum si pominuvala super, a sto se odnesuva za cenite sepak stanuva zbor za turisticko mesto i sekako deka nema da bidat ajde da receme pristojni.
Na kraj kraeva ke se soglasime site deka sepak Ohrid e nasiot biser.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Еј ај жити све како моеш ВАРДАР и ОХРИДСКОТО езеро да ги споредуваш, не ми е јасно.
Ова више од шо немаш шо да кажеш збориш.

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.223
Поени од реакции
34.514
Со уште еден детал...
Не биди глупа и ти.
Циганчињата не се дел од скопскиот туризам. За греота се. Нема решение за нив.

Ама затоа дел од охридскиот туризам беше еден охридски старец со гајда кој улета во кадар додека го сликав езерото. После тоа дојде и ми бараше 50 денари зошто него го имало во сликата. Почна да прави сцени и не сакаше да се тргне. А не смееш да го раздигаш на клоци, стар е... :nesum:

Член од
20 март 2007
Мислења
8.493
Поени од реакции
308
Види сеа вака, да не се лажиме, ионака пак сите ќе одите Охрид... не заборавајте да ги ставите во торбата, плинското, гезвето, меленото месо, доматите, макароните и мајонезот.

Ако во меѓувреме ми дојде идеја за плакат, ќе му пратам фактура на Пики Сипи за парите што ми следуваат.

E

elence*$

Гостин
Викам ... прифатливи се за повеќето(повеќето можат да трпат да платат дупло) ... али да речеме дека ти се пие кафе а неможеш да си дозволиш да пиеш на кеј
Во Скопје имаш безброј кафичи со пристојни цени (освен кеј) а во Охрид немаш ... бар ја не сум видел
Без навреда се надевам.
епа сега чим ситничариме ќе ти кажам.... ла тераса, баланс имаат сосема пристојни цени, преку целата година

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
реба да се има разбирање дека услугата не може да биде на највискоко ниво, ако на плажата врие од луѓе... секако треба сите тие луѓе да се услужат.. и сите да се задоволни...
Хуехуехихуех, каков бисер еј, охридски! :)

A каква ли ќе беше услугата со истите "услужливи" угостители, градот да не беше толку мал, туку да беше големо туристичко место, со иљадници повеќе туристи?

Се чудам како се љубезни на таквите места.

и плус... скапи ви биле лежалките... ? па ви кажал ли некој дека не е задолжително ако одиш на плажа дека треба да земеш и лежалка? (ако ви е неприфатливо да лежите на песокот) ама секој луксуз дополнително се наплаќа...
Кој луксуз, да ти ебам луксузот, лежалка е основен реквизит за на плажа. Сакам лежалка и готово. Ама не ме дупи да ти ја плаќам по таа цена, знам колку чини лежалка во Турција, Грција, Бугарија, Хрватска...

И камења се во Охрид. Не е песок.

ако сакате добра услуга, треба да ја заслужите... :toe:
Уште еден бисер охридски. Не, вие ако сакате туристи треба да ги заслужите со услуга. Да не ја давате случајно гага таа услуга, па да треба да ја заслужиме?

Бојкот!

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Sum bil ednash u smrdenio Ohrid i ne odam veke tamu...(po ovaa slucka)

-Beshe avgust i togash bev vo Mk...
So eden drugar se dogovorivme da ideme do Ohrid da vidam shto ima(cisto onaka)
i se setame taka niz grad ( jas nosev dres Germanija)
i bidejki beshe noguuuuu zeskoo sednahme na po edno pivo...
i za mene poraca drugar mi....i ovaa koa ni gi donese i da platime...
vo toa vreme mi zazvoni telefono i morav da dumam germanski...

I ovoaa kurvata sakase edno malo skopsko da mi naplate 60den poveke...

Ne mi beshe za parite ke i gi dadev ama od takvia glupaci i glupacki ne odam veke u Ohrid... ne e ni ubavo....ajde pozz

Бидејќи никаде не ја прочитав информацијата дека добри 70% од персоналот во Охрид се студенти и млади кој работат преку лето,квалитетот на услугата по услужните места не го фрлајте целосно на Охриѓани.Нив на грб им стои услугата за издавање,но во локалите,кафаните,плажите работи младината од Македонија.Келнер не е келнер ако не извади за храна и цигари,на било кој начин.

Serpico

Сковинистратор / I'm Batman
Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
Види сеа вака, да не се лажиме, ионака пак сите ќе одите Охрид... не заборавајте да ги ставите во торбата, плинското, гезвето, меленото месо, доматите, макароните и мајонезот.

Ако во меѓувреме ми дојде идеја за плакат, ќе му пратам фактура на Пики Сипи за парите што ми следуваат.

Јеее :)

Член од
25 јануари 2007
Мислења
6.775
Поени од реакции
314
Не биди глупа и ти.
Циганчињата не се дел од скопскиот туризам. За греота се. Нема решение за нив.

Ама затоа дел од охридскиот туризам беше еден охридски старец со гајда кој улета во кадар додека го сликав езерото. После тоа дојде и ми бараше 50 денари зошто него го имало во сликата. Почна да прави сцени и не сакаше да се тргне. А не смееш да го раздигаш на клоци, стар е... :nesum:
Да, заборавив дека секое мислење кое е поразлично од твоето е глупо.

Не знам зашто се фати баш за делот со циганчињата, кога поентата што сакав да ја доловам беше за цените. Дека истите пари што ќе ги дадеш за пијалок на кеј, ќе ги дадеш и покрај ЕЗЕРО.

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.223
Поени од реакции
34.514
Во мојата туристичка торба, ако сакам и шарска од "Старо буре" и сладолед од "Малага" ќе си ставам. И ајвар. Да можам и езеро ќе си донесам. Незнам како би ги засегало охриѓани (или било кои други домаќини) што туристите носат во своите торби на одмор.
Да, заборавив дека секое мислење кое е поразлично од твоето е глупо.

Не знам зашто се фати баш за делот со циганчињата, кога поентата што сакав да ја доловам беше за цените. Дека истите пари што ќе ги дадеш за пијалок на кеј, ќе ги дадеш и покрај ЕЗЕРО.
Не, туку општо твоето мислење е глупо, затоа што не ја сфаќаш поентата.
Кур се тресе ако сум пиел кафе на езеро, ако ме служи конобарица која се мршти ако и побараш и вода со несот.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom