Bacillus gagous
Biohazardous
- Член од
- 21 јануари 2006
- Мислења
- 7.380
- Поени од реакции
- 168
Прво прашање: Сакав да кажам дека нема против да си ги формираат газдите парите според тоа колку легла има во соба.Гаго, еурека бачко. Убаво што ти текнало
Цената оди по соба, стан, гарсоњера. Како мислиш, во зависност од бројот на легла да е цената на собата? Па како досега е формирана цената, шо мислиш? И кој ќе ти стави непознат чоек во соба со слободен кревет? Поверојатно е дека ти ќе си заминеш / доплатиш пре некој да би се сложил да улета во соба со непознат. Се може да се случи
Во хотел, ако спиеш во двокреветна соба сам, едниот кревет само го плаќаш?
Второ прашање: Јас сум сведок дека во странство обично е поскапо е по глава, ако еден спие во еднокреветна отколку двајца во двокреветна.
Трето прашање: Не верувам дека некој ќе ми стави некој друг со мене во соба, ама самиот муабет „ако сакаш да платиш едно легло па ако дојде некој друг како тебе ќе може да го користи другото легло“ не е на место и не е начин да му се каже некому индиректно: За цена од едно легло неможам да ти ја дадам собата со две легла„ односно едноставно да каже „Цената на собата е таа, има две легла тоа е понуата.“
Дали ме разбра, јас ова го кажав и во претходниот пост, дека неме ништо против тоа што си доплатив, така и терба да биде, ама муабетот како дојде до тоа не беше на место, таков муабет однапред ги брка туристите, не е пријатно некому да му кажуваш ако сакаш цена ко за еден креветш што сте плаќале до сега тогаш може да ти ставам друг.
Дали ме разбираш, каде го гледам проблемот.