Германски јазик

Член од
14 април 2007
Мислења
1.812
Поени од реакции
1.047
Германски до сега не сум учел.Во основно учев Англски и Француски.А сеа учам само Англиски.

Член од
7 април 2007
Мислења
91
Поени од реакции
0
Manga напиша:
ajn
cvajn
drajn
fia
fuks
seks
ziben
ajt
noin
cen

Vaka izgleda na makedonski do deset

By the way ne e tocen spellingot
1-ein(ajn)
2-zwei(cvai)
3-drei(draj)
4-vier(fiar)
5-fünf(fonf)
6-zeks(ne znam kako se p[isuvase problemati4en broj)
7-sieben(zib`n)
8-acht(art-no grubo r neka zvuci neso kako h)
9-neun(noin)
10-zehn(cen)

11-elf
12-zwölf
13 dreizehn

Billa Bong

I love Basketball
Член од
14 август 2006
Мислења
6.590
Поени од реакции
11
Учам германски онака на школа како предмет...на курс не одам и не ни мислам да ода некако тежок е јазикот:smir:

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
tecicko напиша:
da ne znaete nekoj kurs na internet(kako softver) bezplaten sto moze da mi pomogne do usovrsuvnje na germanskiot?!?! Pls pomognete
Aко сакаш да го извежбаш германскиот треба да пишуваш многу текстови на германски и да има кој да ти ги корегира, само така ќе го извежбаш.

Бунете се вие ама германскиот после англискиот е еден од најбогатите јазици со зборови, освен тоа имаат навстина уникатна литература, освен тоа помилозвучен е од македонскиот, само зборуваат неверојатно брзо, навика која ако малку се живее во германија се добива.

rich_bitch1

~DARLING~
Член од
15 март 2007
Мислења
744
Поени од реакции
5
Go zboruvam germanskiot jazik tecno,so germanski akcent,ja znam celata germanska gramatika i mn go sakam ovo jazik.bev i vo germanija na usovrsuvanje na jazikot.

Mädchen

Smile
Член од
31 мај 2006
Мислења
1.571
Поени од реакции
38
By the way ne e tocen spellingot
1-ein(ajn)
2-zwei(cvai)
3-drei(draj)
4-vier(fiar)
5-fünf(fonf)
6-zeks(ne znam kako se p[isuvase problemati4en broj)
7-sieben(zib`n)
8-acht(art-no grubo r neka zvuci neso kako h)
9-neun(noin)
10-zehn(cen)

11-elf
12-zwölf
13 dreizehn
I ova tvoeto ima dve greski.Broevite vo zagradata ne ti se tocno napisani kako se citaat.Vsusnost ne ni mozes so nasi zborovi da napises kako se citaat tocno,posto imaat glasovi so nie gi nemame,ama i taka napisani ne se tocni tie gore.Eve vaka odat pravilno napisani:
1-eins
2-zwei
3-drei
4-vier
5-fünf
6-sechs
7-sieben
8-acht
9-neun
10-zehn

U

UnholY

Гостин
И јас учам германски во школо и ич не го сака како јазик...многу ми е некако груб тврд...имам и во основно учено германски некое време ама не сум го сакал никогаш...додека англискиот засега мислам дека прилично го знам со оглед на тоа шо книга не фаќам англиски ама тука има влијание и тоа шо мама е професорка па покрај неа успеавам да го совладам иако граматиката ми прави потешкотии....

Steve Ray

Texas Huriccane
Член од
24 ноември 2007
Мислења
1.131
Поени од реакции
182
Ovaa godina se zapisav na Germanistika na filoloski i moram da priznaam e mnogu super!!!!

Emma

Supergirl.
Член од
7 јуни 2006
Мислења
3.045
Поени од реакции
157
Многу го сакам Германскиот, ама многу! Единствено на почетокот покажував некоја одбивност, факт е дека звучи по малку круто и грубо, ама со тек на времето увото се навикнува. А значајна улога тогаш имаше и идиотот од наставничка која не знаеше да ми објасни поим за падеж. За среќа не ми предаваше долго, а понатаму имав одлични наставници и професори, од кои научив многу.
Ако нешто учам со љубов, тоа е Германскиот. :pipi:

ANDZI

Fashion is my opsession
Член од
5 февруари 2007
Мислења
833
Поени од реакции
6
Учам во германската паралелка во Јосип Броз Тито.Единствана е во државата и прво ни предаваше германец,но сега во втора година имаме два наши професорки.Искрено не учиме многу бидејќи тие очекуваат ние веќе се да знаеме па ова да ни биде како повторување.Во клас имаме неколку деца кои живееле во Германија и ним им е лесно,но на останатите ни иде малку потешко.Затоа истовремено идам и на приватни часови германски.Добро ми иде сега за сега,а во 4та ме чекаат 2 испити за стипендија за студирање во Германија и една диплома призната насекаде во светот.Страв ме фаќа кога ќе помислам.

Член од
3 јануари 2008
Мислења
26
Поени од реакции
0
Pa vidi vaka doma tesko deka ke naucis i jas doma go ucev celi 3 god i nisto ne znaev ama veke nekolku god sum u Germanija i sega go znam perfekt..Znam mn dobro sto te maci AKKUSATIV,DATIV,NOMINATIV i GENETIV nauci gi site i Adjektivite od site Nomen i ke ti bide polesno :helou:

Член од
4 февруари 2007
Мислења
1.640
Поени од реакции
16
Абе финтата е од кога ќе почнеш да го учиш јазикот ништо понатаму да не пропуштиш.Оваа ми е 3та година како го учам и сега за сега ми е многу лесно(се надевам дека така ќе биде и во иднина).Многу го сакам и цел ќе си го научам.:pipi:

Kajgana Shop

На врв Bottom