Генерален штрајк на СОНК

F

fantomX

Гостин
И СОНК лаже, и Владата лаже. И СОНК е во право, и Владата е во право.
Има училишта кај шо официјално се држи настава, ама уствари така се седи по училниците. Хаос у пичкуматерин.:toe:

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Луѓе џабе ви се вести...На вести ќе кажат она што ќе биде официјално од СОНК и од ВМРО а всушност сите сме свесни дека во школо одат само оние на кој така ќе им кажат професорите...Најпаметно ви е да не се натпреварувате сега кој ќе го има последниот збор и кој ќе има наточна информација...Утре од сабајле јавете се кај класните и ќе ви кажат точно... Ова на ништо не личи...И медиумите си играат со нас и политичарите....

Член од
16 август 2008
Мислења
3.293
Поени од реакции
637
Коментари од интернет

-a sto se slucuva so decata sto patuvaat od strana??? odat i se vrakaat od uciliste bez da im se odrzi nastava.....i posle toa radi profesorite i nivnite baranja ke mora da gi odrabotat tie denovi vo sabotite....nerealno

-profeosrite shtrjkuvaat , a decata potoa odrabotuvaat .. treba nekoj da gi organizira i ucenicite koga ce se odrabotuva nekoj den ( za toa sto strajkuvale profeorite ) da ne dovadjaat na shkolo. kade go ima toa prosveta ce strajkuva a drug ce pati za toa

-Ne komentiram komentari na drugi citateli.Samo sakam da go dadam moeto mislenje (sto e vo nasata RM zabraneto! Do vcera, nemase ekonomska kriza, vo kulturata se pokacija platite so ukaz na Carot, nema benzin, ima 6 milioni sadnici. Do koga narodot ke se laze? Ovie baranja ne se od vcera, dajte:potpisete kolektivni dogovori! A, pravoto za strajk e zagarantirano. Direktorite se partiski vojnici, kako i del od nastavnicite koi nemaat osnova da bidat nastavnici. Najgolemiot del od strakbreheri se partiskite vojnici. Kolektivnite dogovori ne se del od ekonomskata kriza. Vladata treba da gi potpise!

-Не ги подржувам професорите!!! Нека дадат кавлтет прво, потоа нека бараат повисоки плати! Многу од луѓево што ги познавам учат дома со своите деца или им плаќаат професори на децата, КАКО ДА ДЕЦАВА ОДАТ НА УЧИЛИШТЕ ДА БИДАТ САМО ОЦЕНУВАНИ...(ова особено во гиназијата Јосип Броз Тито во Скопје). Повеќето професори за време на учебната година бараат од децата да учат да раскажуваат лекции напамет, а потоа се чудат кога децат не даваат резултати на тестовите на знаење.. многу работи не се во ред...првенствено од страна на професорите.... Еве предлагам да ги праќаме децава еднаш неделно во училиште, да бидат оценети од професорите... а да си ги учиме ние и да им палќаме професори...ко до сега нели....а на професорите владата нека им ја зголеми платата до 80%... Може ли така!!!!!!!!!!!!

-Jas ne sum clen vo nituedna partija no ako e ovoj strajk pod buckan od SDSM strogo da se kaznaat i da im se odzeme partijata toa nee partija za interesite na graganite - nego teroristi na Republika Makedonija ...!

-Ние не ги тераме професорите да штајкуваат затоа и не сакаме да учиме во саботините што сме ние должни да уциме за викенд па мислам дека не е фер ова секогаш тие ги сносиме последицте а ни криви ни должни

-Zavrsiv fakultet, imam 26 godini, profesor sum po makedonski rabotam vo edna prodavnica za bela tehnika i vednas bi prifatil da zemam 12 000 denari i ne bi strajkuval nikogas tuku so radost bi gi ucel decata sram da im e na prosfetariti sega koga rabotam kaj privatnik go gledam rabotnickiot leb kolku e tezok i nasusen.Imaat plati slobodni vikendi, praznici, delnici, sekogas na toplo vo kancelarii rabotat po 3 casa dnevno. Ke kazat sega dojdi raboti so deca da vidis kako e, jas ke im odgovoram daj otkaz doagjam na tvoeto rabotno mesto.Zatoa sekoj koj strajkuva momentalno neka se otpusti kako samo tie da ucele fakultet, pa i jas zavrsiv pa nemozam da najdam vrska da se vrabotam vo skolo pa rabotam nesto drugo za da preziveeam.

-sto lazat direktorite vo opstina aerodrom deka nemalo nastava vo ucilistata,imase i toa vo OU Goce Delcev vo Gorno i Dolno Lisice,i toa pod pritisok na direktorkata. (OMG, па Лисиче е, не е Аеродром :nesvest:)

-utrinava decata bea vrateni od uciliste od strana na tehnickiot personal, prasanje e dali nastavnicite voopsto se pojavile na rabotnite mesta ili denot go iskoristija kako prodolzen vikend. Sramota e sto SONK bara preku lebot pogaca, poveke nikogas ne ni dobile, nivnata postapka se granici so bezobrazie.Za tie plati da gi zarabotat efektivno rabotat po 4 do 5 saati.Koga jas izleguvam na pauza vo 11 i pol, nastavnicite veke si odat doma, i se toa za plata ista kako mojata, a jas se vrakam od rabota vo 5 popladne so mnogu malku vreme da posvetam na semejstvoto.

Член од
12 мај 2008
Мислења
1.495
Поени од реакции
38
Сега слушав на вести на МТВ и владата апелира од утре сите да се вратат на настава, а Дојчин кажува дека утре ке штрајкуваат сите училишта.

Член од
16 август 2008
Мислења
3.293
Поени од реакции
637
Нема ништо официјално од СОНК, а доаѓаат бомбардирања од информации од сите страни. Ако не кажат ништо од СОНК, не одам ни утре.

CaMeC

Рамос - 4
Член од
18 јуни 2007
Мислења
2.266
Поени од реакции
10
И утре нема да се учи ми кажа една професорка мислам ние не учиме во Демир-Хисар..:baeh:

Z

ZeroStyle

Гостин
СОНК повикува да не се оди на настава и да се почитува штрајкот, од владата фрчат закани. Тибам државата не идам утре

Mwa

Џенаро Гатузо

Pippo per Sempre
Член од
3 јануари 2008
Мислења
2.797
Поени од реакции
38
Еве збори Дојчин на канал 5
Вечер ќе кажат дали ќе се учи јас мислам дека да

[zEUs]

Go England!! GO!!
Член од
1 јули 2008
Мислења
4.398
Поени од реакции
535
Еј на вестиве ич не моеш да им веруеш... едни едно други друго :tapp:

V

Viktoranius

Гостин
Абе ако имаше прекин на штрајкот сите телевизии ќе кажаа директно - Штрајкот е прекинат, а не да викаат едните овака, другите онака.
Затоа, засега - штрајкот продолжува.
А бидејќи веќе навлегуваме во последната четвртина во денот извесно е дека штрајкот продолжува и утре.

Па тие телевизии што се вмровски ќе викат дека штрајкот е прекинат, бидејки тоа и оди во прилог на владата. А комунистичките телевизии ќе викат дека штрајкот продолжува, за да се контраат на владата.

Иначе на мене ми е добро така дома, па нека трае штрајкот барем до крајот на оваа недела.

Член од
16 јули 2007
Мислења
12.498
Поени од реакции
4.072
Па пред некоја недела учев по Граѓанско бе !Секој човек има право на ШТРАЈК !Тоа е едно од најосовните права.Каква е таа влада бе?Се заканува,заканува?Ц.ц.ц.ц. Не дека го почитувам штрајкот,но барем да се почитуваат човековите ПРАВА !:nesvest:Да ти ибам УСРАНАТА ДРЖАВА!

Пуци

Somewhere in time
Член од
16 август 2008
Мислења
571
Поени од реакции
13
Што тресете бе? Значи сеа ако отидам јас у школо и ме видат после можам да не идам у сабота а?
Божееееее

пс.да бе со чистачките си го имам нати го-дај ми го :pos2:
Не со чистачката,ја денес бев у школо(на поминување)се видов со некој професори и баш им се допадна тоа шо сум “дошол“.Ова некако ми доаѓа како позитивни бодови кај нив..Капираш????
А + ако ме видат знаат дека “се грижам за школото“(пошо уопште не сум таков:))
Тоа ти дава подобро мислење кај професорите не за друго...

Kajgana Shop

На врв Bottom