Генерален штрајк на СОНК

Potato

Cold hearted
Член од
18 мај 2007
Мислења
4.924
Поени од реакции
86
Најубав си пријателе, јебига.

Џенаро Гатузо

Pippo per Sempre
Член од
3 јануари 2008
Мислења
2.797
Поени од реакции
38
Перо Стојаноски: Според Законите за средно и основно образование, наствата може да биде прекината само при вонредни состојби и непогоди.
Дојчин Цветаноски: Според Уставот на РМ, штрајкот е легитимно право на граѓаните и може да биде со ограничени услови само при штрајк на вооружените сили, војската и управата.

Ако гледаме логично, законите за средно и основно образование имаат „дупки“, т.е. конкретниов член не е во согласност со уставот. Пошто ко шо знаеме, Уставот е највисок државен акт. Само поарно нека кажи некој правник како е точно, да не нагаѓам.

Инаку, препорака до сите ученици: Утре појдете во училиштата, можно е и да има настава, можи и да ве вратат. Ништо не се знае, и нема да се знае можеби и до сабалје. :pishtoldz

Како така да одиме? Денеска 50 луѓе отишле што ги знам и џабе отишле ги вратиле ај ќе станам утре во 7 ќе одам до школо и да нема никој...нема шанса неможе да си играат к** со нас

Z

ZeroStyle

Гостин
Имаше еден пост(ама незнам од кој):Ај ние да штрајкуеме,да ни плаќаат такси или слободна:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:
Мислам у право е дечкото,шо сме ние будали :kez::kez::kez:

Мене и без штрајк ми дадоа слободна :pusk:

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.265
Поени од реакции
2.261
Има ли некој конечно официјална информација дали утре се учи или не!!!!!!!

ЕДИТ: Да ти е*ам и државата и владата!!!:sekss::sekss::sekss::sekss:

^Exotic^

Wanderstruck
Член од
25 ноември 2007
Мислења
5.969
Поени од реакции
1.060
Од каде бе вакви ексклузивни информации?:vozbud:
A oд каде па информации дека ќе се учи?:)Дека вие учевте вчера?:baeh:
Не знам, не слушнав ништо ама би требало да не се учи и утре.

Kajgana Shop

На врв Bottom