Вувузела труби - да се забранат или не?

Забрана, да или не?

• Вкупно гласачи
    117

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.380
Поени од реакции
4.934
Мене не ми пречат така да сеедно ми е дали ќе се забранат или не.

Р

~~РубинРед~~

Гостин
Не му е доволно гласно?! Голманот на ЈАР сака погласно

Фудбалерите на тревникот не можат да ги чујат ниту своите 'мисли', да не говориме за повиците од тренерите и соиграчите. Во кафулињата ширум светот тоновите се намалени на минумум, бучавата на вувузелите едноставно е пресилна. Но, за еден човек тоа не е така. А тој човек е во средиштето на случувањата. На отворањето на СП, домаќинот и Мексико ремизираа 1-1, а голманот на Јужна Африка, Куне вели дека вувузелите 'не биле доволно гласни'.

Разочаран сум што не слушнав доволно бучава од вувузелите, но се надевам дека во следниот меч нашите навивачи повеќе и посилно ќе ги користат навивачките реквизити. Луѓето кои дуваа гласно беа мексиканските навивачи и нинвите вувузели на стадионот се слушаа повеќе од нашите" - рекол Куне.

Човек ќе помисли дека голманот на Јужна Африка мора да замине на итен преглед на слухот, бидејќи 84.490 навивачи дуваа во вувузелите, создавајќи атмосфера која, за поголем дел од навивачите ненавикнати на таков звук, е катастрофална. Во пресрет на Мундијалот докторите препупредија дека бучавоста која со своите реквизити ја создаваат навивачите може да биде и опасна, особено за животните. Имено, од вувузелите би можеле да оглуват. Ни тоа не е доволно за јужноафриканскиот голман, кој сака посилна поддршка.

"Наша предност треба да биде 12. играч, навивачите кои дуваат во вувузелите, а тоа не беше случај. Велам, се надевам дека на следниот меч (против Уругвај на 16. јуни во Преториј) ќе биде поинаку".

:tapp:

Anne.

~
Член од
4 декември 2009
Мислења
4.629
Поени од реакции
10.284
Да за забрана, мада у почеток многу повише ми сметаа. сега некако почнав да се навикнувам на нив.:toe:

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.332
Поени од реакции
15.595
Се мислам како им е на "обичните" навивачи кои освен вувузели не можат да слушнат емоции, како забава им е ова, а фудбалот е нешто повеќе од само обична забава...

Н

'Никола'

Гостин
Да за забрана, мада у почеток многу повише ми сметаа. сега некако почнав да се навикнувам на нив.:toe:
Јас тоа го кажав и на почетокот. Како и на секоја друга бучава на која што се навикнал нашиот мозок, така и на оваа после одредено време, мозокот ќе почне да не го перцепира и ќе биде како и секојдневните звуци. Но не знам колку време е потребно за тоа.

Но пак ќе кажам, зоштооооооооо не си навиваат како луѓе.

Член од
12 декември 2007
Мислења
4.878
Поени од реакции
10.406
- Испуштај звук на прдеж неконтролирано и користи труба за да го појачаш звукот
- Прави го тоа 90 минути без прекин
- Култура

GTFO

Pushing the button
Член од
3 април 2009
Мислења
5.654
Поени од реакции
4.579
Евра: За ремито против Уругвај виновни се вувузелите

Капитенот на Франција, Патрис Евра, ги обивни популарните пластични труби за ремито на неговата селекција против Уругвај.
Фудбалерот на Манчестер Јунајтед се пожалил во интервју за француските медиуми.
"Ова е неверојатно, не можеш да спиеш ниту нормално да тренираш. Почнуваат да трубат во 6 часот наутро, до длабоко во ноќта. Не е пријатно" - тврди Евра.
Вели дека на теренот против Уругвај било уште полошо.
"Ништо не се слуша. Нити можел да слушнеш што ти говори соиграчит, ниту можеш да го слушнеш судиското свирче. Комплетна лудница" - се жали Евра.

Автор на веста: Спортнет
Објавена на 13.06.2010 12:27:19 PM

Одѕвони зуењето од трибините: Доста вувузели, почнете да пеете

Челното лице во организацијата на Светското првенство во Јужна Африка, Дени Џордан најавил можност да се забранат вувузелите на трибините.
Џордан разгледува можност популарниот навивачки инструмент да се забрани во внатрешноста на стадионите на кои се играат мечевите од светската смотра, откако примил бројни поплаки од навивачите како и медиумските куќи кои ги пренесуваат натпреваруте од Мундијалот.

Константниот звук од вувузелите ги надгласува останатите звуци од трибините и со тоа се уништува фудбалската атмосфера на стадионите. Во интервју за "Би Би Си" Џордан најавил дека е подготвен да го реши проблемиот со вувузелите, доколку за тоа има причини.
"Доколку и само една вувузела во моменти на бес заврши на тревникот, ќе мораме да реагираме" - рекол Џордан.

Автор на веста: Спортнет
Објавена на 13.06.2010 1:49:26 PM

Можно е да се забранат,имало повеќе жалби :toe:

Член од
10 мај 2010
Мислења
2.727
Поени од реакции
1.970
za
zosot da mu se vadat od stadionite so toa ce i pomkognat na selekcijata kako nie imame sireni taka i oni toa ne treba da mu go skratat toa pravo bez razlika koga ce go pustam telezizorot imam custvo deka mi letaat pceli na glavata pa ako sum alergicen ce se mavam vo kada

Н

'Никола'

Гостин
^ Ама веќе кога им смета на фудбалерите и почнуваат да се жалат, и сето тоа влијае на квалитетот на првенствово, мора да се превземи нешто.

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.775
Поени од реакции
5.104
Цел свет е против , таму се одржува СП ..но не е ексклузивно за нив ..се наближува крајот на најлошиот изум во човештвото.

P

PewDiePie

Гостин
Им ебам тоа циганската култура ретардирана,племе ебате.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.470
Поени од реакции
31.011
Ти го перат мозокот бре! Плус деконцентрација и за играчите, неможат да слушнат тренерот шо им збори.

Kajgana Shop

На врв Bottom