Ако имам долгогодишна врска,значи постои љубов,рабирање,почит и се што е потребно за една врска нели...па последователно би било мојот дечко да не биде толкава стока и да се откаже од нешто што е ЕДНО од нас двајца,создадено несакајќи,но сепак со љубов.-Имате долгогодишна врска, но вашиот дечко не сака да слушне за дете. Вие не сакате да абортирате, па го раѓате и го давате на присвојување дека не сте спремни да бидете самохрана мајка?
Моите родители ме родиле мене без никој да им се меша во тоа.Значи ТИЕ решиле да имаат дете,па зашто да не ја почитуваат мојата желба да оформам семејство?-Имате врска од соништата која не планирате да ја прекинете никогаш, се сложувате и двајцата да го имате тоа дете, но не сте спремни да се соочите и се плашите од реакцијата на вашите родители, па планирате како да го износите детето за да го дадете на посвојување?
Секако,дете планирам да имам откако ќе знам дека сум подготвена да бидам мајка и сама да одлучувам(со маж ми секако) и нема зашто да ни забрани некој...
"Крунисувањето" не значи ништо.Размената на прстени,матично...ништо не значи тоа што ќе се регистрираме дека сме венчани.Колку и да не сме финансиски спремни да го чуваме,постои љубов...Ако во моментот немаме доволно финансии,не значи дека нема да имаме подоцна.-Имате врска која неможете да ја крунисате со брак поради недостиг на финансии и случајно останувате трудна. Бидејќи не помислувате да ризикувате со абортус го раѓате и го давате на посвојување, дека сигурно некој друг пар подобро би го израснал тоа дете?
Парите доаѓаат и си одат,а ако се откажеме од детето,нема враќање назад.
Ќе го сакам детето зашто е дел од мене.Само кога би ме прашало кој му е татко и зашто всушност не си го знае татко му,ќе ми биде жал зашто ја нема таа шанса да има вистински татко и нема да имам образ да му објаснам зашто знам дека тоа би го повредило.-Имате непријатно искуство, сте биле силувани при што сте затрудниле, но и во тој случај не помислувате на абортус туку раѓате и го давате своето дете, дека не би сакале да имате нешто негово кое вечно да ве потсеќа на таа ситуација, а и не сакате да сте самохрана мајка?
После толку време сигурно знам како правилно да се заштитам,но доколку ете се случи да останам трудна,ќе го задржам и тоа дете,ќе знам како да го одгледам,можеби нема да бидам во состојба да му пружам огромен луксуз,но тоа не би ми била препрека.-Имате веќе сопруг и деца колку што можете да си дозволите (од финансиска гледна точка), но ете се случува повторно непланирано да останете трудна. И во овој случај како и во сите, вие сте против абортус па го раѓате и давате?
Не знам зашто,последниот пример некако ми се виде смешен и ме потсети на циганине што се прави "фабрики за деца",а јас сакам да имам 2 дечиња,па не гледам зашто едно повеќе би правело проблем.
Ова е мое размислување сега,не знам како би реагирала и што би направила ако стварно се најдам во некој од овие моменти...но не би се откажала од нешто што е дел од мене.