Во која ситуација би се откажале од вашето дете?

Наташа Радио Милева Мара

Проф. Др. Маг. Мами
Член од
29 април 2005
Мислења
3.835
Поени од реакции
1.118
Во никоја,ни под никој случај!Леле го нема тој човек на свет што можам да се откажам од децата ради него!А и ниедна ситуација која би можела да ме разочарат моите три ангели!ГИ САКАМ НАЈМНОГУ НА СВЕТ!
А за абортус се имам изјаснето во друга тема,ама и овде ке се изјаснам НИ ПОД РАЗНО!

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
Децата се инвестиција.. И како и секоја друга, ако не се исплати човек нема да биде задоволен.
Кога ќе наполнат 16 ќе се откажам од нив, т.е. ќе ги сместам во спратовите од куќата над мене.
3 спрата и доградба. имам од сега место за 3 деца и мене
Би било убаво да сме заедно, освен ако на некое не му текне да си игра со мојата желба и замине некаде.
Инаку децата мислам дека од мали треба да се стимулираат да заработуваат пари.
Од накај 10-12 години, треба веќе да размислуваат за работа некоја, макар и скромна и со родителска подршка, сепак да размислуваат околу тоа.
Од сега си замислувам за некој заеднички бизнис, каде ќе поаргатат некоја година да ми ги вратат парите дадени за пелени, играчки, алати и што се не друго .
Зошто би ангажирал непознати луѓе за соработка, кога може сето тоа да се среди заеднички со помош на фамилијата.

значи за на крај.. од децата не би се откажал се додека не ми ги вратат парите кои сум ги вложил во нив. А тогаш тие ќе разберат дека ни е поубаво заедно и цементирајќи ја заедничката финансиска иднина, ќе се сакаме и понатаму..нема потреба од откажување ако успеете правилно да го истренирате вашето дете..

Fortune

шодаенешчо
Член од
9 мај 2005
Мислења
12.493
Поени од реакции
183
И тамам кога ќе ти ги вратат парите ќе можат веќе сами да почнат да го градат сопствениот живот. Па тогаш и да не сакаш да се откажеш од нив, веќе си се откажал затоа што имаат сопствен живот одвоен од твојот? Така Никола?
Зошто би имал деца ако бараш да ти ги вратат парите?

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
Fortune напиша:
И тамам кога ќе ти ги вратат парите ќе можат веќе сами да почнат да го градат сопствениот живот. Па тогаш и да не сакаш да се откажеш од нив, веќе си се откажал затоа што имаат сопствен живот одвоен од твојот? Така Никола?
Зошто би имал деца ако бараш да ти ги вратат парите?
Ако успеат да спечалат пари и да вратат, ќе бидам најсреќниот родител, бидејќи ќе знам дека моите деца успеале и дека ќе фатат лесно приклучок со светот.

marga_k

HONEY
Член од
6 март 2006
Мислења
347
Поени од реакции
5
PA VO NIKOJA MISLAM!...NEZNAM STO BI TREBALO DA E POJAKO OD MAJCINSKA LJUBOV,KOJA SE MOZE DA RAZBERE I DA SE POTRUDI DA NAJDE OPRAVDUVANJE!?

Член од
29 мај 2005
Мислења
2.216
Поени од реакции
41
Зошто зборувате само за мајчинска љубов? темата се однесува на двајцата родители.
Зарем мислите дека таткото би се откажал од своето дете? Во кои услови, под кој притисок??? Зошто???

I am a bitch

Мачкица
Член од
24 февруари 2006
Мислења
2.016
Поени од реакции
2
Не би се откажала од моето дете, освен ако (не дај боже) бидам силувана. Тоа сепак е мое дете и јас не би се откажала, а доколку се случи силување, тогаш нема друг избор освен абортус. (уствари има ама е мн. мн. тешко:()

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
bibika напиша:
Свое дете би дала на посвојување,само доколку знам дека сум недај Боже болна од неизлечива болест,од која ми се гледа крајот,па и така би останало без мене.Би ми било ужасно болно, да се одделам од својот пород и во таква ситуација,но, разумот би ме натерал да го направам тоа.Се разбира доколку нема баби,дедовци,кои би го одгледале и без мене.
На ова не се сетив, а дефинитивно е ситуација која е единствена во која би се откажала од своето дете т.е. би го дала на други да го пораснат наместо мене. Сите други наведени и ненаведени ситуации се тешки да, но мислам дека никогаш нема да имам срце да го дадам тоа мало делче од мене поради било што побезвредно. Скоро сум и сигурна дека милион работи кои не би ги направила сега и ми изгледаат невозможни, ќе ги направам за моето дете да остане со мене. Не би ми влијаеле работи кои на еден или друг начин можат да се решат, иако тој другиот начин би можел да е исто толку болен од друга страна ... детето за мене е богатство, кое за да го оставиш треба да си непромислена личност без грам чувства во себе.

Член од
6 мај 2006
Мислења
1.890
Поени од реакции
4
НЕ би се откажал во никоја ситуација под никаков притисок едноставно ништо на светот не ќе може да ме натера да се откажам од своето дете освен смрта

*LiL Mermaid*

part of our world...
Член од
3 јули 2007
Мислења
352
Поени од реакции
6
vo slucaj da bidam siluvana..samo togas bi go abortirala....poso nema da bide deteto plod na ljubov...ke bide plod na gadenje,"greska",omraza....

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.575
Поени од реакции
48.248
До пред некое време викав ''Ако стане педер или џанак се откажувам од него'' ама сега не верувам дека можам такво нешто.Должен ке бидам да го гледам а тие ситуации би биле резултат на моја грешка во воспитање.
А MErmaid за случаи како овој ''твојот''sd дете плод на силување гледав еден документарец на си-ен-ен за Босна по војната,има одприлика 10 000 деца што денеска шетаат низ БиХа a се производ на Српски војници и силувани босански жени.Сите мајки рекоа дека најтешки моменти се кога децата ке ги прашале ''Што е копиле'' и ''Кој ми е татко'' голем број од тие мајки се одлучиле на абортус некои и сами го имаат изведено ама поентата ми е дека Кога можат тие мајки да ги чуваат своите деца што ги кога ги потсеќаат на најлошите моменти во животот па мислам дека откажување од дете за некоја глупост е идиотска работа,поготово кога на весници секој ден може да се прочита како се откажуваат од синови заради глупи разлози како делења на наследства или кој ти знае што друго

Ashley

بين الحياة والموت
Член од
26 јануари 2007
Мислења
1.043
Поени од реакции
35
Нема никаква ситуација која би можела да ме натера да се откажам од своето дете. Без разлика на се, со мене ќе си е.

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.701
Поени од реакции
13.357
Nikogas nema da se otkazam od svoeto dete. Toa e moj potomok, moja krv - od mojata krv nikogas ne se otkazuvam (osven na daruvanje krv :pos:).

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Во ниедна ситуација не би се откажала од моето дете. Никогаш. Моја крв, тоа дете живеело во мене.

Би била и самохрана мајка, би се спротиставила на цел свет ако треба, ама секогаш ќе бидам покрај моето дете, тоа сум 100 посто сигурна.

Kajgana Shop

На врв Bottom