Во врска со љубовта: Сакам да ти кажам дека...

Член од
23 октомври 2011
Мислења
887
Поени од реакции
2.207
Јас психички да ја кревам, а друг да ја ебе ... не иде тоа така. Се надевам никад повеќе нема да ти јават за во Нивеа да дојдеш ...
 
Член од
24 март 2012
Мислења
137
Поени од реакции
119
Сакам да каам дека се е исто.Како пред 5 години.Иста ситуација, други личности.Како да читам исто сценарио ама некако различни се личностите па малце се збунувам.Па да, јас се збунувам и кога треба да одам во маркет и кога во паричникот имам плус 50 ден. а не па за љубовта.
Добро, милион пати проклето се заколнив дека не сакам повторување на грешки. Беше убаво пред 5 години.Ми ги отвори видиците, ме направи од девојче во дома.И беше сведок на тоа секој ден.Сега, е поразлично немам нерви да чекам.
Ако сакаш пиши ми, би излегла оти те ценам и почитувам оти можеби професионалиот пат ќе ни се в крсти и ќе соработуваме по 4-5 години. И рака не срце би излегла и оти сум убав и шармер.
Затоа што сум професионалец во повторување на грешки затоа, пиши ми и остави ме.Т.е пред да ме оставиш давај ми спомени, оние спомени кои се паметат за цел живот, за потоа главата да си удирам најсилно од ѕид.
И со душа чекам да те видам!
 
М

Мала Госпоѓица

Гостин
Не ми даде шанса,не ми помогна да се докажам себеси.Секое отчукување на моето срце е по една клетва за тебе.Те сакав,но ти избрза..не ми дозволи од тебе да направам најдобар човек.Не ми дозволи да не направам среќни..Да те изменам..И да..Дојде ден да те заборавам да чекорам по патот на иднината сама,и по пат да го најдам човекот со кој ќе го завршам патот.Нема да ја направам истата грешка,и фала ти што ми докажа и покажа дека јас сум таа што греши со изборот,што ми даде животнљ лекција да се држам подалеку од морони како тебе.
 
P

poker12345

Гостин
Прваче сум сега,
Тоа не е шега,
Ти ми даде шанса,
Но потоа избега.

Ти ми мавна многу клетви,
Кои болат како летви,
Но јас сум јак,
Ќе издржам пак.

Не сум најдобар човек,
Знам дека сум глуп,
Дозволи да ти кажам,
Дека сега не лажам.

Патот на иднината,
Никој не го знае,
Ама кучето на комшијата,
Цел ден лае.

Таа грешка моја,
Беше и твоја,
Кога ти намачкав маргарин,
А ти немаше мармалад.

Голем морон сум јас,
За мене нема спас,
Животни лекции држам,
И јајца на око си пржам.
 
S

Samurai_Sk

Гостин
Сигурен сум дека еден ден ке се каеш зошто си замина без посериозна причина, но тоа нема да го смени фактот дека со таа твоја одлука од тој ден ке си живееш до крајот на твојот живот исто како и јас.
 
Член од
21 септември 2016
Мислења
831
Поени од реакции
1.135
Ne mozam a da ne priznaam deka mi e krivo sto nemase sansa da se upoznaeme podobro, i navistina ne bev sigurna dali navistina i ti go sakas toa, ne znam samo zasto ova mi se slucuva mene da moram tolku da zasvigjam licnost koja ne mi e dostapna, no mislam deka se e iskustvo i lekcija vo zivotot otsega znam deka pogresno e tolku da se opsednuvam so licnosti koi voopsto ne gi poznavam, a se cuvstvuvam kako da sum gi znaela otsekogas, ete ne znaev deka postoi nekoj so tolku mila dzvezda ...mozebi nekogas kje se sretneme, mozebi nema istoto da go cuvstvuvam, mozebi nema ni da sakas toa da se sluci, ne znam, no na krajot ispadna kako sto ocekuvav, it just wasn't meant to be...
 
Член од
20 мај 2008
Мислења
1.099
Поени од реакции
1.078
Колку само пропуштени шанси, колку ли љубови неостварени. Колку ли многу девојки сум пропушти сево ова време, а сепак доволна е една вистинска да пополни се што ми фали.
 
Член од
15 јуни 2013
Мислења
129
Поени од реакции
295
доста време не сум се вратил овде за да пишам... на пати си мислам дека крај, повеќе не мислам на тебе и дека конечно сум те заборавил за да на крајот видам или слушнам некоја песна, некој твој израз или слично за да разберам дека залудно сум мислел дека еве, готово, сум те заборавил ама не. инаку пред неколку дена те сонував.. толку само изгледаше реално.. искрено, понекојпат се питам, вреди ли да се живее живот без тебе...? може претерувам ама после толку години кој и да сака вистински и реално, ке се запраша...

 
Член од
28 јуни 2013
Мислења
316
Поени од реакции
1.940
I loved you once.
I loved you twice.
I love you more than chicken and rice.

Она на Вот погоре.
Ќе гледам и ќе размислувам за други мажи.
За тоа што имаат тие, а немаш ти.
За тоа што ти недостига тебе и никогаш нема да го имаш.
И за тоа колку е тешко понекогаш да го прифатиш човек каков е.

Но ако ме оставиш..
Ако те немам..
Те немав и издржав месец и пол.
Ако ме оставиш.. Ако те немам..
Ќе ме снема.
Ќе сум нула.
Ќе заборавам на се што научив за себе со тебе.
Ќе заборавам да сум човек.
 

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.603
Поени од реакции
15.403
љубов на буниште Picture 3203.jpg заради некоја љубов и вие сега сте член на Кајгана, а можеби баш поради оваа љубов,некој сега ова и го чита и гледа Picture 3205.jpg арам да ти е што си дозволил и постапи вака да таа љубов Picture 3206.jpg чив си прозвод од љубов да заврши вака на буниште.
 

Attachments

Kajgana Shop

На врв Bottom