Во врска со љубовта: Сакам да ти кажам дека...

Miss.Independent

Me,Myself & I
Член од
26 јуни 2013
Мислења
1.362
Поени од реакции
3.345
Никогаш не ме бивало да искажам нешо преку цртање, повеќе зборови сум сакала али не сум закржлавела до толку...можда е и тапа шо знам, мое беше да го искористам тоа што ќе ми дојде..
..unfinished...

upload_2017-6-7_1-18-28.png
 
Член од
9 јануари 2011
Мислења
24
Поени од реакции
9
Koga te gledav vo ocite, vo niv ja vidov celata moja bolka, mojata radost, mojata nadez, vo niv ja vidov i mojata ljubov..Te pregrnav silno i se pripiv vo tebe, kako neboto shto gi pregrnuva zvezdite i pomisliv deka toa e momentot na veecnosta..Go custvuvav mirisot na tvojata koza, toplinata na mojot obraz zalepen do tebe, vo toj moment posakav nezno da gi zalepam moite usni na tvojot vrat, ama sepak da ne go pocustvuvash toj moj dopir....Lebdev, jas bev vo tvojata pregratka, koja so nojci ja sonuvav i se prashuvav kako li izgleda barem na eden moment da si del od mene....Povtorno te gledav vo ocite vo koi sekogash se izgubuvam, premnogu se trudev da bidam svesna shto zboruvam a istovremeno razmisluvav kako ushte barem ednash da te pregrnam...Kako da gi citashe moite misli, na izleguvanje, povtorno me pregrna, silno i toplo, ja pocustvuvav toplinata na tvoeto telo, dodeka mozokot molskavicno mi raboteshe, sakav se da zapamtam, se da se vrezi vo mojot mozok za da nikogash ne te zaboravam..Toj moment mi izgledashe pogolem od vecnosta, se raduvav kako shto se raduva cvejceto na prvata utrinska rosa, kako shto sonceto se raduva dodeka ja jlubi zemjata....Moite misli ti shepotea kolku mnogu mi nedostasuva toj tvoj dopir...Posakuvav nikogash da ne gi trgnesh racete od mene,sakav samo da iscezni stvarnosta, da ja nema realnsta, da postoish samo ti za mene.....Znaes li kolku e ubava ljubovta vo moite sonishta, vo niv si samo ti,vo tie sonishta postoi eden vrtualen svet dostapen samo na mene,i vo nego mi e dozvoleno beskrajno da te ljubam...Koga me pusti od pregradka i se zboguva, moeto srce ostana kaj tebe, ti gopodariv kako otkinat list na veterot, bidejci ne zabeleza deka e tamu nekade skrieno vo tebe...Ne ve baknav a tolku mnogu sakav,se plashev od reakcijata....I koga ce letam ti ce bidesh so mene, ce gi zatvoram ocite i ce ja sonuvam pregratkata, ce bidam spkojna zatoa shto silno ve ljubam.....
 

ЈуријАркадиевич

Модератор
Член од
10 мај 2010
Мислења
1.789
Поени од реакции
6.992
Sweet thing, I watch you
Burn so fast it scares me1

My game, please don't leave me
Come so far, don't lose me
It matters where you are1

As the sun hits, she'll be waiting
With the coffins under heaven
Hey hey lover, you're still burning
You're his song yeah (hey hey)

Sweet thing, I watch you
Burn so fast it scares me

My game, don't lose me
Come so far don't lose me
It matters where you are

As the sun hits, she'll be waiting
With the coffins under heaven
Hey hey lover, you're still burning
You're his song yeah (hey hey)

Sweet thing I watch you (burn away)
 
Член од
13 јуни 2015
Мислења
42
Поени од реакции
122
„Јас не сум воопшто посебен, во тоа сум сигурен. Јас сум обичен човек со обични мисли и водев обичен живот. Нема споменици кои ми се посветени мене, а моето име наскоро ќе биде заборавено... Но, имам љубено со целото мое срце и душа, а тоа мене секогаш ми било доволно.“
 
Член од
24 март 2012
Мислења
137
Поени од реакции
119
Нема ни еден месец поминато и повторно да се надоврзам на главната и водечка сила - љубовта.
Нема ништо ново.
Секое утро е идентично исто, ноќта е иста, ме задушува самотијата и оваа мала ама силна желба за да гушна некој и во 05 часот на утро.
Некои луѓе имаат поинаков концепт за мене, ама ете сакам да вреснам и да кажам дека не сум робот и напротив, јас сум човек и како и сите останати ми треба љубов.
Љубов, внимание и нежност.
 

ЈуријАркадиевич

Модератор
Член од
10 мај 2010
Мислења
1.789
Поени од реакции
6.992
Моите коментари тука се шизофрени. Никогаш, никогаш, никогаш не влегувам повторно во било каква врска без одредена дистанца.Треба да разберам дека постојат луѓе кои функционираат поинаку. Кои што колку да се трудам да ги разберам, нема да можам. Затоа што имаат слоеви, слоеви кои се разгрануваат и им тежат. Се создадени од повеќе профили, едни што го градат нештото, други што го уништуваат. За жал, никогаш нема да се оствари тоа. Еби се, љубов и остави ме настрана.
 
Член од
28 јуни 2013
Мислења
316
Поени од реакции
1.940
ох оваа сликава на Del Boy..

Кога ја видов се сетив дека никогаш не го заборавам минатото да ме потсетува што сум преживеала. Дека едно време, тоа време постоело. И таа јас, со донесување глупи, непромислени одлуки,многу наивни и никогаш заборавени.

И дека и денес привремено ми се случува. Жал ми е да му направам да се чувствува како гомно - проклетството на апатичноста. Иако заслужено, сосема ми е жал. Некои луѓе не знаат дека си имаат проблем во главата. Некои луѓе немаат луѓе околу себе да им помогнат. Некои луѓе имале такви луѓе меѓу себе, ама непрепознавањето на квалитетот исто е проблем. Некои луѓе никогаш нема да се пронајдат себеси.

И сега, се што чувствувам е жал. Токму поради болката шо ја создаде, но и тоа што никогаш нема да излезе од ова незнаење. Никогаш нема да дознае. Никогаш нема да прифати.

Никогаш е многу тежок збор за луѓе кои не знаат за повторување дејствија. На кои нервите одамна им се погребани, заедно со желбата да станат подобри луѓе. Луѓе се извлекуваат од дрогата, да. Социопатот и бидувањето таков исто е болест. И за двете треба да знаеш да си признаеш.
 

InStealth

Лабаво лавабо
Член од
10 февруари 2015
Мислења
221
Поени од реакции
560
Kad bi se pojavilo Providjenje s neba
i upitalo me s kim bih želela da provedem ostatak života,
bez dvoumljenja bih
izrekla tvoje ime.
Ima li veće radosti od toga
da shvatimo da od svih ljudi na svetu
želimo јednu јedinu osobu?
Znati u svakom trenutku šta želimo –
osećaј јe nezamenljiv,
čak i kad onaј koga želimo ne zna da јe željen.
 
С

Смрдливка

Гостин
Болиш како жуљ на нога...
Што ли правиш, што ли мислиш, кај ти скитаат тие мисли и кога само би можела еден дел од нив да прочитам...
 

Kajgana Shop

На врв Bottom