Во врска со љубовта: Сакам да ти кажам дека...

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.635
Поени од реакции
31.850
Го памтам првиот ден кога те шмукнав на малите муциња. На 14ти беше, февруар пред точно 2 години. Кај пругата кога возот поминуваше и правеше да се треси целата земја под нас, те гушнав цврсто, а ти се стопи во мене. Ситничка беше тогаш, или само така изгледаше, или можеби јас бев повисок одошто сум сега, или можеби не обрнував доволно внимание на овие небитни детали понесен од целата енергија која се разлетуваше меѓу нас. Топлината како да остана на моето црно палто, мирисот со првиот допир го заѕидав длабоко во меморијата. Секој ден е ист, најубав, нежен, но страшно менува само една работа, станува се посилен и посилен, не го познава крајот на своето растење. Како и да е, сега и двајцата станавме подебели и позрели во црпките, времето ни го скрои чурукот. Муцињата не се мали се зафркавам ни тоа тогаш не го заприметив бидејќи лебдев над земјата, па ни тресокот на враќањето од возот, не го осетив, го одбегнав.
Нека оди строфава, нека оди и времето заедничко напред, до разделот од кој не можеме да избегаме...........ние..........смртниците.

Ти правиш да се чуствувам за миг
како тебе, ти имаш детска невиност
и моќ како зора, ме будиш пак
пак сум гол пред твојот шарм, мила срна.
Те имам покрај тебе повторно, 16 лета.
Засекогаш...

Не барај ме, надвор е црн ден,
ние сме на истиот остров стопени
во иста душа, ние сме сами во градот.

Cassaro

Паразит
Член од
15 февруари 2012
Мислења
3.318
Поени од реакции
10.354
Што бараш со него ? Знам дека има кола,ама ја сум за него авион или цел аеродром у дилема сум.Исто знам дека треба женската половина да е поубава ама дури ни ти не можеш да ја засениш таа грдоќа.И да љубоморен сум,ебано премногу.

PSY M.D.

the Bloodroyal
Член од
14 март 2009
Мислења
20
Поени од реакции
14
In disagreements with loved ones, deal only with the current situation. Don’t bring up the past.

Односно, секогаш кога ќе настане недоразбирање или кавга во врската, никогаш не ги спомнувајте поранешните отстапки или промени што сте ги направиле заради партнерот, туку обидете се да го разрешите моменталниот проблем поради кој дошло до кавга помеѓу вас и вашиот партнер. Оваа мисла од Далај Лама има повеќе толкувања кои се исто толку релевантни, како на пример, нема потреба да ги спомнете оние расправии кои сте ги поминале во минатото, затоа што заради нив проблемот само ќе се зголеми а нема да се разреши. Минатото е веќе зад вас, зошто да се расправате за нешто што веќе сте го поминале и најверојатно ви ја зголемила самодовербата и продлабочила врската помеѓу вас. Затоа фокусирајте се на она што е сега есенцијално за опстанок на постоечката врска помеѓу вас и партнерот. Ова се некои толкувања на оваа длабока мисла, секој кој има свое лично мислење во врска со ова, оставете Ваш коментар или толкување.

ververice

leto"8o
Член од
11 декември 2009
Мислења
39
Поени од реакции
14
Draga moja ljubov nezaboravna....Sega mozam slobodno da pisuvam,sega znam deka ne gi citas povece moite zborovi...me zaboravi ..Znam, taka trebase , ...No ovie moi custva uste povejce nadoajgaat kako reka nepresusna,kako svetlina na denot...sekogas koga ce gi zatvoram ocite so sepot izgovaram: te sakam mil moj...I ovaa vecer posakuvam da sum nekade blisku do tebe, nekade od kade sto ce mozam da te gledam, da ja vidam tvojata nasmevka, tvoeto cekorenje....da go slusnam tvojot glas..Bi sakala nezno da te miluvam, da gi spustam moite usni na tvoite vo eden beskraen baknez, baknez koj bi ti gi raskazal site moi kopnezi,site moi osameni strasti...Koga bi bila temnina bi se stopila vo temninata na tvoite oci i taka ce ostanam zasekogas vo niv.....no iluzijata mnogu brgu isceznuva, a ostanuva samo senkata na ljubovta sto ja nosam vo sebe....Mislam deka seuste ja custvuvam toplinata na tvoajata dlanka,toplinata na tvoeto telo i eden posleden baknez ukraden vo nocta....Jas ne nauciv da ziveam bez ovaa ljubov, ne nauciv da te zaboravam.....jas, jas samo uzasno go posakuvam tvojot baknez....

Вештица

love&reason
Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.524
Поени од реакции
856
Ќе почне со кафе, зошто нема да дојдат повеќе луѓе за да биде нешто повеќе, но ќе биде тоа најубавото кафе на светот.
Ќе биде тоа во стан како на оние филмови што ме тераат да пијам вино и пушам цигари дур ги гледам, као демек нешто сензуално интелектуално фенси шик се дешава, иако се влечат пижами до мене. Каде главниот лик е жена и живее со гуд он пејпр маж, во овој стан, кој не е богат, но е прекрасен. Со живи бои, а стари предмети. И жената прави нешто амбициозно добро во животот и мажов си оди, пошо е запоставен, а оваа е егоистичен идиот, како што тврди за мене сестра ми. Е во таков стан.
Ќе имам само три пациенти, за секој втор ден по еден, но ќе се грижам за нив бескрајно. Останатото време ќе готвам за него. Ќе готвам за него, и ќе го прашувам три пати уз јадење дали е убаво. И три саати покасно ќе прашам пак, знаејќи дека ќе се мурти од прашањето. И ќе гледам филмови и ќе читам книги. И ќе шетам сама, мислејќи дека тоа е мистично роматично примање на сензации, и ќе се облакам чудно зошто нема да има кој да ме праша „Што ти е?“ А јас повторно ќе бидам убедена дека нешто сензуално интелектуално фенси шик се дешава.
Можеби ќе испаднам ко оние жени кои се имаат комплетно запоставено себе си, а мислат дека не се приметува. Никогаш нема да бидам слаба како оние ковчести жени кои изгледаат ко да можат да се откажат од мафини и пити со спанаќ и болоњезе, а чим можат да се откажат од тоа, можат од се, а чим можат да се откажат од се сигурно се семоќни. Фак`ем. Но ќе имам мачки, и можеби куче, и сите заедно ќе го чекаме да се врати.
И ќе седам покрај што и да е тоа што го прави сега дур не сум до него, и ќе го гледам, и ќе го сакам. Тоа ќе биде моето дејствување. Ќе правам љубов. Без крај. Без покажување. Без докажување. Грчевита љубов. Амбициозно, добро.

Kajgana Shop

На врв Bottom